Δεν ανοίγει το laptop

Δεν ανοίγει το laptop

Είστε στο laptop σας, πατάτε το κουμπί, όπως κάνετε κάθε μέρα και τίποτα δεν συμβαίνει, απλά δεν ανοίγει το laptop. Ίσως το laptop να μην ενεργοποιείται καθόλου, ίσως να ανοίξει για λίγο αλλά να κλείσει ή ίσως να παρουσιάζει μπλε οθόνη. Ακόμα, πατάτε το κουμπί, ανοίγουν τα φωτάκια led αλλά στην οθόνη δεν εμφανίζεται τίποτα.

 Όποιο και αν είναι το πρόβλημά σας, ακολουθούν ορισμένα βήματα αντιμετώπισης που μπορείτε να ακολουθήσετε όταν δεν ανοίγει το laptop. Αρκετούς θα βοηθήσουν και ίσως να γλυτώσετε την επισκευή του σε ένα επισκευαστικό κέντρο service. Η ακόμα και την αγορά νέου laptop μέσω του οδηγού αγοράς laptops που διαθέτει όλα τα νέα μοντέλα και προτάσεις αγοράς.

Τα παρακάτω βήματα αφορούν είτε απλούς χρήστες είτε χρήστες που θέλουν να ασχοληθούν λίγο παραπάνω και διαθέτουν laptop με windows ή linux.για τους χρήστες macbook υπάρχει ο σχετικός οδηγός δεν ανοίγει το macbook και ο οδηγός δεν ανοίγει το tablet αν το πρόβλημα αφορά την σχετική συσκευή. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα κολπάκια για το laptop σου , ρίξε και μια ματιά στο κόλπα και συμβουλές για laptops. Εκεί υπάρχουν διάφορα μυστικά tips που θα κάνουν την χρήση του Laptop παιχνιδάκι.

Δεν ανοίγει το laptop, τι μπορεί να φταίει

1. Άδεια μπαταρία

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.  Ένας λόγος για τον οποίον μπορεί να μην εκκινεί σωστά ή να μην ανοίγει το laptop είναι η άδεια μπαταρία.  Εάν έχουμε συνηθίσει να το χρησιμοποιούμε χωρίς να είναι συνδεδεμένο στο φορτιστή, τότε είναι πολύ πιθανό η μπαταρία του απλά να είναι άδειά.

Με την ευκαιρία ρίξε μια μάτια στις σημερινές προσφορές Laptops :

Προσφορές Laptops στον Κοτσόβολο

Προσφορές Laptops στο Public

Προσφορές Laptops στο Eshop

Εξάλλου τα Laptop διακρίνονται για τη φορητότητα τους. Εάν για κάποιο λόγο την τελευταία φορά που χρησιμοποιήσαμε το laptop, ξεχάσαμε να συνδέσουμε ξανά το φορτιστή του, τότε η μπαταρία του θα είναι άδεια.

Μπορούμε να δοκιμάσουμε να ξεκινήσουμε πάλι το laptop μας αφού πρώτα το έχουμε συνδέσει στο φορτιστή του. ‘Ήξερες ότι μπορούμε να φορτίσουμε το laptop χωρίς φορτιστή; στην περίπτωση που η μπαταρία έχει χαλάσει.

Συμβουλή:  βεβαιωθείτε ότι είναι ανοιχτά τα λαμπάκια, τόσο στο φορτιστή όσο και στο laptop, κατά τη διάρκεια πού το έχετε συνδεδεμένο στην πρίζα. Διάβασε την παρακάτω παράγραφο για να καταλάβεις τον λόγο αυτής της συμβουλής.

Να ξέρετε ότι υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένα laptop δεν μπορεί να ανάψει λόγω της μπαταρίας του. Ο πρώτος και πιο προφανής λόγος είναι ότι η μπαταρία έχει εξαντληθεί πλήρως.

Αν η μπαταρία δεν έχει καθόλου εναπομείνασα φόρτιση, το laptop δεν θα έχει επαρκή ενέργεια για να ξεκινήσει. Σε αυτήν την περίπτωση, απαιτείται σύνδεση του laptop στον φορτιστή και αρκετή χρόνος φόρτισης για να αποκατασταθεί η ενέργεια της μπαταρίας.

Ένας δεύτερος λόγος που μπορεί να εμποδίσει το laptop να ανάψει είναι η βλάβη στη μπαταρία ή τον φορτιστή. Εάν η μπαταρία ή ο φορτιστής έχουν υποστεί ζημιά ή βρίσκονται σε κακή κατάσταση, τότε η μπαταρία δεν θα μπορεί να φορτιστεί ή να παρέχει ενέργεια στο laptop. Ενώ σίγουρα είναι ακόμα ένας καλός λόγος που δεν ανάβει το Laptop.

2. Δεν ανοίγει το laptop λόγω τροφοδοτικού

Σιγουρευόμαστε ότι έχουμε συνδέσει σωστά το τροφοδοτικό στο laptop δίοτι είναι ένας ακόμα λογος που δεν ανοίγει το laptop. Εάν κάποιο από τα παραπάνω λαμπάκια δεν ανάβει, τότε ίσως έχετε προβληματικό καλώδιο ή μετασχηματιστή ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη θύρα φόρτισης του laptop.

 Με τη βοήθεια ενός φακού μπορείτε να ελέγξετε  για στραβωμένες επαφές ή στραβωμένα ποδαράκια στο τέλος του καλωδίου (στο βύσμα φόρτισης δηλαδή) ή στην υποδοχή φόρτισης στο laptop.

 Βεβαιωθείτε επίσης ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή θύρα φόρτισης. Εάν το laptop είναι σύγχρονο και έχει αγοραστεί τα τελευταία χρόνια τότε μάλλον φορτίζει μέσω USB-C θύρας.

Μην ξεχνάτε ότι κάποιο πρόβλημα στο σύστημα φόρτισης της μητρικής mainboard, μπορεί να δίνει ρεύμα σε κάποιο λαμπάκι ή στους ανεμιστήρες αλλά μπορεί να μην ανοίγει το laptop. Επίσης δες και τον οδηγό Πως να φορτίσετε σωστά το Laptop για να γνωρίζεις τι πρέπει να κάνει στο μέλλον.

Αν λοιπόν έχει συνδεθεί σωστά το τροφοδοτικό και δεν ανάβει κανένα λαμπάκι, τότε ίσως είναι καιρός να αντικαταστήσετε το τροφοδοτικό του laptop σας.

Πριν όμως την αγορά νέου τροφικού για το laptop, μπορούμε να μετρήσουμε την τάση στις επαφές του τροφοδοτικού βασισμένοι στον οδηγό, πως να μετρήσουμε το τροφοδοτικό του laptop. Άρα και αυτός είναι ακόμα ένας καλός λόγος που δεν ανάβει το Laptop.

Δεν ανοίγει το laptop

Το laptop HP Pavilion X360 είναι το laptop που θα σε καλύψει σε όλους τους τομείς. Είτε είσαι φοιτητής, επαγγελματίας ή απλός gamer.  Έρχεται με επεξεργαστή Intel Core i7-1255U και μνήμη 16 GB DDR4 3200. Ο δίσκος ειναι 512 GB PCIe M.2 SSD  και ενσωματώνει USB 3.2 (type-C) και μια 1 θύρα HDMI.

3. Δεν ανοίγει το laptop λόγο προβλήματος στο BIOS

Το BIOS(Basic Input Output System), είναι το πρώτο πράγμα που φορτώνεται κατά την εκκίνηση ενός laptop. Tο BIOS προετοιμάζει όλες τις συσκευές, πριν την εκκίνηση ενός λειτουργικού συστήματος.

Αν πρόσφατα κάνατε κάποια αλλαγή ή αναβάθμιση σε αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι, το οποίο βρίσκεται ενσωματωμένο στη μητρική του laptop, τότε είναι πιθανό να μην ανοίγει το laptop.

Αυτό μπορεί να συμβεί γιατί δοκιμάσατε να εγκαταστήσετε μία έκδοση BIOS η οποία δεν υποστηρίζεται ή μπορεί να χρησιμοποιήσατε κάποιο εργαλείο τρίτου κατασκευαστή κατά τη διαδικασία ή μπορεί να διακόψατε την διαδικασία του BIOS upgrade.

Για να κάνετε reset το BIOS, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα (μπορεί αν διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή):

  • Αποσυνδέστε το laptop από το φορτιστή και αφαιρέστε την μπαταρία του
  • Κρατήστε πατημένο το κουμπί εκκίνησης του laptop για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα

Με αυτό τον τρόπο το BIOS επανέρχεται στις αρχικές του ρυθμίσεις όπως ήρθε από τον κατασκευαστή. Έτσι διαγράφεται οποιαδήποτε αλλαγή δοκιμάσατε να κάνετε και είχε ως αποτέλεσμα να μην ανοίγει το laptop.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να φορτώσετε ξανά το hex file στο bios σε ορισμένα laptops. Το αρχείο .hex είναι το αρχείο που τρέχει το bios chip σε κάθε λαπτοπ. Αν αυτό είναι προβληματικό τότε το laptop δεν θα κάνει boot.

Αν το πρόγραμμα του bios έχει καταστραφεί για τους παραπάνω λόγους τότε υπάρχει η δυνατότητα σε αρκετά laptop να κάνεις bios recovery χωρίς να αποσυναρμολογήσεις το laptop. χωρίς να ξεκολλήσεις το chip του bios και να φορτώσεις το αρχείο με eeprom programmer.

Πολύ απλά, με ένα usb stick που θα έχει το κατάλληλο αρχείο μπορείς να κάνεις ευκολά bios recovery, αν σε ενδιαφέρει δες τον σχετικό οδηγό, laptop bios recovery εύκολα.

Bios που μπορείς να κάνεις ρυθμίσεις με τον παραδοσιακό τρόπο δεν έχουν όλα τα laptops. Σίγουρα όμως η παραπάνω συμβουλή αφορά laptops και notebooks των Acer, HP, Dell , Alienware, lenovo, Asus, MSI αλλά και άλλων παραδοσιακών κατασκευαστών όπως η Fujitsu.

Δεν ανοίγει το laptop
Bios update στο laptop μέσω usb stick

Δώστε ιδιαίτερη βαρύτητα στο παραπάνω tip διοτι το bios είναι ένα κεντρικό κομμάτι του laptop σας όποτε είναι ακόμα ένας καλός λόγος που δεν ανάβει το Laptop.

4. Δεν ανοίγει το laptop λόγο αστοχίας hardware υλικού

Ένας άλλος λόγος για τον οποίον δεν ανοίγει το laptop, είναι η αστοχία υλικού, σε κάποια από τις συσκευές μας. Αν το laptop ανοίγει αρχικά αλλά στη συνέχεια παρουσιάζει κάποια μπλε οθόνη, αυτήν συνήθως συνοδεύεται και με ένα μήνυμα σφάλματος.

Διαβάζοντας αυτό το μήνυμα, μπορείτε να καταλάβετε εάν κάποια συσκευή έχει παρουσιάσει πρόβλημα. Μπορεί να πρόκειται για κάποια αστοχία υλικού που αφορά στις μνήμες RAM, στην κάρτα γραφικών ή σε κάποια άλλη συσκευή γενικότερα.

 Για τις συσκευές οι οποίες αφαιρούνται σχετικά εύκολα, όπως είναι οι μνήμες RAM, η ξεχωριστή κάρτα γραφικών ή η κάρτα wi-fi, μπορείτε να δοκιμάσετε να τις αφαιρέσετε. Αφού καθαρίσετε τις επαφές τους προσεκτικά, τις τοποθετείτε ξανά στο laptop και δοκιμάζετε να ανοίξετε το laptop ξανά.

5. Μη σωστή ψύξη επεξεργαστή

Οι υψηλές θερμοκρασίες και ειδικά στα laptop, είναι ένα πρόβλημα το οποίο δεν πρέπει να αγνοήσετε. Συνήθως εμφανίζεται με τυχαίους τερματισμούς την ώρα που εργάζεστε στο laptop, ενώ λόγω της υψηλής θερμοκρασίας μειώνεται η απόδοση των συσκευών γενικότερα.

Πιο συγκεκριμένα , αυτό το πρόβλημα εμφανίζεται όταν πχ το laptop ξεκινά να λειτουργεί και μέσα σε 10 λεπτά απλά σβήνει. Αμέσως μετά όταν πατάμε το κουμπί On/off το laptop είτε θα ανοίξει για μερικά δευτερόλεπτα είτε δεν θα ανάψει καθόλου. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να ανοίξει στιγμιαία , αφού ανάψουν και τα ενδεικτικά led .

Όλα τα παραπάνω μαρτυρούν συνήθως πρόβλημα στην ψύξη του επεξεργαστή. Η καλύτερη λύση είναι να αποσυναρμολογηθεί το laptop και να καθαριστεί ο ανεμιστήρας και η ψύχτρα του laptop με αρκετή προσοχή και σχολαστικότητα. Δες τον οδηγό καθαρισμός ανεμιστήρα laptop αν θέλεις να ασχοληθείς παραπάνω.

Ωστόσο μια γρήγορη λύση είναι να προμηθευτείς ένα σπρέι πεπιεσμένου αέρα, όπως αυτό . Πλησιάζοντας την μύτη του σπρέι στην γρίλια του εξαερισμού ρίχνουμε για μερικά δευτερόλεπτα αέρα, μέχρι να σταματήσει να βγαίνει σκόνη από εκεί. Σημείωσε ότι θα πρέπει να έχεις πρώτα αφαιρέσει την μπαταρία του laptop αλλά και το τροφοδοτικό.

Δεν ανοίγει το laptop

Θα το χρειαστείς αν θέλεις να καθαρίσεις σωστά το λάπτοπ σου απο σκόνες στα εσωτερικά μέρη, όπως ο ανεμιστήρας.

6. Αστοχία κάρτας γραφικών ή chip γραφικών

Ένα μεγάλο πρόβλημα που εχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στα λαπτοπ είναι η αστοχία του chip στον τομέα των γραφικών. Αν εκεί παρουσιαστεί πρόβλημα μπορεί το laptop να μην ανάβει καθόλου ή να ανάβουν τα ενδεικτικά led αλλά στην οθόνη να μην εμφανίζεται τίποτα.

Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να εκκινεί κανονικά το laptop αλλά μερικά δευτερόλεπτα μετά το laptop να κλείνει. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος ο μέσος χρήστης δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Πρακτικά δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί.

Ίσως το chip να είναι εντελώς κατεστραμμένο , οπότε σε αυτήν την περίπτωση το Laptop πρέπει να πάει για service σε επισκευαστικό κέντρο που μπορεί να διαγνώσει το σωστά το πρόβλημα και να αντικαταστήσει το chip.

Αν το chip δεν είναι κατεστραμμένο , που είναι και το πιθανότερο τότε θα χρειαστεί μια διαδικασία στο service που λέγεται reflow. Σε μερικές περιπτώσεις ίσως χρειαστεί και reballing.

Τι είναι αυτοί οι όροι. Το chip γραφικών μεταξύ της πλακέτας έχει «ποδαράκια» , εκατοντάδες «ποδαράκια». Όταν έχει ζεσταθεί το chip ή έχει συμβεί κάποιος μηχανικός παράγοντας, πχ πτώση τότε κάποια από αυτά δεν πατάνε πάνω στην πλακέτα.

Οπότε είναι και αυτός ένας λόγος που δεν ανοίγει το laptop. Για να τα κάνουμε να πατήσουν σωστά, υπάρχει η διαδικασία reflow που καυτός αέρας πάνω στο chip βοηθά στο να κολλήσουν αυτά τα ποδαράκια στην μητρική του laptop.

Σιγουρά δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος αλλά μπορεί να παρατείνει την ζωή του laptop.

Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να αφαιρεθεί το chip, να μπουν νέα «ποδαράκια» και να  κολληθεί εκ νέου στην mainboard του laptop. Αυτή η διαδικασία λέγεται reballing και γίνεται μόνο σε επισκευαστικά κέντρα με πολύ ειδικό εξοπλισμό.

Δύστυχος όμως έχει γίνει πολλές φορές κατάχρηση του reflow ακόμα και από τους μέσους χρήστες. Προσπαθώντας να επιλύσουν το πρόβλημα ευκολά και φθηνά, παρασέρνονται από διάφορα videos στο youtube που εμφανίζουν το reflow ως εύκολη διαδικασία.

Σε laptops που δεν ανάβουν αγοράζουν ένα μπιστόλι αέρα όπως αυτό εδώ, αποσυναρμολογούν το laptop και προσπαθούν να κάνουν reflow είτε στο chipset, είτε στο chip της κάρτας γραφικών.

Αυτό είναι εντελώς καταστροφικό διότι λόγο αγνοίας θα βραχυκυκλώσουν τα ποδαράκια μεταξύ τους, δημιουργώντας μεγαλύτερο πρόβλημα στην μητρική . Οπότε την διαδικασία reflow ξεχάστε την σαν πρώτο βήμα, όσο και σίγουροι μπορεί να είστε για το reflow Που πάτε να κάνετε δοκιμάστε την παρακάτω συμβουλή.

Το πρόβλημα της κάρτα γραφικών πολλές φόρες έχει τα ίδια συμπτώματα με ένα αποτυχημένο bios update. Δοκιμάστε πριν το reflow να κάνετε bios recovery! Έχει παρατηρηθεί της περισσότερες φορές με ένα απλό bios recovery να έχει επιλυθεί το πρόβλημα ακόμα και της κάρτας γραφικών.

7. Η οθόνη του Laptop δεν ανάβει

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένα laptop ενδέχεται να μην ανοίγει λόγω της οθόνης. Ένας από τους συνηθέστερους λόγους είναι η βλάβη στο καλώδιο που συνδέει την οθόνη με την κάρτα γραφικών του υπολογιστή.

Αυτό μπορεί να συμβεί είτε λόγω φθοράς του καλωδίου με τη χρήση ή την ηλικία του, είτε λόγω του ότι έχει κοπεί ή τραυματιστεί κατά τη μεταφορά ή τη χρήση του laptop. Εάν αυτός είναι ο λόγος, η οθόνη του laptop δεν ανάβει καθόλου ή εμφανίζει ανοικτά σημάδια βλάβης όπως αντιστροφή χρωμάτων ή γραμμές.

Ένας άλλος συνήθης λόγος για τον οποίο ένα laptop δεν ανοίγει λόγω της οθόνης είναι η βλάβη στο chip driver της οθόνης του φορητού υπολογιστή. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν το chip υπερθερμένετε ή εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το firmware ή το hardware του.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο υπολογιστής μπορεί να ανοίξει, αλλά η οθόνη του δεν θα εμφανίζει εικόνα. Αυτή η βλάβη δεν μπορεί να επισκευαστεί με συμβατικά εργαλεία και χρειάζεται επίσκεψη σε εξειδικευμένο κέντρο επισκευών ή άλλη της οθόνης.

8. Δεν ανάβει το laptop λόγο μητρικής – motherboard

Όταν ένα laptop δεν ανάβει λόγω μητρικής, αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Η μητρική είναι η βασική πλακέτα που συνδέει όλα τα εξαρτήματα του υπολογιστή και επιτρέπει στο σύστημα να λειτουργεί σωστά.

Αν η μητρική δεν λειτουργεί σωστά, τότε ο υπολογιστής δεν μπορεί να εκκινήσει ή να δείξει κάτι στην οθόνη. Αυτή η βλάβη στον φορητό είναι η ποιο δύσκολη για την επισκευή της και ίσως η πιο ακριβή για την επισκευή. Να έχεις στο μυαλό σου ότι είναι η πιο κοινή βλάβη που θα σε κάνει να αναρωτηθείς γιατι δεν ανάβει το laptop ή γιατι δεν ανάβει το laptop.

Η αιτία για τη βλάβη της μητρικής μπορεί να είναι διάφορα πράγματα, όπως η υπερθέρμανση του συστήματος, η βίαιη εκφόρτιση και βραχυκύκλωμα στους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές, η έκθεση σε υγρά ή η φθορά του χρόνου.

Για να διαπιστώσει κανείς ακριβώς την αιτία της βλάβης, είναι απαραίτητο να επισκεφτεί ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο. Η motherboad του laptop  χρειάζεται πολύ εξιδικευμενα εργαλία μετρησεων και όχι μόνο ενα πολύμετρο και ένα σταθμό κολλήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εκκίνηση του laptop σας, είναι σημαντικό να μην προσπαθήσετε να το επισκευάσετε μόνοι σας, καθώς μπορείτε να προκαλέσετε μεγαλύτερη ζημιά.

Επιλέξτε ένα αξιόπιστο επισκευαστικό κέντρο και εμπιστευθείτε τους επαγγελματίες για να διαγνώσουν και να επισκευάσουν.

9. Δεν ανάβει το laptop λόγο χαλασμένου δίσκου

Ένας από τους κύριους λόγους που το laptop σας δεν ανάβει μπορεί να είναι ένας χαλασμένος σκληρός δίσκος. Ο σκληρός δίσκος είναι ένα απαραίτητο μέρος του υπολογιστή σας που αποθηκεύει τα δεδομένα και το λειτουργικό σύστημα. Ρίξε μια ματιά στο άρθρο σκληρός δίσκος για το Laptop .

Όταν ο δίσκος είναι χαλασμένος, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα εκκίνησης του υπολογιστή. Μπορεί να αντιμετωπίσετε από απλή αργή εκκίνηση μέχρι ολοκληρωτική αδυναμία εκκίνησης. Αυτό συμβαίνει επειδή ο υπολογιστής προσπαθεί να διαβάσει τα απαραίτητα δεδομένα από τον δίσκο για να ξεκινήσει, αλλά λόγω της βλάβης, αποτυγχάνει να το πράξει. Εδώ θα βρεις ποια είναι τα συμπτώματα του χαλασμένου σκληρού δίσκου για το laptop.

Όταν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τον χαλασμένο δίσκο, μπορεί να χρειαστεί να επισκεφθείτε έναν εξειδικευμένο τεχνικό υπολογιστών για να επιδιορθώσετε το πρόβλημα. Ο τεχνικός μπορεί να προσπαθήσει να ανακτήσει τα δεδομένα σας από τον χαλασμένο δίσκο, εφόσον είναι δυνατόν, και να αντικαταστήσει τον παλιό δίσκο με ένα νέο.

Συνοψίζοντας

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα laptop δεν ανάβει. Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα είναι η έλλειψη ενέργειας. Πρώτα απ’ όλα, ελέγξτε αν ο φορτιστής συνδέεται σωστά στο laptop και αν η πρίζα λειτουργεί κανονικά.

Επιπλέον, μπορείτε να δοκιμάσετε να αποσυνδέσετε τον φορτιστή από το laptop και να τον συνδέσετε ξανά. Αν το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει, μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε τον φορτιστή σας.

Άλλος λόγος που δεν ανάβει το laptop  μπορεί να είναι προβλήματα στο hardware του συστήματος. Αν πρόσφατα αναβαθμίσατε τον υπολογιστή σας, ελέγξτε αν όλα τα εξαρτήματα είναι συμβατά μεταξύ τους.

Επιπλέον, ελέγξτε τον σκληρό δίσκο του συστήματός σας για να δείτε αν υπάρχει πρόβλημα εκεί. Αν δεν μπορείτε να βρείτε το πρόβλημα μόνοι σας, μπορεί να χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή ή τον τεχνικό υποστήριξης για βοήθεια.

8 Απαντήσεις

  1. Έχω ένα macbook pro και δεν ανάβει/ Βάζω και τον φορτιστή πάνω άλλα εν ανάβει ούτε λαμπάκι. Έχετε καμιά ιδέα τι άλλο να κοιτάξω;

  2. Εχω το Asus E410MA και το είχα αγοράσει φέτος, είναι εντός εγγύησης. Το θέμα είναι ότι έπεσε νερό και όταν ξεκινά δεν δείχνει κάτι η οθόνη. Να το πάω για service ή να το πετάξω;

    1. Αν έχει πάρει νερό, το ξεχνάς το service θα πληρώσεις ένα σορό χρήματα τσάμπα.

  3. Dell laptop καινούργιο μοντέλο του 2020. Του βάζω φορτιστή, πατάω το κουμπί και δεν δείχνει τίποτα. Πως να το φτιαξω;

  4. Έχω Toshiba laptop. Πήγα να το ανοίξω πατάω το κουμπι ανάβει κανονικα. Είναι φορτισμένο γτ ανάβει το Λαμπάκι φόρτισης επειδή το έχω στη πρίζα αλλά το φωτακι έναρξης δεν ανάβει. Και δεν δείχνει τίποτα στην οθόνη.. Επίσης δεν ακούγεται θόρυβος όταν το πατάω για να ανοίξει… Αν ξέρει κάποιος τι μπορεί να φταίει;

    1. Καλησπέρα,
      αν αφαιρείται εύκολα η μπαταρία δοκίμασε να το ξεκινήσεις χωρίς αυτήν.
      Αν σημείωνες και το μοντέλο του Laptop θα σου έγραφα και για ένα τρικ με συνδυασμούς πλήκτρων.

  5. καλημερα εχω ενα λαπτοπ λενοβο και ενω ανοιγει και πρεπει να βαλω τον κωδικο μου βγαζει απο μονο του τελιτσες τελιτσες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *