μπαταρίες για tablet

Βρές μπαταρίες για tablet

Αν το tablet σου έχει πρόβλημα με την μπαταρία τότε ήρθε καιρός για αλλαγή, μπαταρίες για tablet γενικά θα βρεις εύκολα.  Ποίες όμως είναι αξιόπιστες και από που θα αγοράσεις μπαταρίες για τάμπλετ;

Καταρχάς, για να διαπιστώσεις ότι η μπαταρία του tablet θέλει αλλαγή θα πρέπει να συμβαίνουν τα εξής. Η μπαταρία μετά από ένα η δυο χρόνια χρήσης παύει να έχει την αρχική αυτονομία που είχε στην αρχή.

Πότε θέλει αλλαγή η μπαταρία στο tablet

Η μπαταρία ενός tablet χρειάζεται αλλαγή όταν αρχίζει να υποφέρει από ορατή μείωση της διάρκειας ζωής της. Αρχικά, η μπαταρία μπορεί να διαρκεί αρκετές ώρες πριν χρειαστεί να φορτιστεί ξανά. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου και τη συνεχή χρήση, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορεί να μειωθεί σημαντικά.

Εάν παρατηρήσετε ότι το tablet σας πρέπει να φορτίζεται πιο συχνά από ό, τι συνήθως ή ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας έχει μειωθεί δραματικά, τότε είναι πιθανό να χρειάζεται αλλαγή. Τότε είναι λοιπόν το σημείο που θα ψάξεις μπαταρίες για tablet.

Επιπλέον, εάν παρατηρείτε ότι η μπαταρία δεν φορτίζεται πλήρως ή ότι απενεργοποιείται απότομα χωρίς προειδοποίηση, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι η μπαταρία έχει φθαρεί και χρειάζεται αντικατάσταση.

Σε γενικές γραμμές, όταν αντιμετωπίζετε σημαντική μείωση της απόδοσης της μπαταρίας, είναι πιθανό ότι έχει έρθει η στιγμή να σκεφτείτε την αγορά μιας νέας μπαταρίας για το tablet σας.

Δηλαδή, αν τις πρώτες μέρες η μπαταρία του tablet κρατούσε δυο έως τέσσερις ώρες και τώρα κρατά μερικά λεπτά τότε ήρθε καιρός για αλλαγή. Την χωρητικότητα της μπαταρίας μπορείς πλέον να την διαπιστώσεις εύκολα με την βοήθεια εφαρμογών.

Οταν φορτίζουμε το tablet αρκετές ώρες και η μπαταρία δεν ξεπερνά το 70% αυτό είναι ένα ακόμα σημάδι ότι η μπαταρία του tablet θέλει αλλαγή και πρέπει να ψάξετε μπαταρίες για tablet. Βέβαια υπάρχει και η κλασική περίπτωση όταν η μπαταρία στον φορτιστή δείχνει 100% επίπεδο φόρτισης η οποία δείχνει ότι έχει φορτίσει μέσα σε μερικά λεπτά.

Όταν όμως αποσυνδέουμε το tablet από τον φορτιστή το επίπεδο φόρτισης πέφτει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Αφου λοιπόν έχουμε σιγουρευτεί ότι η μπαταρία του tablet θέλει αλλαγή κάνουμε και ένα ακόμα έλεγχο μήπως υπάρχει άλλο πρόβλημα.

Ενας καλός οδηγός που θα εντοπίσεις άλλα προβλήματα του tablet είναι o “Δεν ανοίγει το ταμπλετ “. Σε αυτόν τον οδηγό θα βοηθηθείς αρκετά ώστε να λύσεις αρκετά προβλήματα του tablet.

Σε ποια tablet μπορώ να αλλάξω την μπαταρία

Σήμερα, τα tablet έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Ωστόσο, με τη συνεχή χρήση τους, η μπαταρία τους μπορεί να χάσει την απόδοσή της και να απαιτεί αντικατάσταση. Εάν αναζητάτε ένα tablet με δυνατότητα αλλαγής μπαταρίας, ορισμένες εταιρείες προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα στα μοντέλα τους.

Μία από τις εταιρείες που προσφέρουν tablet με δυνατότητα αλλαγής μπαταρίας είναι η Samsung. Πολλά από τα μοντέλα της Samsung έχουν αφαιρούμενη μπαταρία, όπως το Samsung Galaxy Tab A7 και το Samsung Galaxy Tab S6. Εάν χρειαστεί να αλλάξετε τη μπαταρία στο μέλλον, μπορείτε να το κάνετε εύκολα και γρήγορα χωρίς να χρειάζεται να πάει στο τεχνικό εργαστήριο.

Επιπλέον, μία άλλη εταιρεία που προσφέρει tablet με αφαιρούμενη μπαταρία είναι η Lenovo. Πολλά από τα μοντέλα της Lenovo, όπως το Lenovo Yoga Smart Tab και το Lenovo Tab M10, διαθέτουν αυτή τη δυνατότητα. Η αντικατάσταση της μπαταρίας είναι σχετικά εύκολη και μπορεί να γίνει από εξειδικευμένο τεχνικό σε περίπτωση που δεν νιώθετε άνετα

Όλες οι μάρκες tablet δεν είναι σχεδιασμένες με τον ίδιο τρόπο όσον αφορά την αντικατάσταση της μπαταρίας. Ορισμένες μάρκες προσφέρουν εύκολη αντικατάσταση μπαταρίας, ενώ άλλες μάρκες απαιτούν επαγγελματική επέμβαση.

Εδώ είναι δύο παραδείγματα διαφορετικών μαρκών tablet. Apple iPad: Η Apple δεν σχεδιάζει τα iPad της με την πρόθεση να αντικατασταθεί η μπαταρία από τον χρήστη. Οι μπαταρίες των iPad είναι ενσωματωμένες και συγκολλημένες στο εσωτερικό της συσκευής. Για να αλλάξετε την μπαταρία ενός iPad, πρέπει να επισκεφθείτε ένα εξουσιοδοτημένο κέντρο επισκευών της Apple.

Samsung Galaxy Tab: Οι περισσότερες συσκευές Samsung Galaxy Tab προσφέρουν εύκολη αντικατάσταση της μπαταρίας από τον χρήστη. Μερικά μοντέλα έχουν αποσπώμενα πίσω καλύμματα που επιτρέπουν την πρόσβαση στην μπαταρία χωρίς επαγγελματική βοήθεια. Ωστόσο, για ορισμένα πιο πρόσφατα μοντέλα ή περιπλοκές εκδόσεις, ενδέχεται να απαιτείται επίσκεψη σε ένα εξουσιοδοτημένο κέντρο επισκευής.

Έλεγχος μπαταρίας tablet

Για να ελέγξετε τη μπαταρία του tablet σας, υπάρχουν διάφορα προγράμματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε.

Αν χρησιμοποιείτε Android, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή “Battery Doctor”. Αυτή η εφαρμογή σας επιτρέπει να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας σας, την ποσότητα της φόρτισης και τον χρόνο αναμονής που σας απομένει.

Επιπλέον, προσφέρει μια σειρά από χρήσιμα εργαλεία όπως μια λειτουργία για να βελτιστοποιείτε την κατανάλωση της μπαταρίας σας, ενώ μπορεί να παρέχει ειδοποιήσεις στον χρήστη σε περίπτωση που η μπαταρία του tablet σας αρχίζει να αδειάζει.

Αν, από την άλλη, χρησιμοποιείτε ένα tablet της Apple, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή “Battery Life”. Αυτή η εφαρμογή είναι δωρεάν και προσφέρει πληροφορίες σχετικά με την υγεία της μπαταρίας του iPad σας. Παρέχει επίσης μια σειρά από πληροφορίες σχετικά με το πόση φόρτιση απομένει και πόσος χρόνος αναμονής.

Στο google play store η το IOS store κυκλοφορούν άπειρες εφαρμογές που κάνουν μετρήσεις στην μπαταρία του tablet. Μερικές από αυτές είναι :

Μπαταρίες για tablet, πού θα βρω;

Ξερεις ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις universal μπαταρία για tablet; Συνήθως η τροφοδοσία των tablet από την μπαταρία είναι στα 3,7 volt. Αρκετοί κατασκευαστές tablet κάνουν χρήση των 3,7 volt στα κυκλώματα της μπαταρίας. Τέτοια tablet είναι της Asus, Huawei Star κτλ.

Universal μπαταρίες για tablet θα βρεις σε αυτό το κατάστημα. Μην σε απασχολεί ότι είναι στο εξωτερικό. Διαθέτουν εξαιρετικές τιμές στα ανταλλακτικά tablet και έχουν γρήγορα μεταφορικά.

Πιο συγκεκριμένα καλές μπαταρίες για tablet είναι αυτή και αυτή . Τις έχουμε δοκιμάσει και τις δυο και τα αποτελέσματα ήταν τέλεια. Να προσθέσουμε και ότι η αυτονομία του tablet επανήλθε στα φυσιολογικά επίπεδα.

Αν το tablet είναι κάποιο κινέζικο και έχει οθόνη μεγαλύτερη από 6,8 ίντσες τότε οι κατάλληλες universal μπαταρίες είναι αυτή ή αυτή εδώ που έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Τα tablet Lenovo είναι πολύ αξιόπιστα ωστόσο αν χρειαστείτε μπαταρία για tablet Lenovo δεν έχετε πάρα να αναζητήσετε σε αυτόν τον σύνδεσμο το μοντέλο. Ενω αν ψάχνεις μπαταρία για tablet samsung σίγουρα θα βρεις εδώ.

Σε αυτό το σημείο παραθέτουμε έναν πίνακα με τα αντίστοιχα links όπου και θα βρείτε μπαταρία για tablet :

Πως λειτουργεί η μπαταρία σε ένα tablet

Η μπαταρία σε ένα tablet λειτουργεί ως πηγή ενέργειας για να τροφοδοτήσει τη συσκευή και να επιτρέπει την αυτόνομη λειτουργία του για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα. Οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται σε ταμπλέτες συνήθως είναι λιθίου-ιόντων, οι οποίες παρέχουν υψηλή ενεργειακή πυκνότητα και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Ο τρόπος λειτουργίας της μπαταρίας βασίζεται στην αλληλεπίδραση μεταξύ δύο ηλεκτροδίων, του ανόδου και του καθόδου, που είναι χωρισμένα από ένα ηλεκτρολύτη. Κατά τη διάρκεια της φόρτισης, οι ηλεκτρικοί φορείς, όπως οι ιόντες λιθίου, μεταφέρονται από τον ανόδο στον καθοδό μέσω του ηλεκτρολύτη.

Κατά τη ροή της ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη χρήση του tablet, οι ιόντες λιθίου αντιστρέφουν τη μεταφορά τους, μετακινούμενοι από τον καθοδό στον ανόδο. Η αλληλεπίδραση αυτή παράγει ηλεκτρική ενέργεια, η οποία τροφοδοτεί το tablet και επιτρέπει τη λειτουργία του.

Η μπαταρία ενός tablet περιέχει συνήθως λιθίου-πολυμερών (Li-Po) ή λιθίου-ιόντων (Li-Ion) κύτταρα. Αυτά τα κύτταρα είναι σχεδιασμένα να παρέχουν υψηλή ενεργειακή πυκνότητα, προσφέροντας έτσι μεγάλη διάρκεια ζωής στην μπαταρία. Οι μπαταρίες Li-Po και Li-Ion είναι ανθεκτικές και ελαφριές, που τις καθιστά ιδανικές για χρήση σε φορητές συσκευές όπως τα tablet.

Οι μπαταρίες tablet περιέχουν επίσης ενσωματωμένα κυκλώματα διαχείρισης ισχύος, τα οποία ελέγχουν τη φόρτιση και την αποφόρτιση της μπαταρίας. Αυτά τα κυκλώματα διασφαλίζουν την ασφαλή και αποδοτική χρήση της μπαταρίας. Πολλά tablet διαθέτουν επίσης ρυθμίσεις εξοικονόμησης ενέργειας, που επιτρέπουν στον χρήστη να προσαρμόσει την απόδοση της μπαταρίας ανάλογα με τις ανάγκες του.

Συνολικά, η μπαταρία ενός tablet παρέχει την απαραίτητη ενέργεια για να τροφοδοτήσει την συσκευή και να την κρατήσει λειτουργική για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πως να συντηρήσω την μπαταρία του tablet

Η συντήρηση της μπαταρίας του tablet είναι σημαντική για να διατηρήσετε την απόδοση και τη διάρκειά της σε υψηλά επίπεδα. Παρακάτω παραθέτω δύο παραγράφους με συμβουλές για το πως να την συντηρήσετε.

Αποφεύγετε την πλήρη εκφόρτιση ή την πλήρη εκφόρτιση της μπαταρίας σας. Οι σύγχρονες μπαταρίες λιθίου των tablet δεν χρειάζεται να φορτίζονται πλήρως ή να εκφορτιστούν πλήρως όπως οι παλαιότερες τεχνολογίες μπαταριών. Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερο να κρατάτε την μπαταρία σε ένα εύρος φόρτισης περίπου 20% – 80%. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην επιμήκυνση της ζωής της μπαταρίας και στην αποφυγή απότομων πτωσών της απόδοσης της.

Καλό είναι να απενεργοποιείτε τις λειτουργίες που δεν χρησιμοποιείτε όταν το tablet δεν είναι σε χρήση. Για παράδειγμα, απενεργοποιήστε την αυτόματη σύνδεση Wi-Fi, το Bluetooth, την τοποθεσία GPS και άλλες εφαρμογές που μπορεί να καταναλώνουν πολλή ενέργεια.

Αξίζει να αλλάξω την μπαταρία στο tablet;

απόφαση να αλλάξετε την μπαταρία στο tablet σας μπορεί να αξίζει για πολλούς λόγους. Καταρχάς, η μπαταρία είναι ένα από τα σημαντικότερα εξαρτήματα ενός tablet και επηρεάζει σημαντικά την αυτονομία της συσκευής.

Αν παρατηρείτε ότι η μπαταρία σας εξαντλείται γρήγορα ή ότι η αυτονομία της συσκευής σας έχει μειωθεί σημαντικά, η αλλαγή της μπαταρίας μπορεί να αποτελέσει μια καλή λύση. Με μια νέα μπαταρία, θα αποκτήσετε περισσότερη ενέργεια και θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το tablet σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πριν χρειαστεί να το φορτίσετε ξανά.

Επιπλέον, η αλλαγή της μπαταρίας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε περαιτέρω προβλήματα στο μέλλον. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι παλιές μπαταρίες μπορεί να παρουσιάσουν δυσλειτουργίες ή να διογκωθούν, προκαλώντας πίεση στο εσωτερικό του tablet. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιθανές ζημιές στη συσκευή και να επηρεάσει την απόδοσή της

Συνοπτικά

Οι μπαταρίες για tablet δεν είναι εξειδικευμένο προϊόν. Χαλάνε και αυτές σε βάθος χρόνου και η αντικατάσταση τους επιβάλλεται μετά από ένα η δυο χρόνια χρήσης του tablet.

Να προσέξεις και αν υπάρχει το ενδεχόμενο φουσκωμένης μπαταρίας στο tablet. Αυτο θα το παρατηρήσεις αν έχει αλλοιωθεί το κεντρικό σασί της συσκευής. Ακόμα και μια αλλοίωση στην οθόνη μπορεί να αποκαλύψει μία φουσκωμένη μπαταρία σε ένα tablet.

18 Απαντήσεις

  1. Αγόρασα την μπαταρία και σε 15 μέρες ήταν στο σπίτι. Περιμένω να έρθει το κατσαβιδάκι για να την αλλάξω μόνη μου. Αν χρειαστώ βοήθεια θα απαντήσει κάποιος;

  2. Θέλω να αγοράσω φθηνή μπαταρία για το GALAXY TAB A T595. Αν παραγγείλω από το Link έρχονται γρήγορα ;

  3. Χρειάζεται μπαταρία το huawei mediapad T5 μετά από ένα χρόνο χρήσης έχει πέσει πολύ, που θα βρω μια να αγοράσω; Είναι συμβατή με την μπαταρία του TABLET HUAWEI MEDIAPAD M5?

  4. Το TABLET LENOVO TAB 4 PLUS TB-8704X ξαφνικά σταμάτησε να φορτίζει. Να αλλάξω την μπαταρία η να το πάω για service.

  5. Που θα βρω μπαταρία γα το Samsung tablet το galaxy tab active 2 (T395); Έψαξα γύρω γύρω αλλά δεν βρήκα να αγοράσω. Μπορεί να προτείνει κάποιος;

  6. Και εγώ θέλω μπαταρία για το GALAXY TAB A να το πάω για service η να την αλλάξω μόνος μου;

  7. Έχω το tablet LENOVO TAB M10 TB-X605F και τον τελευταίο καιρό η μπαταρία δεν κρατά αρκετά, συνήθως λειτουργεί για 4 ώρες περίπου. Είναι φυσιολογικό;

  8. Μου έπεσε στο πάτωμα το TAB 4 10 TB-X304L και δεν ανάβει. Παίζει να έχει σπάσει η μπαταρία στο tablet;

  9. Στο TABLET LENOVO TAB P10 TB-X705F ειναι φυσιολογικό να φορτίζω την μπαταρία μέχρι το 100% και μέσα σε 4 λεπτά να πέφτει στο 98%;

  10. Που θα βρω μπαταρία για το TABLET SAMSUNG TAB A LTE T285 ; θα μπορέσω να την αλλάξω γρήγορα;

  11. Που θα βρω φθηνή μπαταρία για το lenovo Yoga Tab 3; Νομίζω ότι χάλασε η δική μου

  12. Το παλαιό μου ταμπλετ θέλει μπαταρία, έχω το Galaxy tab S2 το είχα αγοράσει το 2016 αν βοηθά αυτό. Ποια μπαταρία ταίριαζεi για να την αλλάξω;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *