Πως θα δεις τηλεόραση στο tablet ή στο κινητό εύκολα

Κακά τα ψέματα, αρκετές φορές θέλουμε να δούμε τηλεόραση στο tablet ή το κινητό smartphone. Την αγαπημένη μας ομάδα σε αγώνα ποδοσφαίρου, την σειρά που δεν θέλουμε να χάσουμε ή ακόμα να δούμε τις τελευταίες ειδήσεις.

Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσεις όλα τα μυστικά για να δεις τηλεόραση στο κινητό η στο ταμπλετ χωρίς να υπάρχει καμία σύνδεση internet.


Δεν χρειάζεται να έχεις ελεύθερα MB στο κινητό ή να είσαι κοντά στο Wi-Fi για να δεις τηλεόραση. Στην κυριολεξία χωρίς καμία χρήση του internet μπορείς να παρακολουθείς άνετα στο κινητό το αγαπημένο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Επίσης υπάρχει και το άρθρο Πώς θα συνδέσεις εύκολα το Tablet στην τηλεόραση αν θέλεις ν α κάνεις το αντίστροφο. Δηλαδή να συνδέσεις το tablet ή το κινητό στην τηλεόραση για να βλέπεις ταινίες.

Στο ιντερνέτ υπάρχουν πολλά προγράμματα για να μπορείς να δεις τηλεόραση στο κινητό. Για να δουλέψουν θα χρειαστεί να υπάρχει σύνδεση data είτε Wi-Fi.

Ειδικά στην πρώτη περίπτωση κόστος θα εκτιναχθεί αφού για 30 λεπτά παρακολούθησης τηλεοπτικού προγράμματος θα χρεωθείτε 1-4GB Data.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι τα προγράμματα αυτά κάνουν stream μόνο τηλεοπτικά κανάλια που είναι ελεύθερα στο Internet. Δηλαδή αν το τοπικό επίγειο κανάλι που θέλετε να παρακολουθήσετε δεν κάνει stream στο Internet δεν θα το δείτε με κανένα android πρόγραμμα.

Δες τηλεόραση στο tablet ή το κινητό χωρίς internet και Wi-Fi

Η λύση του προβλήματος είναι η χρήση της συσκευής mini Micro USB DVB-T Receiver που θα βρείτε εδώ και κοστίζει μόλις 14€ μαζί με τα μεταφορικά.


Με το DVB receiver μπορείτε να δείτε όλα τα αναλογικά και ψηφιακά κανάλια. Όσα δηλαδή είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα. Aν ταξιδέψετε στο εξωτερικό θα μπορέσετε να το πάρετε μαζί σας για να παρακολουθείτε τα τοπικά κανάλια της χώρας.


To USB DVB-T Receiver αποδείχτηκε πολύ αξιόπιστη συσκευή και πολύ εύκολη στην χρήση. Σε όλες τις δοκιμές μας είχε πολύ καλή ποιότητα και λήψη. Ήταν ήπια η εικόνα και δεν εμφάνιζε σκαλώματα ούτε μετά από αρκετές ώρες χρήσης.

Μετά την παραγγελία θα λάβετε το DVB-T Receiver σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Όταν θα έρθει το κουτί στο σπίτι σας θα βρείτε την συσκευή που έχει εξαιρετικά μικρές διαστάσεις.

Χωράει στην πιο μικρή τσέπη ή τσάντα ενώ έχει βάρος μόλις ελάχιστα γραμμάρια. Μέσα στην συσκευασία θα βρείτε την κεραία που στο κέντρο της πόλης δεν θα την χρειαστείτε ιδιαίτερα και το δισκάκι εγκατάστασης.

Το δισκάκι περιέχει το πρόγραμμα που θα εγκαταστήσετε στο κινητό σας ή το tablet ώστε να μπορέσετε να δείτε τηλεόραση στο κινητό. Το πρόγραμμα που διαθέτει η συσκευή θα σας καλύψει, εκτός από τον δίσκο εγκατάστασης θα το βρείτε και στο Android play store.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποίο άλλο θέλετε χωρίς περιορισμούς. Μια εξαιρετική λειτουργία που μας άρεσε είναι η δυνατότητα να μαγνητοσκοπείτε
ότι θέλετε και χωρίς κανένα περιορισμό.

Φανταστείτε δηλαδή, την ώρα που βλέπατε τηλεόραση στο tablet, κάτι να σας αποσπάσει την προσοχή. Με το πάτημα ενός κουμπιού μπορείτε να πάτε
μερικά δευτερόλεπτα πίσω και να δείτε αυτό που χάσατε.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η χρήση του replay σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, ειδικά σε αμφιλεγόμενες φάσεις. Τέλος μπορείτε να γράψετε την αγαπημένη σας εκπομπή την ώρα που είστε στην εργασία σας. Να την δείτε στο λεωφορείο η το μετρό, την ώρα του γυρισμού ή αργότερα το βράδυ.

Το mini Micro USB DVB-T Receiver που θα βρείτε εδώ είναι μια συσκευή που λείπει αρκετές φορές από το android κινητό μας η το tablet.
Η απόκτηση του με ελάχιστα χρήματα θα μας λύσει τα χέρια από θέμα ευκολίας. Τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω :

Εμφάνιση τηλεοπτικού σήματος με δυνατότητα Rewind και Fast Forward
Δυνατότητα εγγραφής σε συγκεκριμένη ώρα.
Δυνατότητα EPG προγράμματος
Αυτόματη αναζήτηση καναλιών.
Υπερ-ευαίσθητο σύστημα λήψης – Πιάνει σήμα παντού

Για τους πιο ψαγμένους τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής :

TV Tuner Input Signal: 75 ohm (VHF / UHF)
Receiving Frequency: VHF 174 – 230 MHz / UHF 470 – 862 MHz
Demodulator and FEC Channel Bandwidth: 6, 7, 8 MHz
COFDM Mode: 2K, 8K
Code Rate: 1/2, 2/3, 3/4, 5/6, 7/8
Guard interval: 1/4,1/8, 1/16 or 1/32
Interface: USB 2.0

Το mobile DVB-T Receiver μπορεί να δουλέψει με αντάπτορα micro usb σε usb type C για τα νεώτερα smartphones και tablets. Ενώ για τις παλαιότερες
συσκευές αρκεί μόνο να συνδεθεί στην θύρα usb.

Δηλαδή στην θύρα που φορτίζουμε την συσκευή μας και δεν χρειάζεται κανένα άλλο καλώδιο για να λειτουργήσει.
Μπορείς να το αποκτήσεις στα Link Που δώσαμε πιο πάνω ενώ εναλλακτικές προτάσεις θα βρεις εδώ και εδώ.

Βρές μπαταρίες για tablet

Αν το tablet σου έχει πρόβλημα με την μπαταρία τότε ήρθε καιρός για αλλαγή, μπαταρίες για tablet γενικά θα βρεις εύκολα.
Ποίες όμως είναι αξιόπιστες και από που θα αγοράσεις μπαταρίες για τάμπλετ;

Καταρχάς, για να διαπιστώσεις ότι η μπαταρίαια του tablet θέλει αλλαγή θα πρέπει να συμβαίνουν τα εξής. Η μπαταρία μετά από ένα η δυο χρόνια χρήσης παύει να έχει την αρχική αυτονομία που είχε στην αρχή.

Δηλαδή, αν τις πρώτες μέρες η μπαταρία του tablet κρατούσε δυο έως τέσσερις ώρες και τώρα κρατά μερικά λεπτά τότε ήρθε καιρός για αλλαγή.
Την χωρητικότητα της μπαταρίας μπορείς πλέoν να την διαπιστώσεις εύκολα με την βοήθεια εφαρμογών.

Στο google play store η το IOS store κυκλοφορούν άπειρες εφαρμογές που κάνουν μετρήσεις στην μπαταρία του tablet. Μερικές από αυτές είναι :

Accu Battery
Batterycalibration
battery Life

Οταν φορτίζουμε το tablet αρκετές ώρες και η μπαταρία δεν ξεπερνά το 70% αυτό είναι ένα ακόμα σημάδι ότι η μπαταρία του tablet θέλει αλλαγή.

Βέβαια υπάρχει και η κλασική περίπτωση όταν η μπαταρία στον φορτιστή δείχνει 100% επίπεδο φόρτισης. Όταν όμως αποσυνδέουμε το tablet
από τον φορτιστή το επίπεδο φόρτισης πέφτει με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Αφου λοιπόν έχουμε σιγουρευτεί ότι η μπαταρία του tablet θέλει αλλαγή κάνουμε και ένα ακόμα έλεγχο μήπως υπάρχει άλλο πρόβλημα.
Ενας καλός οδηγός που θα εντοπίσεις άλλα προβλήματα του tablet είναι o “Δεν ανοίγει το ταμπλετ “. Σε αυτόν τον οδηγό θα βοηθηθείς αρκετά ώστε να λύσεις αρκετά προβλήματα του tablet.

Μπαταρίες για tablet, πού θα βρω;

Ξερεις ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις universal μπαταρία για tablet; Συνήθως η τροφοδοσία των tablet από την μπαταρία είναι στα 3,7 volt.

Αρκετοί κατασκευαστές tablet κάνουν χρήση των 3,7 volt στα κυκλώματα της μπαταρίας. Τέτοια tablet είναι της Asus, Huawei Star κτλ.


Universal μπαταρίες για tablet θα βρεις σε αυτό το κατάστημα. Μην σε απασχολεί ότι είναι στο εξωτερικό. Διαθέτουν εξαιρετικές τιμές
στα ανταλλακτικά tablet και έχουν γρήγορα μεταφορικά.

Πιο συγκεκριμένα καλές μπαταρίες για tablet είναι αυτή και αυτή . Τις έχουμε δοκιμάσει και τις δυο και τα αποτελέσματα ήταν τέλεια. Να προσθέσουμε και ότι η αυτονομία του tablet επανήλθε στα φυσιολογικά επίπεδα.

Αν το tablet είναι κάποιο κινέζικο και έχει οθόνη μεγαλύτερη από 6,8 ίντσες τότε οι κατάλληλες universal μπαταρίες είναι αυτή ή αυτή εδώ που έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Τα tablet Lenovo είναι πολύ αξιόπιστα ωστόσο αν χρειαστείτε μπαταρία για tablet Lenovo δεν έχετε πάρα να αναζητήσετε σε αυτόν τον σύνδεσμο το μοντέλο. Ενω αν ψάχνεις μπαταρία για tablet samsung σίγουρα θα βρεις εδώ.

Σε αυτό το σημείο παραθέτουμε έναν πίνακα με τα αντίστοιχα links όπου και θα βρείτε μπαταρία για tablet :

Μπαταρία για tablet Lenovo
Μπαταρία για tablet iPad
Μπαταρία για tablet Acer
Μπαταρία για tablet ASUS
Μπαταρία για tablet DELL
Μπαταρία για tablet FUJITSU
Μπαταρία για tablet HP
Μπαταρία για tablet SONY
Μπαταρία για tablet TOSHIBA
Μπαταρία για tablet HUAWEI
Μπαταρία για tablet MSI
Μπαταρία για tablet ESTAR
Μπαταρία για tablet SAMSUNG
Μπαταρία για tablet XIAOMI

Οι μπαταρίες για tablet δεν είναι εξειδικευμένο προϊόν. Χαλάνε και αυτές σε βάθος χρόνου και η αντικατάσταση τους επιβάλλεται μετά από ένα η δυο χρόνια χρήσης του tablet.

Να προσέξεις και αν υπάρχει το ενδεχόμενο φουσκωμένης μπαταρίας στο tablet. Αυτο θα το παρατηρήσεις αν έχει αλλοιωθεί το κεντρικό σασί της συσκευής.

Ακόμα και μια αλλοίωση στην οθόνη μπορεί να αποκαλύψει μία φουσκωμένη μπαταρία σε ένα tablet.

Τι Laptop να πάρω 2019

Αν αναρωτιέσαι “τι laptop να πάρω το 2019” τότε μπορούμε να βοηθήσουμε ή τουλάχιστον να προτείνουμε μερικά μοντέλα που θα σε αφήσουν ικανοποιημένο. Σιγουρα έκτος από αυτό το νέο άρθρο θα σε ενδιαφέρει και ο οδηγός “ποίο laptop να πάρω” που θα βρεις εδώ.

Ισώς κάποια laptop το 2019 να θεωρούνται έξυπνες αγορές αλλά μπορεί να κρύβουν και παγίδες. Οπως με δέλεαρ την χαμηλή τιμή να διαθέτουν χαμηλό επεξεργαστή intel η Amd ή ακόμα να έχουν χαμηλής ποιότητας οθόνη και αυτονομία στην μπαταρία.

Λίγα από αυτά διαθέτουν ακόμα και χαμηλότερη μνήμη ram.
Εμεις κάναμε μια μικρή έρευνα αγοράς στα Ελληνικά καταστήματα και ανακαλύψαμε laptop που μπορείς να πάρεις το 2019.

Κατα την αγορά laptop 2019 θα πρέπει να προσέξεις απαραίτητα αν καλύπτει τις ανάγκες σου. Οποιες και να είναι αυτές. Για παράδειγμα δεν μπορείς να αγοράζεις λάπτοπ με επεξεργαστή cpu i3 της intel όταν παίζεις παιχνίδια.

Φυσικά το ίδιο θα πρέπει να σκεφτείς αν θέλεις να πάρεις laptop το 2019 για το γραφείο ή θέλεις ν α το χρησιμοποιείς επαγγελματικά. Στην παραπάνω περίπτωση θα χρειαστείς μνήμη ram και καλή οθόνη.

Μην τσιγκουνευτείς τα χρήματα που θέλεις να δώσεις. Διότι με μεγαλύτερη μνήμη μπορείς να έχεις πχ ανοιχτά πολλά emails ή πολλά tabs στον google chrome. Ταυτοχρονα βέβαια θα μπορείς να κόβεις και εκείνα τα τιμολόγια.

Για οικιακή απλή χρήση θα χρειαστείς ένα μέσο επεξεργαστή και μνήμη ενώ μην δώσεις ιδιαίτερη σημασία στην μπαταρία. Ενώ αν παίζεις παιχνίδια δώσε βάση στην καλή κάρτα γραφικών.

Σε γενικές γραμμές να πάρεις laptop το 2019 αξίζει και με το παραπάνω. Λόγο ανταγωνισμού οι τιμές στην Ελλάδα έχουν συμπιεστεί ευτυχώς προς τα κάτω και τουλάχιστον κατά 10% σε σχέση με το 2018.

Χωρίς να καθυστερούμε παραπάνω πάμε να δούμε τις προτάσεις μας για να ξέρεις τι λάπτοπ να πάρεις το 2019

Laptops το 2019 για απλή οικιακή χρήση :

Dell inspiron 3657 μια πρόταση αγοράς στα 479Ε και διαθέτει intel i5 7200U επεξεργαστή. Ακόμα η μνήμη των 4g Ram και ο δίσκος του 1 TB HDD δεν θα σε αφοήσουν αδιάφορο. Το Dell και την σημερινή τιμή θα τα δεις στο mediamarkt εδώ.

Laptop Lenovo V110-15ISK που ξεχωρίζει για τον intel i5 6200U επεξεργαστή και την μνήμη των 4GB Ram. Ταυτόχρονα ο δίσκος των 500 GB είναι πολύ ικανοποιητικός . Είναι διαθέσιμο στο eshop.

Φθηνά Laptops το 2019 :

HP 15 DB0016NV με τον χαμηλό σε δυνατότητες AMD E2-9000E. Διαθέτει 4 GB Ram και ένα τεράστιο 1 TB HDD. Η τωρινή τιμή είναι 300E και θα το βρεις σε αυτόν τον σύνδεσμο στο mediamarkt.

ACER ASPIRE A114 με Intel Dual Core και 4GB Ram. Διαθέτει ταχύτατο δίσκο 64 GB EMMC Disk. Η τιμή είναι γυρο στα 250E και θα το βρεις εδώ στο eshop.

Για Gaming Laptop:

ASUS TUF Gaming FX504GE με τον φοβερό Intel i7 8750h και με την 8 GB Ram δεν θα κολλήσει πουθενά. Διαθέτει σχετικά μεγάλο 1 TB HDD δίσκο. Το laptop θα το βρεις μόνο στο eshop εδώ.

HP Pavilion 15-CS0008nv με επεξεργαστή Intel i7 8550U. Φοράει 8 GB Ram και 1 TB HDD η προσφορά είναι για λίγες μέρες και θα το βρεις εδώ.

Laptop Επαγγελματικά για χρήση γραφείου :

TOSHIBA Satellite Pro A50-E-1C6 με δυνατό επεξεργαστή intel i7 8550U. Έρχεται με 8 GB ram και γρήγορο 256 SSD δίσκο. για να μάθεις την τιμή δες εδώ .

ACER ASPIRE 5 A515 με πολύ καλό Intel i7 8565U επεξεργαστή και 8 GB Ram. Ο δίσκος είναι χωρητικότητας 256 SSD και την διαθέσιμη τιμή θα την δεις σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Τι λάπτοπ να πάρω το 2019; Δεν έχεις παρα να επιλέξεις από την παραπάνω λίστα. Εναλλακτικά αν θέλεις κάτι φθηνότερο μπορείς να ανατρέξεις στον οδηγό αγοράς laptop του 2018 που θα βρεις εδώ.

Δεν ανοίγει το tablet

Για να διαβάζεις αυτές τις γραμμές σίγουρα θα αναζητάς τους λόγους για τους οποίους δεν ανοίγει το tablet.

Ωστόσο σίγουρα θα χρειάζεσαι και μερικές αρχικές πρώτες συμβουλές για την λύση του προβλήματος.

Καταρχάς το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να συνδέσουμε το Tablet με τον φορτιστή. Αρχικά κάνε ένα προσεκτικό έλεγχο στην επαφή.

Παρατήρησε το βύσμα, του φορτιστή σου και προσπάθησε να δεις εάν υπάρχουν σκουπιδάκια ή εάν το βύσμα είναι είναι στραβωμένο ή και σπασμένο.

Καλό θα ήταν να ρίξεις και μια ματιά στην μπαταρία. Αν είναι χαλασμένη ή νεκρή ίσως θα χρειαστείς καινούργια. Σε αυτήν την περίπτωση διάβασε το άρθρο μπαταρίες για tablets.

Δεν ανοίγει το tablet. Τι πρέπει να κάνω ;

Μετά από αυτό το έλεγχο ρίξε μια ματιά στην αντίστοιχη υποδοχή του Tablet σου. Φαίνονται όλα ένταξη εκεί; Σίγουρα αυτή η πρώτη συμβουλή θα φανεί αστεία σε κάποιους αλλά είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο δεν φορτίζει το tablet.

Αν δηλαδή στην προηγούμενη φόρτιση , που νομίζαμε ότι το φορτίζαμε, κάτι δεν ήταν σωστά συνδεδεμένο τότε η μπαταρία του Tablet δεν έχει φορτίσει.

Κατά συνέπεια έχουμε ένα tablet που δεν ανοίγει. Σε κάθε περίπτωση συνδέστε τον φορτιστή και κάντε έναν έλεγχο εάν ανάβει το ενδεικτικό λαμπάκι φόρτισης στο Tablet.

Αν έχει χαλάσει ο φορτιστής εδώ θα βρεις καινούργιους φορτιστές για tablets.

Κάθε φορά που συνδέετε τον φορτιστή με το ταμπλετ δείτε αν αναβοσβήνει η ένδειξη φόρτισης ή αν στην οθόνη του εμφανίζει το σχετικό εικονίδιο.

Είναι τόσες πολλές οι φορές που δεν ανοίγει το tablet, αλλά είναι πολύ εύκολο να λυθεί το πρόβλημα.

Αν συνεχίζει το πρόβλημα και δεν ανοίγει το Tablet τότε αναζητήστε το κουμπί reset. Συνήθως στα tablet είναι μια μικρή τρύπα με την περιγραφή reset και θα την εντοπίσετε στο πλάγιο μέρος του tablet και όχι από την κάτω μεριά.

Χρησιμοποιήστε ένα μικρό μυτερό αντικείμενο, όπως μια καρφίτσα και πιέστε την υποδοχή. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρις ότου εμφανιστεί το λογότυπο στην οθόνη του tablet.

Αν δεν ανοίγει το Tablet Με τους δυο παραπάνω τρόπους τότε δοκιμάστε και το εξής, αφού βέβαια σε ενημερώσω ότι υποχρεωτικά θα χαθούν όλα τα αρχεία που υπάρχουν στην μνήμη του tablet, αλλά όχι στην κάρτα.

Διαβάζουν τώρα: Πως θα συνδέσεις το tablet στην τηλεόραση

Πίεσε το κουμπί reset ενώ κράτα πατημένο το κουμπί on/off για 10 – 15 δευτερόλεπτα. Μετά από αυτό το Tablet θα ξεκινήσει και θα σε ρωτήσει να για να γίνει κάποιο format η κάτι αντοιστιχο.

(Εικ.1) Παρατηρήστε προσεκτικά την υποδοχή reset και πιέστε με ένα μυτερό αντικείμενο για μερικά δευτερόλεπτα.

Αν με κανένα από του παραπάνω τρόπους δεν ανοίγει το tablet τότε θα πρέπει να επικοινωνήσεις με το service της συσκευής σου για να κάνουν έναν έλεγχο.

Πριν από το service δες και εδώ για καινούργιο tablet που είναι σε προσφορά -30%

Είναι γεγονός ότι, τα tablets είναι ολοκληρωμένα συστήματα υπολογιστών. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κολλήσει το tablet, όπως ένας υπολογιστής και να μην ανταποκρίνεται σε κανένα πάτημα πλήκτρου. Ούτε καν στο on/off κάποιες φορές.

Έτσι λοιπόν μας δείχνει το tablet ότι είναι νεκρό ή κλειστό ενώ στην πραγματικότητα είναι απλά κολλημένο. Κάποιες φορές όμως μπορεί να κολλήσει και να δείχνει η οθόνη παγωμένη η ακίνητη.

Ψάχνεις φτηνά tablet; Θα τα βρεις εδώ και εδώ

Οι παραπάνω τρόποι για να ανοίξει το tablet έχουν επαληθευτεί από χρήστες του laptopblog και στα tablet των bitmore estar, toshiba, mls, f&U, Asus κτλ. Όσοι δοκίμασαν να κάνουν reset το tablet μετά από ένα κόλλημα τότε αυτό επανήλθε και λειτούργησε σωστά.

Ενημερωτικά θα πρότεινα να προμηθευτείς τα εργαλεία που θα βρεις εδώ , και είναι ιδανικά και θα βοηθήσουν στην επισκευή του tablet σου. Είναι φτηνά και δεν κοστίζουν παρά μερικά ευρώ μαζί με τα μεταφορικά.

Μην ξεχνάς, μοιράσου την γνώση! είναι πολύ σημαντικό για εμάς να κάνεις ένα Like στο group του Laptopblog, εφόσον σου αρέσει το περιεχόμενο και το θεωρείς χρήσιμο. Θα αποκτήσεις έτσι δωρεάν πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο.

Υπάρχει όμως και μια άλλη περίπτωση, να μην είναι σε εμφανές σημείο το κουμπί reset του tablet (Εικ.2). Όπως παρατηρήσαμε σε μερικά καινούργια.

Εκεί θα πρέπει να το ψάξουμε λίγο παραπάνω διότι το κουμπί reset πιθανά να είναι καμουφλαρισμένο δίπλα από την υποδοχή της κάρτας μνήμης ή της κάρτας τηλεφωνίας για το 3G ή 4G.

Τέλος αν η συσκευή δεν ανοίγει τότε ρίξε μια ματιά σε αυτήν την λίστα εδώ . Αυτή η λίστα περιέχει tablet με κόστος 35 ευρώ και με δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάζουν τώρα : Αγορά Tablet , μάθε όλα τα μυστικά

Σε γενικές γραμμές όταν ένα tablet δεν ανοίγει τότε η πηγή του προβλήματος είναι στο software. Όταν κάνουμε reset σε ένα tablet τότε το αναγκάζουμε να κάνει boot από την αρχή το λειτουργικό του σύστημα.

Αυτο έχει το αποτέλεσμα να ξεκινά σωστά την λειτουργία του και να μην κολλάει η να δείχνει μαύρη την οθόνη του.

7 τρόποι για να κάνετε το SmartPhone έξυπνο

Τα Smartphones γίνονται όλο και ποιο ισχυρά , το τελευταίο εξάμηνο για παράδειγμα είδαμε τηλέφωνα με κορυφαίους επεξεργαστές και να διαθέτουν μνήμη 4GB. Ακόμα, μπορούν να γράφουν Video σε HD , να διαθέτουν οθόνες AMOLED και να διατίθενται καθημερινά όλο και ποιο εύχρηστες εφαρμογές. Το ερώτημα είναι όμως ότι τα έξυπνα κινητά , γίνονται ποιο έξυπνα ;

7 τρόποι για να κάνετε το SmartPhone έξυπνο

Μην το πάρετε στραβά αλλά υπάρχουν ένα σορό παραδείγματα από τις εταιρίες σήμερα, που δείχνουν σημάδια βελτίωσης.

Όμως το θέμα είναι να δούμε εφαρμογές που πραγματικά να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν την ισχύ που προσφέρουν οι επεξεργαστές ενός smartphone. Δίαβάσε: πως θα συνδέσεις το tablet με την τηλεόραση

1. Μετρητής μπαταρίας που πραγματικά να ξέρει πότε το Smartphone θα κλείσει. Όλα τα έξυπνα κινητά μπορούν να εκτελέσουν πολλές διεργασίες ταυτόχρονα , και επίσης μπορούν να κάνουν ακόμα περισσότερους ελέγχους την ίδια στιγμή , οπότε δεν μας κάνει και ιδιαίτερη έκπληξη το ότι πολλές μπαταριές νεκρώνουν ποιο γρήγορα από την αναμενόμενη στιγμή.

Αρκετοί κατασκευαστές προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο και να σας ενημερώνουν μέσω κάποιον εφαρμογών , για παράδειγμα με μήνυμα ότι κόλλησε κάποια εφαρμογή, αλλά θα θέλαμε να βλέπαμε ένα καλύτερο ενημερωτικά σύστημα που θα ελέγχει την μπαταριά ποιο σχολαστικά.

Θα θέλαμε δηλαδή κάτι αντίστοιχο σαν το σύστημα της μπαταρίας που υπάρχει στους φορητούς υπολογιστές.

2. Smartphone με έξυπνο ξυπνητήρι βασισμένο στη φωνή . Όταν είστε έτοιμοι να πέσετε για ύπνο τότε το τελευταία που θέλετε να κάνετε είναι να μπείτε στο μενού του κινητού , να παίξετε με τις ρυθμίσεις και να ορίσετε το ξυπνητήρι σας για το επόμενο πρωί.

Δεν θα ήταν ιδανικά εάν απλά πατούσατε ένα κουμπί και λέγατε «ξύπνημα αύριο στις 7:00 πμ» ; και το κινητό να ρυθμιζόταν αυτόματα μόνο με την φωνή σας. Και ας το πάμε ένα βήμα ποιο μακριά.

Δηλαδή και να το προγραμματίζατε με την φωνή σας αλλά και στο ξυπνητήρι να έπαιζε την αγαπημένη σας μουσική η ακόμα να είχε φορτωμένα τα τελευταία νέα στην επιφάνεια εργασίας του .

Όλα αυτά μόνο με την χρήση της φωνή σας. Βέβαια το ακόμα καλύτερο θα ήταν όταν το πρωί το smartphone χτυπούσε για να ξυπνήσετε και εσείς να απαντούσατε «Άσε με .και χτυπά ξανά 5 λεπτά ποιο μετά»!.

3. Το αγαπημένο σας τραγούδι χωρίς να αγγίξτε την οθόνη του smartphone. Φανταστείτε ότι πάτε για τρέξιμο , φοράτε τα ακουστικά σας και δεν θα ήταν υπέροχα εάν το κινητό σας αυτόματα να γνώριζε την δραστηριότητα σας και να άρχιζε να έπαιζε την αγαπημένη σας μουσική .

Δεν θα ήταν ποιο έξυπνο εάν την ώρα που τρέχατε , απλά να λέγατε στο μικρόφωνο του κινητού σας τον φάκελο που θέλετε να ακούσετε και το κινητό απλά να εκτελεί την εντολή σας και όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί να σταματήσετε και χωρίς να χρειαστεί να αγγίξτε την οθόνη του.

4. Ποιο προσωπικά τα Stores για τις εφαρμογές των SmartPhones. Η Amazon το κάνει ήδη , γιατί δεν μπορεί να το κάνει η Apple , το Android και το Blackberry; Σήμερα όταν κάνετε μια επίσκεψη σε αυτά τα Eshops θα σας καλωσορίσουν ακριβώς με την ίδια οθόνη που καλωσορίζουν όλους τους επισκέπτες.

Δεν θα ήταν καλύτερα έναν η οθόνη καλωσορίσματος ήταν ποιο προσωπική και να εμφάνιζε για παράδειγμα , τα Downloads Που έχετε κάνει η ακόμα να εμφανίζει σχετικά προγράμματα με αυτά που έχετε ήδη κατεβάσει.

Προσωπικά θα προτιμούσα να βλέπω και ποια έχουν κατεβάσει και οι φίλοι μου (μέσω πχ Facebook) και έτσι το κάθε κατάστημα θα γινόταν ποιο προσωπικό και ποιο μοναδικό για κάθε χρήστη .

5. Αρχικές οθόνες στο smartphone Ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνω όταν δοκιμάζω κάποιο SmartPhone με Android είναι να σέρνω τις συντομεύσεις στην αρχική οθόνη για τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ ποιο συχνά.

Στο Apple iOs οι εφαρμογές εμφανίζονται αλφαβητικά οπότε είναι και εύκολο να τις οργανώσω ανά φακέλους . Θα ήθελα λοιπόν να υπήρχαν εφαρμογές που θα εναποθετόντουσαν αυτόματα μια συντόμευση τους στην αρχική οθόνη του κινητού μου και να μην χρειάζεται κάθε φορά να πηγαίνω βαθιά μέσα στο μενού και να τις τοποθετώ μόνος μου.

6. Ότι χάσατε χτες στην TV να μπορείτε να τα δείτε στο Smartphone σήμερα Δεν ξέρω εάν συμφωνείτε αλλά η τηλεόραση γίνετε ποιο χάλια μέρα με την ημέρα. Υπάρχουν όμως κάποιες εκπομπές η σειρές που δεν θέλετε να χάσετε με τίποτα. Για παράδειγμα.

Την προηγούμενη εβδομάδα δυο από τα ποιο αγαπημένα μου προγράμματα παίζανε την ίδια ώρα και έπρεπε να κάτσω να ρυθμίσω το DVR για να μην χάσω κάποια .Δεν θα ήταν καλύτερα εάν το smart Phone να μπορούσε αυτόματα να συντονιζόταν με το DVR μου;

Δηλαδή μέσω ασύρματου δικτύου και να μπορούσα να δω την αγαπημένη εκπομπή οποία ώρα ήθελα .

7. Σχεδιασμός των εφαρμογών ποιο έξυπνα. Από την στιγμή που οι ίντσες της οθόνης μεγάλωσαν τότε θα ήταν τέλειο να μπορούσαμε για παράδειγμα να ήμασταν σε μια εφαρμογή πχ Αγγελιών ενώ ταυτόχρονα στο ένα άκρο της οθόνης να είχαμε τα εισερχόμενα μας και στη άλλη να είχαμε το ημερολόγιο , για φανταστείτε το , μήπως έτσι θα γλιτώναμε το συνεχές Switching Ανάμεσα στις εφαρμογές; Αυτές είναι μερικές από τις ιδέες μου , πόσο «έξυπνα» θα θέλατε εσείς τα smartphones;

Προσφορές στα ψυγεία 2019

Αυτήν την φορά θα ξεφύγουμε από το κλασικό θέμα του laptopblog.gr και θέλουμε να κάνουμε μια αναφορά για τις τιμές που βρήκαμε ως προσφορές στα ψυγεία.

Το ψυγείο είναι η κλασική λευκή συσκευή που δεν λείπει από κανένα σπίτι και κουζίνα.

Δείτε τις προσφορές στα ψυγεία

-20% χαμηλότερη τιμή!

Τα πιο φθηνά ψυγεία τα βρήκαμε στο  ηλεκτρονικό κατάστημα του MediaMarkt και του e-shop. Οι διαφορές στις τιμές για τα ψυγεία στα 2 shop ξεπερνάνε το 20% – 30% . Για να βγείτε κερδισμένοι θα πρέπει απαραίτητα να κάνετε την αγορά και την παραγγελία του ψυγείου μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων. Δείτε τα ψυγεία στο κατάστημα του Media Markt εδώ και του e-Shop εδώ.

Ιδανικό Antivirus για το Laptop του 2018

Προβλήματα με την ασφάλεια ακούγονται σχεδόν καθημερινά, τι πρέπει να κάνει ο μέσος χρήστης στο laptop του ώστε να μην γίνει θύμα;

Σε αυτήν την ερώτηση πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά το θέμα ασφάλεια διότι, στο laptop και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή έχουμε όλοι σχεδόν αποθηκευμένα στοιχεία όπως αριθμούς τράπεζας, κωδικούς σε κοινωνικά δίκτυα κτλ.

Δυστυχώς όμως πολλοί από εμάς έχουμε παλαιό antivirus η και καθόλου! Παλαιότερα έπρεπε να είχαμε ξεχωριστό πρόγραμμα για τους ιούς, ξεχωριστό πρόγραμμα για malware και ξεχωριστό για rootkits.

Αν σου ακούγονται περίεργοι ή άγνωστοι όροι, όλα αυτά να ξέρεις ότι τα παραπάνω είναι υπεύθυνα για την απώλεια δεδομένων και κωδικών. Ένα antivirus που πρόσφατα έπεσα στα χέρια μας είναι το NOD32.

Το software περιέχει ότι καλύτερο υπάρχει αυτήν την στιγμή σε επίπεδο virus και malware scanning ενώ διαθέτει φοβερά στοιχεία για τον εντοπισμό τους.

Μας άρεσε τόσο πολύ που ακόμα και η τιμή του είναι ακόμα καλύτερη, δείτε εδώ το nod 32 και ανακαλύψτε την χαμηλή τιμή του.

Αγοράζοντας το NOD32 από τον παραπάνω σύνδεσμο θα μπορέσετε να το αγοράσετε με δικαίωμα αδείας έως και 3 συσκευές. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορείτε να το εγκαταστήσετε μέχρι και σε 3 laptops ή 2 laptops και ένα σταθερό PC και σε γενικές γραμμές με όποιον συνδυασμό θέλετε.

Το NOD32 που θα βρείτε εδώ, μας άρεσε γιατί έχει πολύ ψηλό score στον εντοπισμό κακόβουλων προγραμμάτων. Σε όλα τα τεστ έχει πάρει άριστα ενώ διαθέσει scanner ακόμα και για το UEFI firmware.

Ένα ακόμα βασικό στοιχείο του NOD32 antivirus είναι ο πολύ γρήγορος εντοπισμός που κάνει είτε σε live είτε σε scan.

ASUS ZENPAD C7

Διαθέσιμο στα καταστήματα:

]Ο σχεδιασμός του ASUS ZedPad C 7.0 είναι μοντέρνος, καθαρός και στιλάτος καθιστώντας το οπτικά απίστευτο. Είναι επηρεασμένο από την σχεδιαστική φιλοσοφία Zen της Asus και ισορροπεί όμορφο σχεδιασμό και δύναμη.

Pin It