Πώς να φορτίσω το λάπτοπ χωρίς φορτιστή

Πώς να φορτίσω το λάπτοπ χωρίς φορτιστή

Χάλασε ο φορτιστής του λάπτοπ; Μάθε πώς να φορτίσεις το λάπτοπ σου χωρίς τον φορτιστή του με ασφάλεια. Οι 4 παρακάτω τρόποι εγγυώνται τη γρήγορη ασφαλή φόρτιση του λάπτοπ χωρίς εκπλήξεις ή προβλήματα.

Το σενάριο είναι γνωστό. Ξυπνάτε ένα ωραίο πρωί, βάζετε τον φορτιστή του λάπτοπ στην πρίζα και ενώ τον συνδέετε με το λάπτοπ, αυτό δεν φορτίζει.

Αφού κάνετε το βασικό troubleshooting που μπορείτε να διαβάσετε εδώ, συνειδητοποιείτε ότι το πρόβλημα παραμένει. (Βάζετε και βγάζετε τα καλώδια του ρεύματος και το βύσμα φόρτισης. Καθαρίζετε το βύσμα, το μετακινείτε ελαφρά στην υποδοχή μήπως δεν κάνει επαφή).

Αν είχατε πολύμετρο, θα διαπιστώνατε ότι τοποθετώντας το στην υποδοχή φόρτισης, θα διαπιστώνατε ότι η τάση είναι 0 Volt από τα 18 Volt που χρειάζεται το laptop για να λειτουργήσει και να φορτίσει από την πρίζα.

Αν λοιπόν έχετε χαλασμένο φορτιστή, θα χρειαστεί να παραγγείλετε έναν καινούργιο, για παράδειγμα από αυτό το κατάστημα, το οποίο διαθέτει φορτιστές και μπαταρίες για λάπτοπ σε χαμηλές τιμές.

Όσο όμως περιμένετε, η απάντηση στην ερώτηση “πώς να φορτίσω το λάπτοπ χωρίς φορτιστή;” έχει 4 διαφορετικές, ασφαλείς απαντήσεις.

1. Φορτίστε το λάπτοπ με ένα powerbank.

Τα powerbank είναι μικρές συσκευές που μπορούν να συνδεθούν σχεδόν με όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές: tablet, laptop, smartphone κτλ. Όταν τα συνδέετε, παρέχουν ρεύμα όπως ένας φορτιστής.

Βγαίνουν σε διάφορες χωρητικότητες. Στην περίπτωση που θέλετε να φορτίζετε το λάπτοπ σας τότε επιλέξτε ένα powerbank με μεγάλη χωρητικότητα, όπως laptop powerbank των 85 watt. Προσέξτε το powerbank να διαθέτει βύσματα για διαφορές συσκευές και να είναι αποσπώμενα.

Αυτό γιατί έτσι θα μπορείτε να φορτίσετε και όποια άλλη συσκευή θέλετε.

2. Φορτίστε το λάπτοπ με φορτιστή αυτοκινήτου.

Ο φορτιστής αυτοκινήτου για λάπτοπ είναι κατά τη γνώμη μας άλλο ένα απαραίτητο αξεσουάρ ειδικά αν οι μετακινήσεις με το λάπτοπ είναι πολλές. Ο φορτιστής αυτοκινήτου έχει τη δυνατότητα να παρέχει το απαιτούμενο ρεύμα για ένα λάπτοπ.

Έναν πολύ καλό φορτιστή αυτοκινήτου για λάπτοπ μπορείτε να βρείτε εδώ. Προσοχή, ακόμα και αν ταιριάζει το βύσμα μην προσπαθήσετε ποτέ και για κανένα λόγο να φορτίσετε με τον φορτιστή του tablet ή του smartphone ένα λάπτοπ στο αυτοκίνητο.

Το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό (καμμένο λάπτοπ, καμμένη ασφάλεια αυτοκινήτου, μπορεί ακόμα και να πάρει φωτιά το καλώδιο).

3. Φορτίστε το λάπτοπ με έναν universal φορτιστή.

Ο φορτιστής αυτός έχει τη δυνατότατα να συνδέεται στο ρεύμα και μέσω διαφόρων βυσμάτων να παρέχει την απαιτούμενη ενέργεια στο λάπτοπ και να το φορτίζει εξίσου γρήγορα με τον δικό του φορτιστή.

Ο ιδανικός universal φορτιστής που μπορείτε να αγοράσετε είναι αυτός εδώ. Μετά από δοκιμές, έχουμε μείνει ευχαριστημένοι και δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα.

4. Φορτίστε το λάπτοπ με ένα ηλιακό φορτιστή

Εφόσον ζούμε σε ένα μέρος του πλανήτη με άφθονη ηλιοφάνεια, γιατί να μην αξιοποιήσουμε τη δωρεάν ηλιακή ενέργεια για να φορτίζουμε το λάπτοπ μας;

Μετά από εκτεταμένη έρευνα και την αγορά 5 ηλιακών φορτιστών βρήκαμε αυτόν εδώ. Είναι ο ιδανικός ηλιακός φορτιστής solar charger που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φορτίσετε το λάπτοπ σας δωρεάν και με ασφάλεια.

Για αρκετούς χρήστες το λάπτοπ είναι πολύτιμο επαγγελματικό εργαλείο και το χρησιμοποιούν καθημερινά. Το laptop όμως χρειάζεται ενέργεια και αν για κάποιον λόγο ο φορτιστής σταματήσει να λειτουργεί, προκύπτει σοβαρό ζήτημα.

Καλό θα ήταν να προμηθευτείτε έναν ή δύο τύπους φορτιστών για λάπτοπ για να είστε εξασφαλισμένοι όταν θα σας βρει… η συμφορά. Αν σκεφτείτε και άλλους τρόπους για να φορτίσετε το λάπτοπ χωρίς φορτιστή τότε θα χαρούμε να τους διαβάσουμε στα σχόλια.

3 Απαντήσεις

  1. Αν και δυσκολέυτικα να βρώ powerbank για το laptop τελικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος απο αυτό που προτείνατε. Ευχαριστώ.

  2. Ένας φόρτισης αυτοκίνητου για laptop πρέπει να υπάρχει πάντα στο αμάξι νομίζω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *