Δεν ανοίγει το tablet

Δεν ανοίγει το tablet

Για να διαβάζεις αυτό το άρθρο σίγουρα θα αναζητάς τους λόγους για τους οποίους δεν ανοίγει το tablet. Αν πατάς το κουμπί εκκίνησης και δεν ανταποκρίνεται ή αν δεν δείχνει τίποτα στην οθόνη του. Ακόμα και αν το ενδεικτικό λαμπάκι Led είναι αναμμένο τότε αυτός ο οδηγός είναι για εσένα.

Πριν προχωρήσουμε σε δυσκολότερους τρόπους για να λυθεί το πρόβλημα, σίγουρα θα χρειάζεσαι και μερικές αρχικές πρώτες συμβουλές για την λύση του προβλήματος. Με τις οποίες ίσως να κάνεις το tablet να εκκινήσει σωστά χωρίς να χρειαστεί να στείλεις την συσκευή σου για επισκευή. Εκτός από αυτό το κόλπο θα βρεις πολλά κολπάκια και tips για tablets στο συμβουλές για tablets.

Επίσης ρίξε και μια μάτια στην παρακάτω λίστα, περιέχει προτάσεις για νέα Tablets σε λογικές τιμές

Προσφορά Tablets στον Kotsovolo με -20% – Δες εδώ

Προσφορά Tablets στο Mediarkt με -20% – Δες εδώ

Προσφορά Tablets στο Eshop με -20% – Δες εδώ

Προσφορά Tablets στο Public με -20% -Δες εδώ

Μετά τις παραπάνω προσφορές πάμε να δούμε τι πρέπει να κάνουμε αν δεν ανοίγει το  ταμπλέτ μας και πως να το επαναφέρουμε σε κατάσταση λειτουργίας.

 

Δεν ανοίγει το tablet. Τι πρέπει να κάνω ;

Έλεγχος τροφοδοτικού

Καταρχάς το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να συνδέσουμε το Tablet με τον φορτιστή. Όσο και απλή να ακούγεται αυτή η συμβουλή πολλές φορές μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Αρχικά κάνε ένα προσεκτικό έλεγχο στην επαφή τροφοδοσίας του Tablet σου και προσπάθησε να δεις αν υπάρχει κάποιο αντικείμενο ή σκόνη μέσα στην επαφή.

Αν όλα είναι καλά και καθαρά σύνδεσε το tablet με τον φορτιστή και μαλλoν αυτήν την φορά θα ανάψει το Led φόρτισης. Περίμενε μερικά λεπτά για να γεμίσει λίγο η μπαταρία και πάτα το κουμπί power on.

Αν το tablet δεν ανταποκρίνεται τότε, αναζήτησε μία άλλη συσκευή που έχει την ίδια υποδοχή τροφοδοσίας με τον φορτιστή του tablet και σύνδεσε το τροφοδοτικό του tablet σου σε εκείνη.

Αν και εκείνη η συσκευή δεν ανταποκρίνεται τότε κατά πάσα πιθανότητα έχεις προβληματικό φορτιστή και θα πρέπει να τον αντικαταστήσεις.

Συμβουλή: Αν δεν έχεις διαθέσιμο δεύτερο φορτιστή η άλλο tablet ή κινητό με την ίδια υποδοχή δοκίμασε να συνδέσεις το tablet που δεν ανάβει στο laptop ή τον υπολογιστή σου μέσω της θύρας usb ή usb-c. Αν το tablet λειτουργήσει τότε ο φορτιστής σου θέλει σίγουρα αντικατάσταση.

Αν έχει χαλάσει ο φορτιστής εδώ θα βρεις καινούργιους φορτιστές για tablets.

Έλεγχος στις υποδοχές φόρτισης

Αν το Tablet δεν ανταποκρίνεται με την παραπάνω απλή συμβουλή, τότε ρίξε μια ματιά στην αντίστοιχη υποδοχή τροφοδοσίας του Tablet σου. Δηλαδή στην θύρα micro usb ή USB-C. Φαίνονται όλα νa είναι στην θέση τους εκεί;

Επίσης, παρατήρησε καλύτερα αυτήν την υποδοχή και προσπάθησε να δεις εάν υπάρχει σκόνη ή εάν το βύσμα είναι είναι στραβωμένο ή και σπασμένο (Εικόνα 1). Ακόμα και αν είναι φραγμένη η υποδοχή από κάποιο μικρό αντικείμενο.

Δεν ανοίγει το tablet
(Εικ.1)Φραγμένη επαφή φόρτισης Tablet.

Σίγουρα και αυτή η συμβουλή θα φανεί αστεία σε κάποιους, όπως γράψαμε πιο πάνω, αλλά είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο δεν φορτίζει το tablet. Δηλαδή λόγο φραγμένων υποδοχών.

Αν δηλαδή στην προηγούμενη φόρτιση , που νομίζαμε ότι το φορτίζαμε, κάτι δεν ήταν σωστά συνδεδεμένο ή είχαμε φραγμένες υποδοχές στην θύρα φόρτισης, τότε η μπαταρία του Tablet δεν έχει φορτίσει.

Κατά συνέπεια έχουμε ένα tablet που δεν ανοίγει. Σε κάθε περίπτωση συνδέστε τον φορτιστή και κάντε έναν έλεγχο εάν ανάβει το ενδεικτικό λαμπάκι φόρτισης στο Tablet.

Κάθε φορά που συνδέετε τον φορτιστή με το ταμπλετ δείτε αν αναβοσβήνει η ένδειξη φόρτισης ή αν στην οθόνη του εμφανίζει το σχετικό εικονίδιο.

Καλό θα ήταν να ρίξεις και μια ματιά στην μπαταρία. Αν είναι χαλασμένη ή νεκρή ίσως θα χρειαστείς καινούργια. Σε αυτήν την περίπτωση διάβασε το άρθρο μπαταρίες για tablets.

Είναι τόσες πολλές οι φορές που δεν ανοίγει το tablet, αλλά είναι πολύ εύκολο να λυθεί το πρόβλημα.

Δεν ανοίγει το tablet, ας κάνουμε reset

Αν συνεχίζει το πρόβλημα και δεν ανοίγει το Tablet τότε αναζητήστε το κουμπί reset (Εικόνα 2). Συνήθως στα tablet είναι μια μικρή τρύπα με την περιγραφή reset και θα την εντοπίσετε στο πλάγιο μέρος του tablet και όχι από την κάτω μεριά.

Δεν ανοίγει το tablet
(Εικ.2) Τυπική υποδοχή reset σε tablet, είναι αρκετά μικρή υποδοχή.

Αν έχεις κάποιο παλαιοτερο tablet το κουμπί reset είναι μικρό και καμουφλαρίσμενο αλλα θα το βρείς συνηθος στις πλάγιες πλευρες του.

Αν το Tablet είναι πιο καινούργιο το κουμπί reset βρίσκεται περιμετρικά της υποδοχής εξτρά μνήμης SD ή της κάρτας τηλεφωνίας για το 3G, 4G ή 5G.

Για να μπορέσουμε να πατήσουμε σωστά το κουμπί reset στο tablet, τότε χρησιμοποιούμε ένα μικρό μυτερό αντικείμενο, όπως μια καρφίτσα. Εναλλακτικά μπορούμε να το πατήσουμε και με το κλειδάκι αλλαγής sim που είχε το κινητό μας τηλέφωνο στην συσκευασία του.

Αφού πατήσουμε το κουμπί reset θα περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα μέχρις ότου εμφανιστεί το λογότυπο στην οθόνη του tablet.

Διάβασε και αυτό: Πως θα συνδέσεις το tablet στην τηλεόραση

Hard reset και επαναφορά

Αν δεν ανοίγει το Tablet Με τους δυο παραπάνω τρόπους τότε δοκιμάστε και το εξής, αφού βέβαια σε ενημερώσω ότι υποχρεωτικά θα χαθούν όλα τα αρχεία που υπάρχουν στην μνήμη του tablet, αλλά όχι στην κάρτα.

Πίεσε το κουμπί reset ενώ κράτα πατημένο το κουμπί on/off για 10 – 15 δευτερόλεπτα. Μετά από αυτό το Tablet θα ξεκινήσει και θα σε ρωτήσει να για να γίνει κάποιο format η κάτι αντίστοιχο.

Αν με κανένα από του παραπάνω τρόπους δεν ανοίγει το tablet τότε θα πρέπει να επικοινωνήσεις με το service της συσκευής σου για να κάνουν έναν έλεγχο.

Πριν από το service δες και εδώ για καινούργιο tablet που είναι σε προσφορά -30%

Είναι γεγονός ότι, τα tablets είναι ολοκληρωμένα συστήματα υπολογιστών. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κολλήσει το tablet, όπως ένας υπολογιστής και να μην ανταποκρίνεται σε κανένα πάτημα πλήκτρου. Ούτε καν στο on/off κάποιες φορές.

Έτσι λοιπόν μας δείχνει το tablet ότι είναι νεκρό ή κλειστό ενώ στην πραγματικότητα είναι απλά κολλημένο. Κάποιες φορές όμως μπορεί να κολλήσει και να δείχνει η οθόνη παγωμένη η ακίνητη.

Ψάχνεις φτηνά tablet; Θα τα βρεις εδώ και εδώ

Οι παραπάνω τρόποι για να ανοίξει το tablet έχουν επαληθευτεί από χρήστες του laptopblog και στα tablet των bitmore, estar, toshiba, mls, samsung, huawei, alcatel, ipad, lenovo, f&U, Asus κτλ. Όσοι δοκίμασαν να κάνουν reset το tablet μετά από ένα κόλλημα τότε αυτό επανήλθε και λειτούργησε σωστά.

Ενημερωτικά θα πρότεινα να προμηθευτείς τα εργαλεία που θα βρεις εδώ , και είναι ιδανικά και θα βοηθήσουν στην επισκευή του tablet σου. Είναι φτηνά και δεν κοστίζουν παρά μερικά ευρώ μαζί με τα μεταφορικά.

Μην ξεχνάς, μοιράσου την γνώση! είναι πολύ σημαντικό για εμάς να κάνεις ένα Like στο group του Laptopblog, εφόσον σου αρέσει το περιεχόμενο και το θεωρείς χρήσιμο. Θα αποκτήσεις έτσι δωρεάν πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο.

Τέλος αν η συσκευή δεν ανοίγει τότε ρίξε μια ματιά σε αυτήν την λίστα εδώ . Αυτή η λίστα περιέχει tablet με κόστος 35 ευρώ και με δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάζουν τώρα : Αγορά Tablet , μάθε όλα τα μυστικά

Σε γενικές γραμμές όταν ένα tablet δεν ανοίγει τότε η πηγή του προβλήματος είναι στο software. Όταν κάνουμε reset σε ένα tablet τότε το αναγκάζουμε να κάνει boot από την αρχή το λειτουργικό του σύστημα.

Αυτο έχει το αποτέλεσμα να ξεκινά σωστά την λειτουργία του και να μην κολλάει η να δείχνει μαύρη την οθόνη του.

28 Απαντήσεις

 1. Καλησπέρα θα ήθελα την βοήθεια σας. ΤΟ ταμπλετ μου δεν ανοίγει Την τρυπουλα που γραφει reset δεν την βρισκω μηπως γινεται κατι αλλο για να ανοιξει?

 2. Γεια σας!
  Εχω και ηω ενα tablet estar beuaty το οποιο δεν ανοιγει. Ηταν του αδελφου μου οποτε δε ξερω πολλες λεπτομερειες. Μετα τη χρηση το εκλεισα,εκανε εναν ηχο σα να εκλεισε αποτομα,ενω εκανα Shut down κανονικα. Μπαταρια ειχε. Ειναι η 2η φορα,τη πρωτη εκανα reset γυριζοντας το στις εργοστασιακες ρυθμισεις και ανοιξε. Τωρα ουτε η μπαταρια φαινεται αν δοκιμασω να το φορτισω. Νεκρο. Εγγυηση δε ξερω αν υπαρχει μιας και ο αδελφος μου λογω μετακομισης δε ξερει που βρησκονται τα χαρτια. Και λογω ανεργιας,δε μπορω να παρω αλλο.

 3. Για σας εχω ενα Tablet estar beaty και επειδη μου επεσε τρεις φορες κατω μετα οταν το ανοιγα μου ελεγε estar για πολυ ωρα και μετα εσβηνε το ιδιο εκνε και οταν το ειχα στην μπιζα.Τι θα μπορουσα να κανω;

 4. Γεία σας και απο μένα, έχω ένα Tablet samsung που το έχω αγοράσει πριν απο δύο χρόνια. Χτές σταμάτησε να λειτουργεί και να φορτίζει . Παρατήρισα ότι το λαμπακι του φορτιστή δεν ανάβει. Μπορώ να το φτίαξω η να το πετάξω;

 5. το ταμπλετ μου δεν φορτιζει και δεν εχει σπασει το το βισμα το ανοιξα και το καθαρισα

  1. γεια επειδη ειδα οτι η αναρτηση σου ειναι παλια και εχω το ιδιο προβλημα σχεδον ηθελα να σε ρωτησω τι εκανες με την συσκευη σου..(αν μου απαντουσες θα με βοηθουσες παρα πολυ)

 6. το ταμλετ μου ανοιγει κανονικοτατα φορτηζει αλλα πριν ανοιξη τελειος δηλαδη εκει που οταν το ανοιγης δηχνει οτι ειναι της ταδε μαρκας και το οτι ειναι αντροιτ εκει κολλαει δεν συνεχηζει ωστε να μπω τι να κανω ?

 7. Γεια σας ! Εμενα το ταμπλετ μου ειναι e star beauty hd Quad Core, οταν παω να το ενεργοποιησω μου δειχνει το estar και μετα απο λιγο απενεργοποιηται αυτοματα.Δοκιμασα πολους τροπους αλλα και αυτους που διαβασα αλλα δεν βοηθησαν καθολου.Τι μπορω να κανω γι αυτο??????????????

 8. κολλησε το ταμπλετ μου και δεν μπορω να το ξεκολλησω,πατησα το ρεσετ και μετα δοκιμασα να πατησω το ρεσετ και το κουμπι που ανοιγει και παλι τιποτα.υπαρχει κανενα αλλο κολπο να το ανοιξω?ευχαριστω!!!!!

 9. καλησπερα..εχω ενα προβλημα με το ταμπλετ μου..καποια στιγμη οταν εβαλα το ταμπλετ μου να φορτισει συνηδειτοποιησα αργοτερα οτι δν ειχε φορτισει καθολου και ηταν στο 0%.Ετσι προσπαθησα να το φορτισω με τον φορτιστη του κινητου μου,αφου το ειχα δοκιμασει πριν παθει αυτο και μπορουσε να φορτιζει απο αυτον τον φορτιστη..Το αφησα αλλα και παλι τα ιδια …(δεν φορτισε καθολου) αφου οταν το ανοιγω λεει συνεχεια 0% και κλεινει.Περυσι το ειχα παθει αυτο και το πηγα στο μαγαζι που το αγορασα με την εγγυηση και τελικα ειχε προβλημα ο φορτιστης …Αλλα αυτο που με ανησυχησε ηταν οτι ο φορτιστης του ταμπλετ μου φορτιζει το κινητο μου..Αλλα δν ειναι μονο αυτο στην αρχη λεω ενταξει γιατι το φορτισα και με το usb στο λαπτοπ και ελεγε οτι φορτιζε …Δεν ξρ τι να κανω γτ μια χαρα μου φενεται το βυσμα του ταμπλετ και η συσκευη ειναι παρα πολυ καλη και οχι και πολυ φθηνη και σε μαρκα hp.Τι να κανω????? ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ…(απλος θελω να το ψαξω μονη μου πρωτα)

  1. Τελικά εβγαλές ακρή με αυτο γιατι εχω το ίδιο πρόβλημα;

 10. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΕΝΑ TABLET MLS IQIDEAL ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΩΤΙ ΦΩΝΗ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΩ ΤΕΡΜΑ ΜΙΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΚΑΛΑ

 11. Καλησπερα και καλη χρονια σε ολους
  Χρειαζομαι τα φωτα σας γιατι μου εχει σπασει τα νευρα…
  Η νυφη μου ειχε αγορασει το Vido Mini One το ειχε 3-4 μερες (και πολυ μπορει να λεω) και προσπαθησε ο αντρας τις να περασει αλλη Rom μαλλον, δεν εχω καταλαβει ακομα,στην προσπαθεια επαθε black out, δεν φορτίζει,δεν ανοιγει…..
  Ειπα να του ριξω μια ματια επειδη πιανουν τα χερια μου και ψαχνομαι με οτι πιαστω…
  Μετα απο αρκετα Βιντεακια στο youtube και μερικες επισκευες που ειδα, το ανοιξα και με το που το ανοιξα ειδα αυτο…
  http://i172.photobucket.com/albums/w36/VanChle/20170109_200924_zpst8fcvwrh.jpg
  http://i172.photobucket.com/albums/w36/VanChle/20170109_202125_zpsmthlf6yj.jpg
  Ξερει καποιος να μου πει τι ειναι αυτο???
  Δεν δειχνει να εχει φυγει απο καποια κοληση….
  αφαιρεσα την μπαταρια και την φορτισα με εξωτερικο φορτιστη,
  κοιταξα επαφες και ολα δειχνουν καλα….
  Αφου ξανα εβαλα την μπαταρια ανοιξε αλλα δεν εχω εικονα στην οθονη…
  Πως ξερω οτι ανοιξε; ολη η εσωτερικη μερια αναψε αλλα οχι εικονα.
  http://i172.photobucket.com/albums/w36/VanChle/20170110_183008_zpsski3tphh.jpg
  Δεν ξερω τι αλλο να κανω,εχω κολησει ασχημα για αυτο ειπα να ρωτησω εδω μπας και καποιος μπορει να με βοηθησει να το επαναφερω…
  ακομα με τις ζελατινες ειναι το κακομοιρο……
  Εχω προσπαθησει και hard reset που ειδα καπου με Reset+start και Start+Volume+ αλλα και παλι τιποτα,αναβει ολο εσωτερικα και εικονα ΤΙΠΟΤΑ….

 12. Οταν ανοιγει και λεει την ταδε μαρκα κολλαει και δεν μπορω να μπω στο μενου τι μπορω να κανω?

 13. Γεια σας. Εχω ενα ταμπλετ που μου εσπασε τα νευρα!!!Ενταξει ξερω πως ειναι το πιο φτηνο της αγορας συμφονα με τα δεδομενα του (50 ευρω). Δεν εχει βγει απο την εγγυηση . Εχω ακομα 6 μηνες. Το προβλημα του αρχικα ηταν: ΚΑΜΙΑ εφαρμογη δεν λειτουργουσε. ΚΑ-ΜΙ-Α! Ετσι το απενεργοποιεισα(rebot). Και παλια το εκανα αλλα ανοιγε. Τωρα μενει στο android (δειχνει το λογοτυπο του android0). Δοκιμασα τα παντα.Σας παρακαλω βοηθηστε με! Εχει τρεις μερες να ανοιξει!!!

 14. Ευχαριστωωωω. Ειχα προβλημα με το ταμπλετ της lenovo και του εκανα reset! Ολα ειναι μια χαρα τωρα

 15. για σας εχω ενα conceptum tablet το εχω 1μηνα και μοθ επεσε απο το κρεβατι [30 εκατοστα υψος περιπου] και κατω αριστερα εβγαζε κατι πραγματα και τωρα δεν ανοιγει μονο επανεκηνηση μπορο να κανο και μοθ βγαζει την μαρκα και μετα μαυροι οθονη η οθονη δεν εσπασε αλλα δεν ανοιγει μηπως ξερετε τι μπορω να κανω??

 16. Γεια σας. Το ταμπλετ μου το έχω σχεδόν ένα μήνα. Όλα καλά μέχρι που σήμερα κόλλησε. Αναβοσβηνει η οθόνη με την επιγραφή και δεν κάνει εκκίνηση. Το βάζω στην μπριζα δεν κάνει τίποτα. Έκανα ρισετ πάλι τίποτα. Τι κάνω τώρα?

  1. Σύνδεσε το ταμπλετ με ένα υπολογίστη. Πχ με το καλώδιο USB και σβήσε μερικά μεγάλα αρχεία. Θα δείς οτι μέτα θα λειτουργει ξανά σωστά.

 17. Καλησπέρα,
  το Ταμπλετ μου όταν πατάω το κουμπί για να ανοίξει . Τρεμοπαίζει η οθόνη και σβήνει. Τι μπορω να κάνω για να το φτίαξω ευκολα ?
  Ευχαριστώ.

 18. το ταμπλετ μου ειναι androidκαι το πλοβλημα ειναι οτι αναβοσβηνει το logo του και δεν αναβει τι μπορω να κανω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *