Πως να φορτίσετε σωστά το Laptop

Πως να φορτίσετε σωστά το Laptop

Χωρίς να έχουν ιδιαίτερη σημασία οι εργασίες που εκτελείτε με το Laptop σας η μπαταριά πάντα θα αδειάζει .Φυσικά μετά από αρκετούς κύκλους φόρτισης. Θα παρατηρήσετε ότι η μπαταρία αρχίζει να αποθηκεύει όλο και λιγότερη ενέργεια. Τι συμβαίνει με την φόρτιση του laptop;

Φόρτιση laptop, τι πρέπει να προσέξετε

Το ποσοστό φόρτισης που απεικονίζεται στο εικονίδιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μακροχρόνια το αποτέλεσμα είναι να, χρειαστείτε καινούργια μπαταρία για το Laptop. Συνήθως η μπαταρία χρειάζεται αλλαγή σε περίπου ένα – με ενάμισι χρόνο αλλά υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί αλλαγή σε μερικούς μήνες.

Κάποιες φορές μπορεί όμως να φταίει και ο ίδιος ο φορτιστής. Όταν για παράδειγμα συνδέουμε τον φορτιστή με το laptop μπορεί να το φορτίζει για μερικά δευτερόλεπτα η λεπτά αλλά μετά μπορεί να διακόπτει την λειτουργία του λόγο βλάβης.

Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστείτε ένα νέο φορτιστή για το laptop η αν δεν θέλετε να δαπανήσετε πολλά χρήματα μπορείτε να αγοράσετε αυτόν τον universal φορτιστή για Laptop που θα βρείτε εδώ με το μικρό κόστος των 20€ – 30€.

Γιατί δεν φορτίζει το laptop;

Φυσικά έχουμε δει και διάφορες εξαιρέσεις όπως για παράδειγμα σε ένα Laptop που έγινε η αλλαγή της μπαταρίας μετά από 3 χρόνια. Ελάτε λοιπόν να δούμε μερικούς τρόπους σωστής φόρτισης του Laptop με τους οποίους θα αυξήσουμε τον χρόνο αποφόρτισης της μπαταρίας.

1. Ποτέ μην αφήνετε το Laptop συνδεδεμένο στον φορτιστή για πολλές ώρες. Είναι ανώφελο, διότι και ενέργεια σπαταλάτε αλλά κουράζετε περισσότερο την μπαταρία και τα κυκλώματα φόρτισης. Διότι το ηλεκτρονικό κύκλωμα κάνει συνεχείς φορτίσεις στην μπαταρία αλλά αποφορτίσεις για να κρατήσει τα επίπεδα της θερμοκρασίας χαμηλά.

2. Να ξεκινάτε την φόρτιση μονό όταν τα επίπεδα της μπαταρίας είναι μεταξύ του 10% – 15% . Αυτά είναι τα ποιο χαμηλά επίπεδα που μπορείτε να φορτίσετε την μπαταρία γρήγορα και σωστά. Ταυτόχρονα όμως θα πετύχετε να την φορτίσετε σχεδόν στο ανώτατο όριο της.

3. Να φορτίζετε το Laptop μέχρι το επίπεδο που η μπαταρία είναι γεμάτη , στο 100% . Ανατρέξτε στο βιβλιαράκι με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Εκεί θα αναγράφει τον χρόνο που χρειάζεται για να φορτίσετε σωστά την μπαταρία ενώ ρίξτε και καμία ματιά στο ποσοστό φόρτισης.

4.. Αποφύγετε να δουλεύετε το Laptop όσο είναι συνδεμένο με τον φορτιστή. Όσο το Laptop φορτίζει και ο χρήστης κάνει διάφορες εργασίες η ενέργεια δεν είναι σταθερή και πιθανά να εμφανιστούν προβλήματα αλλά και λάθος ενδείξεις στα επίπεδα πληρότητας φόρτισης.

Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα παραπάνω και είμαστε βέβαιοι ότι θα κερδίσετε αρκετούς μήνες αυτονομίας . Σημειώστε ότι οι παραπάνω τρόποι δεν μπορούν να επαναφέρουν μια μπαταρία με χαμηλά επίπεδα φόρτισης στην αρχική της κατάσταση.

3 Απαντήσεις

  1. Το λαμπάκι στον φορτιστή έχει σταματίσει να ανάβει και η μπαταρία δείχνει 0%, τι πρέπει να κάνω;

    1. Κατά πάσα πιθανότητα έχεις χαλασμένο τον φορτιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *