Πριν από μερικά χρόνια η Apple λάνσαρε το iPad στην αρχή φαινόταν ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για γρήγορο κέρδος στην εταιρεία αλλά παρόλα αυτα πολύ γρήγορα φάνηκε χρησιμότητα ενός τάμπλετ και η ευκολία που παρέχει.


Τώρα στο 2017, έχουν δημιουργηθεί δύο αγορές η μια αφορά τα laptops και άλλη μια που αφορά τα tablets.Η αγορά των tablets αναπτύσσεται με τόσο εκρηκτικό ρυθμό που μέσα σε ελάχιστα χρόνια έχουν πουληθεί πάνω από 16 εκατομμύρια συσκευές. Ενώ παράλληλα οι τιμές έχουν πέσει . 

Πάμε να δούμε για ποιο λόγο θα χρειαστείτε ένα ταμπλετ και όχι ένα laptop αν θέλετε να κάνετε μερικές από τις παρακάτω απλές εργασίες.


Είναι η αγαπημένη συσκευή των παιδιών. Είναι ιδανικές ως πρώτες συσκευές για ένα παιδί ειδικά όταν είναι μικρό και με την χρήση ενός τεράστιου οικοσυστήματος εφαρμογών που έχει δημιουργηθεί αυτά.

Σε Android και ios μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εφαρμογές οι οποίες είναι εκπαιδευτικές για το παιδί. Σε μία τελευταία στατιστική για το 2017, παιδιά ηλικίας από 10 χρονών και κάτω χρησιμοποιούν αρκετά τα ταμπλετ, αλλά τα παιδιά ηλικίας 14 και πάνω χρησιμοποιούν περισσότερο τα smartphone και τα laptop τους σαν κύριες συσκευές.

Μια ιδανική συσκευή για το παιδί για παράδειγμα είναι το Amazon fire το οποίο παρότι είναι αρκετά φτηνό tablet είναι κι αρκετά ανθεκτικό στα παιδικά χέρια.
Διάβασμα, ένα tablet με οθόνη γύρω στις 7 – 8 ίντσες είναι ιδανικό για αυτή την την εργασία,  σημειώνουμε εδώ ότι υπάρχουν πλέον πολλές σελίδες από τις οποίες μπορείτε να αγοράσετε τα βιβλία σας σε PDF έτσι ώστε να τα διαβάσετε σε tablet ενώ η διαφορά σε σχέση με το χαρτί δεν είναι μεγάλη γιατί πλέον οι οθόνες των tablet είναι καλής ποιότητας και ξεκουράζουν το μάτι .

Δίαβασε τώρα:  Δεν ανοίγει το tablet


Διασκέδαση.  Μπορείτε απλά να το πάρετε μαζί σας, είτε ταξιδεύετε με το πλοίο είτε με το λεωφορείο ή ακόμα και στην πτήση σας, μπορείτε να έχετε το ταμπλετ μαζί σας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας ταινία ή να κάνετε κάποια μικρή εργασία ή ακόμα και να απαντήσετε τα e-mail σας.

Κατά την αγορά ενός android tablet δώστε βαρύτητα στο μέγεθος της οθόνης , το ιδανικό μεγεθος είναι περίπου μια οθόνη γύρω στις 10 ίντσες.

Φυσικά σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να δαπανήσετε ελάχιστα παραπάνω χρήματα έτσι ώστε να αποκτήσετε tablet με τιμή  γύρω στα 150 € το οποίο θα έχει καλό επεξεργαστή αλλά και  high definition οθόνη.

Επικοινωνία. Με το tablet μπορείτε να συνδεθείτε στο αγαπημένο δίκτυο, το social media δίκτυο, είτε αυτό είναι το facebook ή κάποιο άλλο έτσι ώστε να αλληλεπιδράσετε με τους φίλους σας. θυμηθείτε ότι με ένα tablet δεν αλλάζει η λειτουργία των social media δικτύων και έχουν τις ίδιες λειτουργίες , ως εφαρμογή, με τα laptops.

Αυτές είναι μερικές από τις χρήσεις μπορείτε να κάνετε με ένα tablet  και σίγουρα δε χρειάζεται να κουβαλάτε το λάπτοπ μαζί σας.

Ωστόσο ένα tablet δεν μπορεί να αντικαταστήσει το laptop σε βαριές εφαρμογές, όπως το editing επαγγελματικών φωτογραφιών η το gaming.

Βαθμολογία: 5.0/5. Από 12 ψήφους.
Παρακαλώ περιμένετε...

Write A Comment

Προστασια από σπαμ.Σημειωστε το απότελεσμα. Με αριθμούς και όχι γράμματα.

Pin It