Σύγκριση επεξεργαστών laptop

Σύγκριση επεξεργαστών laptop

Έλα να κάνουμε μια σύγκριση επεξεργαστών laptop.Οι επεξεργαστές είναι ένας από τους πιο κρίσιμους παράγοντες που καθορίζουν την απόδοση ενός laptop. Κατά την επιλογή ενός laptop, η επεξεργαστική μονάδα πρέπει να επιλέγεται προσεκτικά, καθώς αυτή είναι η κύρια πηγή επεξεργασίας και υπολογισμού για τη συσκευή σας.

Στο σημερινό άρθρο, θα συγκρίνουμε τους πιο δημοφιλείς επεξεργαστές laptop στην αγορά και θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ τους.

Συγκρίνοτας τους δύο κυριότερους κατασκευαστές επεξεργαστών για laptops, την Intel και την AMD, θα βοηθήσουμε στην καλύτερη επιλογή ενός laptop.

Η Intel είναι ένας από τους παλαιότερους κατασκευαστές επεξεργαστών στην αγορά, με πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας. Η AMD, από την άλλη πλευρά, είναι ένας σχετικά νεότερος κατασκευαστής επεξεργαστών, με μόλις 30 χρόνια στην αγορά.

Αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι η Intel είναι καλύτερη από την AMD ή αντίστροφα. Ας δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δύο κατασκευαστών για να αποφασίσουμε ποιος είναι καλύτερος.

Αρχικά, ας δούμε τον επεξεργαστή Intel Core i5. Οι επεξεργαστές αυτής της σειράς είναι πολύ δημοφιλείς στα mid-range laptops και προσφέρουν αξιόλογη απόδοση για τα περισσότερα καθημερινά καθήκοντα, όπως περιήγηση στο διαδίκτυο, επεξεργασία κειμένων, προβολή βίντεο και παίξιμο ελαφρών παιχνιδιών.

Οι επεξεργαστές της σειράς Intel Core i5 είναι εξοπλισμένοι με δύο ή τέσσερις πυρήνες και τεχνολογία Turbo Boost, που αυξάνει τη συχνότητα ρολογιού όταν χρειάζεται περισσότερη ισχύς. 

Τα συνηθισμένα μοντέλα επεξεργαστών i5 που θα βρείτε στα laptops είναι οι, Intel Core i5-10210U, Intel Core i5-1135G7, Intel Core i5-10210U και Intel Core i5-1165G7.

Οι επεξεργαστές Intel i7 αποτελούν μια δημοφιλή επιλογή για τους χρήστες λαπτοπ που αναζητούν ισχυρή απόδοση. Με διαθέσιμα μοντέλα που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα αναγκών, οι επεξεργαστές Intel i7 προσφέρουν τη δυνατότητα για υψηλής ποιότητας παραγωγικότητα, επεξεργασία πολυμέσων και παιχνίδια μεγάλης απόλαυσης.

Μεταξύ των πιο δημοφιλών επεξεργαστών Intel i7 που είναι διαθέσιμοι για λαπτοπ περιλαμβάνονται οι εξής: Intel Core i7-1165G7, Intel Core i7-1185G7, Intel Core i7-1160G7, Intel Core i7-1160G7, Intel Core i7-11800H και Intel Core i7-11800H.

Η ταχύτητα ρολογιού είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την απόδοση του επεξεργαστή. Όσο υψηλότερη είναι η ταχύτητα ρολογιού , τόσο ποιο γρήγορο θα είναι το laptop που θέλουμε να αγοράσουμε.

Οι επεξεργαστές Intel i9 είναι μία από τις πιο δυνατές και αξιόπιστες επιλογές για laptop στην αγορά. Οι επεξεργαστές αυτοί παρέχουν υψηλή απόδοση και δυνατότητες για εργασίες που απαιτούν υψηλές επεξεργαστικές ικανότητες, όπως για παράδειγμα η επεξεργασία βίντεο, η δημιουργία 3D γραφικών ή η προγραμματιστική εργασία.

Οι επεξεργαστές Intel i9 των πιο δημοφιλών μοντέλων laptop στην αγορά, όπως τα MacBook Pro, τα Dell XPS 15, τα HP Spectre x360 και τα Lenovo ThinkPad X1 Extreme ειναι απο τους καλύτερους και πιο αξιόπιστιους.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των επεξεργαστών Intel i9 που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα μοντέλα:

  • Στα MacBook Pro χρησιμοποιούνται επεξεργαστές Intel i9-11900HK με 8 πυρήνες και 16 νήματα, με μέγιστη συχνότητα ρολογιού 4,9 GHz.
  • Στα Dell XPS 15 χρησιμοποιούνται επεξεργαστές Intel i9-11900H με 8 πυρήνες και 16 νήματα, με μέγιστη συχνότητα ρολογιού 4,5 GHz.
  • Στα HP Spectre x360 χρησιμοποιούνται επεξεργαστές Intel i9-11900H με 8 πυρήνες και 16 νήματα

Οι επεξεργαστές laptop με AMD έχουν αναπτυχθεί σταδιακά τα τελευταία χρόνια. Το 2017, η AMD κυκλοφόρησε τον Ryzen Mobile, τον πρώτο της επεξεργαστή laptop με ενσωματωμένο γραφικό επεξεργαστή.

Αυτός ο επεξεργαστής προσέφερε καλύτερη απόδοση από τους ανταγωνιστές του στην ίδια τιμή. Το 2018, η AMD ακολούθησε με τον Ryzen 2 Mobile, ο οποίος βελτίωσε την απόδοση και την απόδοση της μπαταρίας.

Το 2019, η AMD κυκλοφόρησε τον Ryzen 3 Mobile, ο οποίος είχε ακόμα καλύτερη απόδοση και χρόνο ζωής της μπαταρίας από τους προκατόχους του.

Οι επεξεργαστές AMD έχουν αποκτήσει μια ισχυρή θέση στην αγορά των laptop τα τελευταία χρόνια. Μετά από χρόνια διακυβέρνησης της Intel στην αγορά των laptop, η AMD έχει αρχίσει να επιβάλλεται με τους επεξεργαστές της.

Ας δούμε λοιπόν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των επεξεργαστών AMD στα laptop.

Πλεονεκτήματα

Επίδοση: Οι επεξεργαστές AMD παρέχουν εξαιρετικές επιδόσεις σε σχέση με τις Intel στην ίδια κατηγορία. Οι επεξεργαστές AMD έχουν περισσότερους πυρήνες και νήματα, κάτι που τους επιτρέπει να εκτελούν περισσότερες εργασίες ταυτόχρονα.

Επιπλέον, οι επεξεργαστές AMD έχουν υψηλότερες ταχύτητες ρολογιού, κάτι που βελτιώνει την απόδοσή τους.

Κατανάλωση ενέργειας: Οι επεξεργαστές AMD καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους. Αυτό σημαίνει ότι οι φορητοί υπολογιστές με επεξεργαστές AMD έχουν μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας, κάτι που τους καθιστά ιδανικούς για χρήση πολλών ωρών εκτός γραφείου.

Οι επεξεργαστές Ryzen είναι οι πιο προηγμένοι επεξεργαστές της AMD. Αυτοί οι επεξεργαστές προσφέρουν υψηλές επιδόσεις και απόδοση, και είναι ιδανικοί για απαιτητικές εργασίες όπως η επεξεργασία βίντεο, η δημιουργία και επεξεργασία φωτογραφιών, καθώς και για παιχνίδια.

Οι επεξεργαστές Ryzen διατίθενται σε διάφορες εκδόσεις, με διαφορετικά χαρακτηριστικά κάτι που τους καθιστά ευέλικτους για χρήση σε πολλά μοντελα laptop. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *