10 λόγοι που δεν αγοράζουμε τα φτηνά laptops

10 λόγοι που δεν αγοράζουμε τα φτηνά laptops

Κάθε χρόνο δεκάδες καινούργια μοντέλα Laptop σχεδιάζονται , άλλα είναι φτηνά laptops άλλα είναι υψηλών προδιαγραφών και ακριβά, άλλα είναι και ακριβά άλλα δείχνουν φτηνές κατασκευές ; Γιατί όμως αφού είναι ακριβά μοντέλα δείχνουν φτηνά ;

Φτηνά laptops τι πρέπει να προσέξετε

Ποιες είναι οι λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν ένα Laptop να χάσει βαθμούς αξιολόγησης ; Ερευνήσαμε , μάθαμε και ρωτήσαμε , βρήκαμε μόλις δέκα πιθανούς λόγους.

1.Πληκρολόγια Όταν πληκτρολογούμε , χρειαζόμαστε ένα σταθερό πληκτρολόγιο, άνετο και πάνω από όλα να μην ακούγεται κούφιο. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι ο κατασκευαστής δεν φρόντισε να τοποθετήσει μεγαλύτερη μεταλλική πλάκα κάτω από αυτό .

Φυσικά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία σε αυτό , είτε πρόκειται για φτηνά laptops των 300 ευρώ είτε πρόκειται για Desktop replacement των 3000 ευρώ , το πληκτρολόγιο πρέπει να είναι σταθερό και άνετο μιας και δίνει την βασική αίσθηση στον χρήστη του.

2.Κακή ποιότητα συναρμολόγησης Μαλακές η χαλαρές επαφές οθόνης με την βάση του φτηνού laptop σίγουρα θα έχετε συναντήσει , δηλαδή , όταν ανοίγετε την οθόνη για να δουλέψετε με το Laptop δεν έχετε παρατηρήσει ότι είτε το άνοιγμα γίνεται υπερβολικά άνετα , είτε ακούγονται περίεργοι θόρυβοι από τις ενώσεις της οθόνης με το κύριο σώμα ;

φανταστείτε ότι υπάρχουν φτηνά Laptop που είναι έτσι από την στιγμή που το βγάζουμε από την συσκευασία του , πόσο καιρό νομίζετε ότι θα αντέξουν οι επαφές ; κάποιοι κατασκευαστές θα πρέπει να προσλάβουν ελεγκτές που θα πρέπει να κάνουν μόνο την επιθεώρηση στο συγκεκριμένο τμήμα του Laptop .

3. Υποδοχές Card Readers με ελατήρια Ακόμα και η φτηνότερη κάμερα έχει υποδοχή SD για μνήμη και μάλιστα ακόμα και αυτές οι κάμερες στην υποδοχή της SD έχουν ένα μικρό έλασμα που μπορεί και κλειδώνει την κάρτα μέσα στην υποδοχή ,και εάν χρειαστει να την αφαιρέσουμε απλά πατάμε την SD Card προς τα μέσα και ένα ειδικό έλασμα – ελατήριο την προωθεί προς τα έξω.

Παρόλα αυτά όμως έχουμε παρατηρήσει ότι αρκετά μοντέλα φτηνά Laptops , στις υποδοχές SD δεν έχουν αυτό το έλασμα με αποτέλεσμα η κάρτα SD να είναι πολύ εύκολο να χαθεί .

Δεν νομίζουμε ότι μπορουν να εξοικονομήσουν πολλά χρήματα από αυτό το ελατήριο έτσι δεν είναι ;

4.Ψεύτικα μεταλλικά μέρη Πόσο άραγε θα κόστιζε να ντυνόταν οι εξωτερικές επιφάνειες των Laptop με αλουμίνιο η άλλο μέταλλο ; ναι έχουμε δει αριθμό μοντέλων Laptop που έχουν εμποτισμένες με μέταλλο επιφάνειες η ακόμα και ψεύτικες μεταλλικές επιφανές .

[content-egg module=Offer template=list]

Το αληθινό μέταλλο κάνει την διαφορά στην φορητή συσκευή αλλα η ψεύτικη μεταλλική επιφάνεια κάνει επίσης την μεγαλύτερη διαφορά ότι κάποιος κατασκευαστής θέλει να κοροϊδέψει τους πελάτες του.

5.φτηνες κάμερες Στο 2010 πλέων η κάμερα θεωρείται ότι πρέπει να υπάρχει σε κάθε μικρό η μεγάλο Laptop , βεβαία υπάρχει αλλα γιατί βάζουν κάμερες τον μόλις 0.3MP ακόμα και σε μεσαία σε τιμή μοντέλα ;

Είναι δηλαδή λογικό να έχω μια κλήση μέσω Skype Και σε πολύ καλές συνθήκες φωτισμού ο συνομιλητής να με βλέπει σαν σκοτεινό είδωλο . Μα καλά οι κατασκευαστές που ποντάρουν , στο ότι μάλλον δεν θα το προσέξουμε ;

6. Άδειος χώρος μεταξύ βάσης και οθόνης Χρησιμοποιώντας ένα laptop είναι μια θαυμάσια εμπειρία , το να το χρησιμοποιείς όμως και να χαζεύεις και τα πόδια σου ανάμεσα από το κενό της βάσης με την οθόνη είναι λίγο όχι και τόσο θαυμάσια εμπειρία.

Όταν ανοίγουμε την οθόνη από την βάση , πολλοί κατασκευαστές αφήνουν – δημιουργούν μεγάλο κενό ανάμεσα τους , τόσο μεγάλο που μπορεί να χώρα άνετα ένα στυλό η ακόμα και κάποιο ,περίεργο, μικρό παιδικό δακτυλάκι που θα επιφέρει συνάμα και τραυματισμό.

Προσωπικά για εμένα αυτό το κενό μου λέει δυο πράγματα , είτε ο κατασκευαστής προσπάθησε να εξοικονομήσει χρήματα χρησιμοποιώντας λιγότερο πλαστικό και μου πούλησε αέρα είτε θέλησε να δημιουργήσει ένα State of the Art Trendy laptop , πάντως όπως και να έχει αυτό δείχνει ότι δεν ενδιαφέρθηκε και πολύ για την ποιότητα του.

7. Χαμηλής ποιότητας διαφημισεις Όπως η ποίηση , ο πόλεμος , το έγκλημα και οι φόροι , έτσι και η βλακεία θα είναι πάντα υπαρκτή. Αναλογιστείτε ποσό επικερδείς είναι όλες αυτές οι διαφημιστικές προσφορές που είναι προ εγκατεστημένες στο Laptop σας όπως , αντιβιοτικά, παιχνίδια , προγράμματα γραφείου κτλ .

Εντάξει ας υπάρχουν προσφορές αλλα προσπαθήστε να βρείτε και έναν τρόπο αφαιρούνται και εύκολα , δεν μπορεί για παράδειγμα το Carbonite backup η το Norton να μου υπενθυμίζει κάθε μερικές ώρες ότι πρεπει να αγοράσω σε προσφορά αυτήν την εφαρμογή . Δεν την θέλω! Αλλα αφού πατήσω το ignore η κάποιο άλλο No πλήκτρο γιατί συνεχίζει να μου εμφανίζεται ;

8. Touchpad Μια από τις πολλές καινοτομίες των Netbooks τα τελευταία χρόνια είναι οι θαυμάσιες έξτρα λειτουργιές των Touchpad Και ποιο συγκεκριμένα μας αρέσει όταν μπορουμε να ζουμάρουμε στην οθόνη χρησιμοποιώντας δυο δάκτυλα στο Touchpad .

Στις μέρες μας οι περισσότεροι κατασκευαστές προσθέτουν τέτοιου είδους Touchpad στα Laptop τους , οι υπόλοιποι κατασκευαστές γιατί δεν το κάνουν ; πόσο παραπάνω θα κόστιζε αυτή η «Έξτρα» λειτουργία για να την ενσωματώσουν στα φορητά τους;

9.Γυαλιστερά η «Γυαλιστερά» ; Εδώ συζητάμε τρόπους να φτιαχτούν τα Laptop και τα NetBook καλύτερα. Δεν μιλάμε για το πώς να τρέξουμε μια επιχείρηση φαστ φουντ η ρεστοράν ,που πρέπει να βάλουμε καθρέπτες η γυαλιστερές επιφάνειες. Για να φαίνεται ότι έχουμε παραπάνω θέσεις από αυτές που διαθέτουμε.

Έτσι λοιπόν και μερικοί κατασκευαστές «τρελαίνονται « με την χρήση του «γυαλιστερού» και το βάζουν παντού σε ένα Laptop , στα πλαστικά , στην οθόνη , στο κάτω μέρος , παντού!

Και μετά βεβαια το laptop γεμίζει δαχτυλιές η λεκέδες που δεν μπορουν να αφαιρεθούν . Είτε φτιαχτέ το laptop με μέταλλο για να είναι γυαλιστερό είτε μην το κάνετε καθόλου , απλά τα πράγματα .

10. φτηνοί φορτιστές Κάνεις δεν θέλει να κουβαλήσει μαζί με το φορητό του και έναν αρκετά βαρύ φορτιστή αλλα υπάρχουν όμως κάποιοι φορτιστές που μοιάζουν πραγματικά πολύ φτηνοί , δηλαδή είναι ο φορτιστές που μπαίνουν κατευθείαν στην πρίζα και μοιάζουν σαν τους φορτιστές από τις απομιμήσεις των κινέζικων κινητών τηλεφώνων.

Τελικά οι κατασκευαστές μπορούν να κάνουν από μόνοι τους τα φτηνά Laptop τους να φαίνονται ακριβά; ναι μπορουν αρκεί να ακολουθούσουν ανάποδα τις παραπάνω προτάσεις.

Ως γνωστόν η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά και στην προκείμενη περίπτωση για να εξοικονομηθούν μικρό ποσά δύστυχος ζημιωμένος βγαίνει ο χρήστης .

2 Απαντήσεις

  1. Αν οι εταιρίες θέλουν να πουλάνε Laptop Με 300 ευρώ αυτά συμβαίνουν . Έχουν χαλάσει την ποιότητα και ένα λαπτοπ θα λειτουργεί ενά χρόνο , μετα θα πάει για service , λες και τα προγραμματίζουν να χαλάνε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *