Νέο Ubuntu 11.04 το δωρεάν λειτουργικό για το Laptop σας

Νέο Ubuntu 11.04 το δωρεάν λειτουργικό για το Laptop σας

Πριν λίγη ώρα είχαμε την ανακοίνωση του νέου Ubuntu 11.04 με την κωδική ονομασία Natty Narwhal και τη μεγάλη αλλαγή που φέρνει στο interface με το Unity. Σε αυτή την έκδοση του Ubuntu, το προεπιλεγμένο περιβάλλον εργασίας είναι το Unity κι όχι το Gnome όπως στις προηγούμενες εκδόσεις.

Φυσικά μπορούμε να εγκαταστήσουμε το Gnome 2.32.1 (αλλά και το KDE κι όποιο άλλο UI θέλουμε), ωστόσο η Canonical θέλει όλοι οι χρήστες του Ubuntu να δουλεύουν με ένα νέο διαφορετικό τρόπο, γι αυτό και έχει ως προεπιλογή το Unity, αλλά και να μην υπάρχει διαφορά στο interface ανάμεσα στις εκδόσεις για desktop, netbooks και Tablets, οι οποίες τελικά καταργήθηκαν.

Εμάς μας άφησε ανάμεικτα συναισθήματα, κυρίως επειδή χρόνια χρησιμοποιούσαμε τα KDE και Gnome, αλλά οι νέοι χρήστες ίσως βρουν το Unity καλύτερο.Εμείς δε θέλουμε να σας επηρεάσουμε, αλλά θα σας αφήσουμε να το δοκιμάσετε και να μας πείτε τι προτιμάτε.

Μία νέα σημαντική αλλαγή είναι η κατάργηση του OpenOffice και η αντικατάστασή του με το LibreOffice 3.3.2 μιας και η Oracle φαίνεται να μην ενδιαφέρεται πλέον για το OpenOffice. Εχούμε αντικατάσταση του audio player Rhythmbox από τον Banshee Media Player.

Προεπιλεγμένος browser είναι ο νέος Firefox 4, ενώ έχουμε πολλές αλλαγές στα γραφικά και στο αισθητικό μέρος της διανομής.

Φυσικά έχουμε αναβαθμίσεις στις περισσότερες εφαρμογές, αλλά και στο Ubuntu One Control Panel ( για την υπηρεσία συγχρονισμού αρχείων Ubuntu One), όπως και στην εγκατάσταση εμπορικών εφαρμογών. Μπορούμε να κατεβάσουμε το Ubuntu από torrents αλλά και άμεσα από τον server και τα iso αρχεία

Ubuntu11.04 τι περιέχει

Το Ubuntu 11.04, με κωδική ονομασία “Natty Narwhal”, είναι μια από τις παλαιότερες εκδόσεις της δημοφιλούς λειτουργικής συστοιχίας Ubuntu. Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει το περιβάλλον εργασίας Unity, το οποίο αντικατέστησε το προεπιλεγμένο περιβάλλον εργασίας GNOME.

Το Unity προσέφερε μια νέα εμπειρία χρήσης, με τη μπάρα εργαλείων (launcher) να βρίσκεται στο αριστερό μέρος της οθόνης. Περιλάμβανε επίσης την παραδοσιακή γραμμή μενού στο πάνω μέρος της οθόνης. Επιπλέον, το Ubuntu 11.04 προσέφερε αρκετές βελτιώσεις στον εγκατεστημένο λογισμικό, μεταξύ των οποίων ήταν ο Mozilla Firefox 4, ο LibreOffice 3.3 και ο Banshee 2.0.

Όσον αφορά τις τεχνικές πτυχές, το Ubuntu 11.04 βασίζεται στον πυρήνα Linux 2.6.38 και χρησιμοποιεί το νέο σύστημα αρχείων EXT4. Προσέφερε επίσης υποστήριξη για τεχνολογίες όπως το Compiz, το οποίο επέτρεπε εντυπωσιακά εφέ γραφικών, και το Ubuntu One, μια υπηρεσία αποθήκευσης και συγχρονισμού αρχείων στον νέφους. Επιπλέον, περιείχε μια ευρεία γκ

Που υπερτερεί το ubuntu 11.04

Το Ubuntu 11.04 είναι μια διανομή Linux που ξεχωρίζει για διάφορους λόγους. Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του είναι ο Unity Desktop Environment, ένας καινοτόμος γραφικός περιβάλλον εργασίας που εξασφαλίζει μια ευχάριστη και εύκολη εμπειρία χρήσης. Το Unity προσφέρει μια κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, ενώ διαθέτει επίσης πολλές λειτουργίες που επιτρέπουν τη γρήγορη πρόσβαση στις εφαρμογές και τα αρχεία.

Επιπλέον, το Ubuntu 11.04 παρέχει μια ευρεία γκάμα εφαρμογών και πακέτων λογισμικού, που καλύπτουν σχεδόν κάθε ανάγκη των χρηστών. Από εργαλεία γραφείου και εφαρμογές περιήγησης στο διαδίκτυο, έως προγραμματιστικά εργαλεία και παιχνίδια, το Ubuntu 11.04 διαθέτει τα πάντα. Επιπλέον, λόγω της ανοιχτής φύσης του λογισμικού, οι χρήστες μπορούν εύκολα να προσθέσουν ή να τροποποιήσουν λογισμικό ανάλογα με τις προτιμήσεις τους, προσφέροντας ένα ανοιχτό και ευέλικτο περιβάλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *