Βρεγμένο laptop

Βρεγμένο laptop – τι πρέπει να κάνεις

Συμβαίνει στους καλύτερους από εμάς. Το αγαπημένο μας βρεγμένο laptop από ένα ατύχημα με τον καφέ, το νερό ή ένα άλλο υγρό. Μην πανικοβάλλεστε – υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διορθώσετε τη ζημιά. Ας δούμε αυτά τα βήματα.

Τι ζημιά παθαίνει το laptop από το νερό

Μόλις το νερό ξεκινήσει να διεισδύει στο laptop σας, υπάρχει πιθανότητα για σοβαρή ζημιά. Μπορεί να οδηγήσει σε βραχυκύκλωμα, να χαλάσει την μνήμη, να προκαλέσει ζημιά στην οθόνη ή ακόμη και να καταστρέψει πλήρως το σύστημα. Σημαντικό είναι να αφαιρέσετε το laptop από την πηγή ισχύος και να το στεγνώσετε το συντομότερο δυνατό, για να μειώσετε τις πιθανότητες ζημιάς. Μην προσπαθήσετε να επαναφέρετε το laptop σε λειτουργία αμέσως. Αντίθετα, αφήστε το να στεγνώσει πλήρως – αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικές ημέρες.

Πως να καθαρίσω το βρεγμένο laptop

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε το laptop, κατά προτίμηση να αφαιρέσετε την μπαταρία για να διακόψετε την τροφοδοσία ρεύματος, και να μεταφέρετε το laptop σε ένα ξηρό και αεριζόμενο χώρος. Σωστός καθαρισμός ειναι απαραίτητος, η σκόνη και η βρωμιά στο βρεγμένο laptop, μπορούν να προκαλέσουν περαιτέρω ζημιά. Μετά τον καθαρισμό, αφήστε το laptop σας να στεγνώσει με φυσικό τρόπο, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε πηγές θερμότητας όπως στεγνωτήρες μαλλιών, καθώς αυτό μπορεί να εγκλωβίσει την υγρασία μέσα στο laptop.

Τι να προσέξω όσο καθαρίζω το laptop από το νερό

Σημαντικό είναι να είστε προσεκτικοί όταν ανοίγετε το laptop σας για καθαρισμό. Πολλά τμήματα είναι ευαίσθητα και μπορούν εύκολα να καταστραφούν αν δεν χειριστείτε με προσοχή. Πρέπει επίσης να προσέξετε να μην αφήσετε κάποιο υγρό να μείνει εντός της συσκευής, καθώς αυτό οδηγεί σε μόνιμη ζημιά και σε προβλήματα ασφάλειας. Τέλος, έπειτα από ένα περιστατικό με υγρό, πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία για να ελέγξει το μηχάνημα, παρά το πόσο καλά νομίζετε ότι το έχετε καθαρίσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *