Νέο Ubuntu 11.04 το δωρεάν λειτουργικό για το Laptop σας

Νέο Ubuntu 11.04 το δωρεάν λειτουργικό για το Laptop σας

Πριν λίγη ώρα είχαμε την ανακοίνωση του νέου Ubuntu 11.04 με την κωδική ονομασία Natty Narwhal και τη μεγάλη αλλαγή που φέρνει στο interface με το Unity.

Σε αυτή την έκδοση του Ubuntu, το προεπιλεγμένο περιβάλλον εργασίας είναι το Unity κι όχι το Gnome όπως στις προηγούμενες εκδόσεις.

Φυσικά μπορούμε να εγκαταστήσουμε το Gnome 2.32.1 (αλλά και το KDE κι όποιο άλλο UI θέλουμε), ωστόσο η Canonical θέλει όλοι οι χρήστες του Ubuntu να δουλεύουν με ένα νέο διαφορετικό τρόπο, γι αυτό και έχει ως προεπιλογή το Unity, αλλά και να μην υπάρχει διαφορά στο interface ανάμεσα στις εκδόσεις για desktop, netbooks και Tablets, οι οποίες τελικά καταργήθηκαν.

Εμάς μας άφησε ανάμεικτα συναισθήματα, κυρίως επειδή χρόνια χρησιμοποιούσαμε τα KDE και Gnome, αλλά οι νέοι χρήστες ίσως βρουν το Unity καλύτερο.

Εμείς δε θέλουμε να σας επηρεάσουμε, αλλά θα σας αφήσουμε να το δοκιμάσετε και να μας πείτε τι προτιμάτε.

Μία νέα σημαντική αλλαγή είναι η κατάργηση του OpenOffice και η αντικατάστασή του με το LibreOffice 3.3.2 μιας και η Oracle φαίνεται να μην ενδιαφέρεται πλέον για το OpenOffice.

Εχούμε αντικατάσταση του audio player Rhythmbox από τον Banshee Media Player. Προεπιλεγμένος browser είναι ο νέος Firefox 4, ενώ έχουμε πολλές αλλαγές στα γραφικά και στο αισθητικό μέρος της διανομής.

Φυσικά έχουμε αναβαθμίσεις στις περισσότερες εφαρμογές, αλλά και στο Ubuntu One Control Panel ( για την υπηρεσία συγχρονισμού αρχείων Ubuntu One), όπως και στην εγκατάσταση εμπορικών εφαρμογών.

Μπορούμε να κατεβάσουμε το Ubuntu από torrents αλλά και άμεσα από ελληνικό server τα iso αρχεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *