Δοκιμή Sony Ericsson Vivaz

Βαθμολογία :

Καλύτερο Smartphone 4.5/5
4.5/5

Μπορεί τα τελευταία χρόνια η Sony Ericsson να μην μας είχε συνηθίσει σε μεγάλες εκπλήξεις και κινητά που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των απαιτητικών χρηστών, ωστόσο από τα τέλη του 2009 αυτό έχει αλλάξει αρκετά και η εταιρία πλέον μας παρουσιάζει συσκευές που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό χρήστη.

Πρώτα το Sony Ericsson Satio και τώρα το Sony Ericsson Vivaz είναι δυο συσκευές που ήρθαν για να μείνουν.

Αυτές τις μέρες έχουμε στα χέρια μας ένα Sony Ericsson Vivaz και αφού το επεξεργαστήκαμε αρκετά ήρθε η ώρα να σας το παρουσιάσουμε.

Σίγουρα το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε όταν δείτε το Sony Ericsson Vivaz είναι το μικρό του μέγεθος. Το Vivaz παρόλο που διαθέτει οθόνη αφής και λειτουργικό Symbian S60, δεν διαθέτει αυξημένο μέγεθος.

Οι διαστάσεις του είναι 107 x 52 x 12,5 mm ενώ το βάρος του δεν ξεπερνάει τα 97 γραμμάρια. Το Vivaz είναι το ιδανικό κινητό με οθόνη αφής για να το δουλέψετε με το ένα χέρι καθώς χωράει άνετα στην παλάμη σας.

Στη μπροστινή πλευρά κυριαρχεί η οθόνη των 3,2” με ανάλυση 360 x 640 pixels, ενώ ακριβώς από κάτω θα βρείτε τα κουμπιά για αποδοχή και απόρριψη κλήσεων καθώς και το κουμπί για είσοδο στο μενού.

Στην αριστερή πλευρά υπάρχει η θύρα για τα ακουστικά των 3,5mm και τη θύρα USB. Στη δεξιά πλευρά υπάρχει το πλήκτρο αυξομείωσης της έντασης του ήχου και άλλα δυο πλήκτρα, ένα για τη φωτογραφική και ένα για βιντεοσκόπηση.

Τα δυο ξεχωριστά πλήκτρα για κάθε λειτουργία της κάμερας του τηλεφώνου βολεύουν πάρα πολύ, ενώ η είσοδος σε κάθε λειτουργία γίνεται ταχύτατα.

Ας αφήσουμε όμως την εξωτερική εμφάνιση του τηλεφώνου και ας περάσουμε στα τεχνικά του χαρακτηριστικά.
Όπως αναφέραμε και πιο πάνω το Sony Ericsson Vivaz διαθέτει λειτουργικό σύστημα Symbian S60. Μπορεί το συγκεκριμένο λειτουργικό να το έχουμε συνηθίσει σε κινητά της Nokia, ωστόσο και στο Vivaz δεν θα σας παραξενέψει.

Το βασικό πλεονέκτημα του Sony Ericsson Vivaz σε σχέση με άλλα έξυπνα τηλέφωνα, είναι οι εξαιρετικές multimedia δυνατότητες που διαθέτει. Η κάμερα των 8.1 Megapixels τραβάει πολύ καλές φωτογραφίες σε συνθήκες υψηλού φωτισμού, ενώ το βράδυ αν το αντικείμενο που θέλετε να φωτογραφίσετε είναι αρκετά κοντά, τότε θα έχετε αρκετά καλά αποτελέσματα χάρη στο LED flash της συσκευής.

H φωτογραφική του Vivaz διαθέτει αρκετές έξυπνες λειτουργίες για να σας βοηθήσει να τραβήξετε σωστές φωτογραφίες. Αυτόματη εστίαση, 4x digital zoom, image stabilizer, face detection καθώς και geo-tagging δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν.

Εκτός όμως από πολύ καλές φωτογραφίες το Vivaz τραβάει εξαιρετικό βίντεο σε HD ανάλυση (720p), αν ο φωτισμός το επιτρέπει, θα χαίρεστε να τραβάτε βίντεο και να τα προβάλετε τόσο στον υπολογιστή σας όσο και στην οθόνη του κινητού.

Οι multimedia δυνατότητες του Sony Ericsson Vivaz όμως δεν τελειώνουν εδώ. Το κινητό μπορεί να αναπαράγει όλες τις γνωστές μορφές αρχείων μουσικής, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει το PlayNow της Sony Ericsson.

Τέλος αν είστε λάτρεις του ραδιοφώνου, τότε το FM ραδιόφωνο της συσκευής, θα σας κρατήσει συντροφιά για αρκετές ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Sony Ericsson Vivaz μπορεί να τρέξει 3D games πράγμα που θα ικανοποιήσει αρκετά τους λάτρεις του gaming.

Κάθε έξυπνο κινητό τηλέφωνο που σέβεται τον εαυτό του, έχει τα πάντα από πλευράς συνδεσιμότητας. To Sony Ericsson Vivaz διαθέτει HSDPA, Wi-Fi, GPS με Α-GPS, Bluetooth με υποστήριξη A2DP καθώς και microUSB.

Η πλοήγηση σας στο διαδίκτυο μπορεί να γίνει είτε με τον εγκατεστημένο browser του τηλεφώνου, είτε μια κάποιο άλλο όπως με κάποια έκδοση του Opera, που σίγουρα θα σας βολέψει περισσότερο.

Το Sony Ericsson Vivaz διαθέτει ξεχωριστές εφαρμογές για YouTube και Twitter για να σας βοηθήσει να μη χάσετε επαφή με τους φίλους σας στα διάφορα sites κοινωνικής δικτύωσης.

Η μπαταρία του τηλεφώνου είναι ικανή να το κρατήσει σε αναμονή περίπου 430 ώρες σε δίκτυο GSM και 440 ώρες σε δίκτυο 3G.

Μία Απάντηση

  1. Καλό , το έχω τόσο καιρο και τα έχει παει πολύ καλά. Χώρια τα χτυπηματα και τις τούμπες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *