Laptop για σχεδιαστικά προγράμματα

Laptop για σχεδιαστικά προγράμματα

Σε αυτόν το guide θα ανακαλύψεις ποια laptop για σχεδιαστικά προγράμματα είναι πραγματικά γρήγορα και αξιόπιστα. Επίσης θα αναλύσουμε για ποιο λόγο πρέπει να αποφεύγεις την αγορά συγκεκριμένων laptops αν είσαι σχεδιαστής, αρχιτέκτονας, σχεδιαστής επίπλων και κουζίνας είτε ακόμα σχεδιαστής ηλεκτρονικής πλακέτας.

Τα λαπτοπ για προγράμματα σχεδιασμού πρέπει να τηρούν μερικές συγκεκριμένες προϋποθέσεις εν έτη 2021. Για παράδειγμα δεν θα αγοράσουμε ένα laptop με μικρή μνήμη η σκληρό δίσκο που θα χρειαστεί αναβάθμιση τον επόμενο χρόνο.

Για να μάθεις περισσότερα για τον σκληρό δίσκο, ρίξε μια ματία για τον σκληρό δισκο που χρειαζεται το laptop αλλα και στα συμπτώματα χαλασμένου σκληρου. Ειναι δύο άρθρα που θα σε βοιθήσουν να κατανοωσεις περισσότερα για τον σκληρό δίσκο στο laptop.

Αν θέλεις λαπτοπ για σχεδιαστικά προγράμματα τότε η νουμερο ένα συμβουλή μας είναι η εξής. Να αποφεύγουμε την αγορά laptop με μικρό επεξεργαστή διότι αυτό θα μας κοστίσει σε χρόνο στο rendering όπως θα δούμε παρακάτω.

Οδηγός: Τα καλύτερα Laptop για σχεδιαστικά προγράμματα

Laptop για σχεδιαστικά προγράμματα

Καταρχάς θα πρέπει να ξεχωρίσουμε αν τα προγράμματα σχεδιασμού που θα τρέχεις στο laptop είναι απλά 2D η 3D και αν κατά το output εκτελούν μια διαδικασία που λέγεται rendering. Αντίστοιχα μερικά προγράμματα σχεδιασμού που τρέχουν σε laptops είναι 3ds max, autocad, rhino, photoshop, v-ray και διαφορά αλλά.

Αν οι παραπάνω τεχνικοί όροι σου είναι γνωστοί τότε, σωστά και ψάχνεις laptop για σχεδιαστικά προγράμματα.

Ναι το autocad που είναι ένα κοινό εργαλείο στην κοινότητα των αρχιτεκτόνων δεν είναι ένα μικρό πρόγραμμα. Θέλει και αυτό αρκετά recources σε μνήμη και δίσκο,  περισσότερα για την μνήμη του laptop θα βρείς στον οδηγό μνήμη στο Laptop, μάθε πως λειτουργεί. και αν τα σχέδια μας είναι πολυσύνθετα θα χρειαστεί και αρκετοί επεξεργαστή για το rendering.

Laptop για σχεδιαστικά προγράμματα τι να προσέξω

Laptop για σχεδιαστικά προγράμματα. Η πρώτη συμβουλή είναι να αποφύγεις laptop με celeron επεξεργαστή, γενικά να προτιμήσεις laptops για τα σχεδιαστικά με μεγαλύτερο επεξεργαστή. Για παράδειγμα , προτίμησε να επιλέξεις laptop με intel i5 ή intel ι7 επεξεργαστή. Όπως το Dell Inspirion που προτείνουμε η εναλλακτικά δες όλη την λίστα.

Ο μεγαλύτερος επεξεργαστής χρειάζεται για το redering και γενικά για να μπορείς να επεξεργαστείς τα διάφορα φίλτρα στα προγράμματα σχεδιασμού πιο γρήγορα και άνετα.

Επέλεξε Laptop με μεγάλη μνήμη, τα 4GB ram είναι απαγορευτικά. Σκέψου ότι με windows 10 και με μόλις 4 GB μπορείς να τρέχεις μόνο τα βασικά σε ένα laptop. Δηλαδή λίγο Internet, κανένα email και videos στο youtube …και μέχρι εκεί!

Οπότε laptops τουλάχιστον 16 GB Ram είναι ιδανικά για τα προγράμματα σχεδίου, αν αντέχεις οικονομικά μπορείς να επιλέξεις και Laptop με 32 GB.

Laptop για σχεδιαστικά προγράμματα
(Εικ. 1) Στα Ultrabooks παίζει μεγάλο ρόλο η θερμοκρασία, όπως φαίνεται στο σχετικό διάγραμμα.

Θα αποφεύγεις τα laptop με ultrabook σχεδιασμό που είναι βολικά για να τα κουβαλάς, αυτό γιατί. Διότι τα ultrabook έχουν περιορισμούς στο σύστημα ψύξης και είναι γενικά λίγο ποιο αργά (Εικ. 1).

Αναλογίσου ότι στην χρήση βαρύ προγράμματος θα αναγκάζεται το σύστημα ψύξης να λειτουργεί αδιάλλακτα στο 100%.

Ταυτόχρονα να ξεκινήσει η διαδικασία thermal throttling, για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση με συνέπεια το laptop να λειτουργεί αργά. Το thermal throttling και η χρήση του laptop συνεχόμενα στο 100 % μπορεί να δημιουργήσει τεχνικό πρόβλημα στην μητρική του και καλό θα ήταν ν να το αποφεύγουμε στα Ultrabooks. Ευκαιρία είναι να μάθεις γιατί δεν αγοράζουμε φθηνά laptops.

Στην παραπάνω κατηγορία εξαιρούνται τα macbook pro ειδικά να τα καινούργια με M1 επεξεργαστή. Αν το πρόγραμμα που θέλεις να τρέψεις είναι συμβατό με macbook pro η air με intel επεξεργαστή ή M1 τότε σκέψου σοβαρά την απόκτηση του. Διότι είναι το ιδανικό επαγγελματικό laptop για σχεδιαστικά προγράμματα.

‘Ενας ακόμα λόγος για να αποφύγεις το ultrabook laptop για την χρήση σχεδιαστικών προγραμμάτων είναι η μικρή σε ίντσες οθόνη. Για την άνετη χρήση του laptop στο σχεδιαστικό πρόγραμμα θα χρειαστείς laptop με 14 ίντσες οθόνη ή και μεγαλύτερη . Με τις 16 ίντσες να είναι το ιδανικό μέγεθος οθόνης.

Laptop για σχεδιαστικά προγράμματα ποια να αγοράσω

Βάση των παραπάνω, μαζέψαμε μια χρήσιμη λίστα με ιδανικά Laptops για σχεδιαστικά προγράμματα, μπορείς να τα αγοράσεις On-line και διαθέτουν 2 χρόνια εγγύηση κατασκευαστή :

HP PROBOOK 450 G9 laptop για σχεδιαστικά προγράμματα

Το HP PROBOOK 450 G9 6F242EA είναι το ιδανικό laptop για σχεδιαστικά προγράμματα όπως το autocad. Θα το αγοράσεις απο το e-shop είναι το laptop που θα σε καλύψει σε όλους τους τομείς. Είτε είσαι φοιτητής, επαγγελματίας ή απλός ερασιτέχνης σχεδιαστής.

Huawei Matebook D16 laptop για σχεδιαστικά προγράμματα

Το Huawei Matebook D16 που μπορείς να το αγοράσεις απο τον kotsovolo είναι το laptop με οικονομική τιμη,μ ειδικά αν το αγοράσεις με τιμολόγιο. Διαθέτει 16αρα μεγάλη οθόνη, καλό επεξεργαστή και 16GB μνημη και μπορεί να τρέξει τα πάντα.

Dell Inspiron 16 5630 laptop για σχεδιαστικά προγράμματα

Το Dell Inspiron 16 5630 που μπορείς να το αγοράσεις και αυτό απο τον kotsovolo είναι το laptop με με κορυφαία οθόνη 16 ιντσών. Ενω απο τα χαρακητριστικά του δεν λείπει η 16GB μνήμη και ο δίσκος των 512GB. Αξίζει να το αποκτήσεις άμεσσα.

HP PROBOOK 450 G9 laptop για σχεδιαστικά προγράμματα

Το ASUS VIVOBOOK S15 είναι το μικρό ιδανικό όμως  laptop για σχεδιαστικά προγράμματα όπως το autocad. Θα το αγοράσεις απο το e-shop διαθέτει 15αρα οθόνη που είναι Oled, μεγάλην μνήμη ram των 16GB δίσκο στα 512 GB.

Dell Inspiron 16 5630 laptop για σχεδιαστικά προγράμματα

Το MSI Creator M16 i7-12700H που μπορείς να το βρείς τώρα διαθέσιμο στον kotsovolo είναι το laptop με με καλή οθόνη 16 ιντσών. Ενω στα χαρακητριστικά του θα βρείς 16GB, δίσκος των 512GB και δυνατό επεξεργαστή i7. Αξίζει να το αποκτήσεις λόγο της κάρτας γραφικών RTXn3050Ti.

Επίλογος

Όπως είδαμε σε αυτό τον οδηγό, η αγορά laptop για προγράμματα σχεδίου δεν είναι και εύκολη επιλογή. Υπάρχουν πολλοί παράμετροι, όπως το μέγεθος της οθόνης, ο επεξεργαστής και η μνήμη. Επίσης σημαντικό λόγο παίζει το είδος τους σχεδιαστικού προγράμματος.

Μια από τις πιο δυναμικές και εξελισσόμενες εποχές για τους αρχιτεκτονες και τους μηχανικούς είναι η σημερινή, με την τεχνολογία να παίζει καταλυτικό ρόλο στον τρόπο που σχεδιάζονται και υλοποιούνται τα έργα. Στο επίκεντρο αυτής της τεχνολογικής επανάστασης βρίσκονται τα laptops, τα οποία έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας αρχιτεκτόνων και μηχανικών, ενισχύοντας την δημιουργικότητα, την απόδοση και την παραγωγικότητά τους.

Για τους αρχιτέκτονες, τα laptops αποτελούν ένα βασικό εργαλείο, καθώς τους παρέχουν την δυνατότητα να δουλέψουν σε πολύπλοκα σχεδιαστικά λογισμικά, όπως το AutoCAD, το SketchUp και το Revit, ενώ βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ευελιξία που προσφέρουν τα laptops είναι απαραίτητη, καθώς επιτρέπει στους αρχιτέκτονες να εργάζονται στον χώρο του έργου, επικοινωνώντας απευθείας με τους εργολάβους και τους πελάτες, εξασφαλίζοντας ότι η όραμά τους θα υλοποιηθεί όπως το σχεδίασαν.

Επιπλέον, η δυνατότητα πρόσβασης στο cloud και η χρήση συνεργατικών εργαλείων, όπως το Google Drive και το Slack, επιτρέπουν στους αρχιτέκτονες να συνεργάζονται με άλλα μέλη της ομάδας τους από απόσταση, διευκολύνοντας την ανταλλαγή ιδεών και τον συντονισμό του έργου.

Όσον αφορά τους μηχανικούς, τα laptops τους επιτρέπουν να χρησιμοποιούν εξειδικευμένα λογισμικά, όπως το MATLAB, το SolidWorks και το Ansys, για την ανάλυση και τον σχεδιασμό πολύπλοκων μηχανικών συστημάτων.

Μία Απάντηση

  1. To HP Pavilion Notebook 14 είναι πολύ ωραίο. Το αγόρασε φίλος και είναι πολύ ευχαριστημένος. η οθόνη του είναι απίστευτη ενώ το πληκτρολόγιο είναι ότι πρέπει
    για να πληκτρολογείς ώρες χωρίς να κουράζεσαι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *