Tablet F&U ETB7505 δεν εμφανίζεται το πληκτρολόγιο

Tablet F&U ETB7505 δεν εμφανίζεται το πληκτρολόγιο

Στο tablet μπορεί να συμβεί το εξής σπάνιο πρόβλημα. Όταν πατήσει το κουμπί της συσκευής και ανάβει η οθόνη τότε δεν εμφανίζεται το πληκτρολόγιο ώστε να βάλει τον κωδικό και να εισέλθει στο σύστημα.

Στο παραπάνω πρόβλημα θα πρέπει να αποκλείσουμε δυο πράγματα. Το πρώτο είναι να κάνουμε έναν έλεγχο στο αν λειτουργεί το touch screen του τάμπλετ.
To touch είναι η επιφάνεια στην οθόνη που εκτελεί τις εντολές με το δάκτυλο.
Εφόσον λοιπόν δεν εμφανίζεται το πληκτρολόγιο τότε για να δοκιμάσουμε την λειτουργία αφής (της οθόνης), δεν έχουμε παρά να πατήσουμε το πλήκτρο ΟΚ, άσχετα αν μπορούμε να εισάγουμε κωδικό ή όχι.
Αν μας επιστρέψει κάποιο μήνυμα, πχ “λάθος κωδικός” τότε το το σύστημα της οθόνης αφής λειτουργεί και μετά θα πρέπει να δοκιμάσουμε το εξής ώστε να αποκλείσουμε αστοχίες στο software και το λειτουργικό σύστημα του tablet.
Κάθε android tablet έχει μια θύρα usb, συνήθως είναι η θύρα από όπου το φορτίζουμε ή το συνδέουμε σε ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Αυτή η θύρα είναι μια κλασική θύρα usb στην οποία μπορούμε να συνδέσουμε διάφορες συσκευές και περιφερειακά.
Η μόνη διαφορά με μια κανονική θύρα usb είναι το μέγεθος.
Δηλαδή για να μπορέσουμε να συνδέσουμε μια συσκευή θα πρέπει να αποκτήσουμε ένα πολύ φτηνό ανταπτορα, όπως αυτόν εδώ από στο eshop.
Στην περίπτωση του χρήστη wrc θα πρέπει να συνδέσουμε ένα πληκτρολόγιο υπολογιστή στο tablet.
Αφού συνδέσουμε τον ανταπτορα με το πληκτρολόγιο και το tablet θα περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα και στο σημείο που ζητά το pin τότε θα πληκτρολογήσουμε το pin από το πληκτρολόγιο που έχουμε συνδέσει.
Εφόσον συνδεθούμε στο σύστημα τότε θα πρέπει να πάμε στις ρυθμίσεις και να κάνουμε ένα reset έτσι ώστε να μπορέσει η συσκευή να διαβάσει τα conf files και να αρχίσει ξανά να εμφανίζει το εικονικό πληκτρολόγιο στην οθόνη του tablet.
Αν αποτύχουν και ο παραπάνω τρόπος τότε θα πρέπει να κάνουμε factory reset στο tablet με την βοήθεια του αναλυτικού άρθρου που υπάρχει εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *