Samsung Galaxy S8

Κατηγορία:

Περιγραφή

Μετά τα εκρηκτικά προβλήματα του προηγούμενου χρόνου με το Galaxy Note 7, η Samsung ποντάρει ψηλά με το Galaxy S8 και το Galaxy S8 plus τα οποία επιτέλους έφτασαν και διαθέτουν αρκετά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά.

Η παρουσίαση του Samsung Galaxy S8 μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Το πρώτο χαρακτηριστικό του Samsung Galaxy S8 σε σχέση με τον σχεδιασμό του είναι η καμπυλωτή οθόνη του και το μέγεθος των 5,8 ιντσών.

Στο μπροστινό μέρος το Samsung Galaxy S8, η οθόνη καλύπτει το 83% της πρόσοψης. Σημειώστε ότι αυτό το χαρακτηριστικό είναι μια καινοτομία της Samsung γιατί προσφέρει περισσότερη οθόνη σε μικρότερο σώμα-bezel.

Με αυτό τον τρόπο, βλέποντας για πρώτη φορα το Samsung S8, έχουμε την αίσθηση ότι η οθόνη καλύπτει εντελώς το μπροστινό μέρος του android κινητού.

Δοκιμη του Samsung Galaxy S8

Αμέσως με αυτή την κίνηση η Samsung θέτει εκτός συναγωνισμού το LG G6 γιατί η οθόνη του καλύπτει το 78%, ενώ παράλληλα η οθόνη του iPhone 7 καλύπτει το 65%.

Σε γενικές γραμμές η τάση των νέων κινητών φαίνεται να είναι η όσο το δυνατό μεγαλύτερη επιφάνεια οθόνης στην μπροστινή όψη.

Δηλαδή δεν απέχουμε πολύ από το να προμηθευόμαστε κινητά που θα διαθέτουν οθόνες που θα καλύπτουν το 100% της επιφάνειας του κινητού.

Το μικρό bezel στο Samsung Galaxy S8 και S8 plus συνδυάζει την καμπυλωτή οθόνη με το ιδανικό μέγεθος για το κράτημα του κινητού, το οποίο είναι βολικό και ταυτόχρονα δεν κουράζει.

Σε γενικές γραμμές όταν κρατάμε το κινητό δείχνει στιβαρό και σταθερό στην παλάμη και κάθε πάτημα στην οθόνη δεν κουράζει το δάχτυλο ή τον αντίχειρα.

Το Samsung Galaxy S8 τραβά υπέροχες φωτογραφίες. Η κυρίως κάμερα στην πίσω μέρος του κινητού είναι η ίδια με του Galaxy S7, κάτι που ίσως θα απογοητεύσει μερικούς παρόλα αυτά, η κάμερα είναι η καλύτερη σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κινητά που τρέχουν λειτουργικό σύστημα Android.

Είναι ιδιαίτερα εύχρηστη χάρη στο νέο σχεδιασμό του γραφικού περιβάλλοντος του Galaxy S8 και η λήψη της φωτογραφίας γίνεται γρήγορα με θαυμάσια αποτελέσματα.

Αρκετά Android κινητά διαθέτουν τον δακτυλικό αναγνώστη – finger recognition στο πίσω μέρος του κινητού. Η θέση του είναι ιδανική όταν κρατάμε το κινητό στο χέρι.

Αλλά όταν προσπαθούμε να ανοίξουμε το κινητό πάνω στο γραφείο μερικές φορές δημιουργεί προβλήματα και πρέπει να γίνουν 2 – 3 προσπάθειες μέχρι να ξεκλειδώσει το κινητό.

Για να λύσει αυτό το πρόβλημα η Samsung στο Galaxy S8 και στο Galaxy S8+, ενσωμάτωσε ανιχνευτή ίριδας ματιών και την λειτουργία facial recognition.

Αυτές οι δύο λειτουργίες είναι ιδανικές για να ξεκλειδώσετε γρήγορα το κινητό χωρίς καθυστερήσεις ενώ είναι αρκετά ασφαλέστερες σε σύγκριση με τον ανιχνευτή δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Δύο νέες καινοτομίες που διαθέτει το Samsung S8 είναι ο βοηθός Bixby και Dex που αν συνδυαστούν σωστά τότε μπορούν να μετατρέψουν το Galaxy S8 σε σταθερό υπολογιστή.

Το Bixby χαρακτηρίζεται από τη Samsung σαν ένα interface με το οποίο μέσω φωνής μπορείτε να υλοποιήσετε εργασίες τις οποίες μέχρι τώρα τις κάνατε ακουμπώντας την οθόνη, ενώ ο Dex είναι ο adaptor.

Για παράδειγμα μέσω του Bixby μπορείτε να κάνετε ζουμ στις φωτογραφίες ή να ρυθμίσετε την αντίθεσή της φωτογραφίας μέσω φωνής.

Σε δοκιμές που έγιναν στην έκθεση της Νέας Υόρκης το Bixby αποδείχθηκε σχετικά αργό στις εντολές.

Αρχικά αυτή η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη μόνο στην αγορά της Αμερικής. Η καθυστέρηση εκτέλεσης εντολών του Bixby θα διορθωθεί άμεσα γιατί είναι βασισμένο στο software του κινητού και δεν είναι bolt on με το hardware ή με κάποιο ειδικό chipset.

Πίσω στα χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy S8, η μεγάλη οθόνη είναι το ατού του κινητού, διότι καταργήθηκε Home button.

Ναι, στο Galaxy S8 δεν υπάρχει κουμπί και λόγω αυτής της αλλαγής η Samsung τοποθέτησε μια μεγαλύτερη οθόνη.
Η αίσθηση χρήσης του Galaxy S8 αφήνει καλές εντυπώσεις, εξωτερικά δείχνει πολυτελές και έχει γίνει πολύ προσεκτική χρήση υλικών, ενώ είναι στιβαρό και σταθερό.

Δηλαδή δεν γλιστρά από την παλάμη όπως το galaxy S5 2016 και είναι πολύ ευχάριστο στη χρήση.

Τα χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy S8

Διαστάσεις: 148.9 x 68 x 8mm

Οθόνη: 5.8 ίντσες Ανάλυση: 1440 x 2960 (QHD+)

Επεξεργαστής: High-speed 10nm chip

Μνήμη RAM: 4GB

Αποθήκευση: 64GB

Κεντρική κάμερα: 12MP

Μπροστινή κάμερα: 8MP

Μπαταρία: 3,000mAh

Επιπλέον χαρακτηριστικά: – Rear fingerprint scanner – Water- and dust-resistant (IP68) – Χωρίς home button – Scanner ίριδας ματιού – Βοηθός Bixby AI – Υποδοχή ακουστικών

Από θέμα hardware το Samsung Galaxy S8 διαθέτει 4 Gbyte μνήμη RAM και χώρο για τα δεδομένα σας, γύρω στα 64 Gbyte τα οποία είναι υπεραρκετά για οποιαδήποτε χρήση.

Σαν συσκευή το Galaxy S8 είναι πολύ γρήγορο, δεν καθυστερεί, η απόκριση του είναι άμεση ενώ στα γραφικά δεν έχει παρατηρηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Η μπαταρία του είναι μεγάλη σε χωρητικότητα και η αυτονομία, σε πλήρη χρήση, είναι γύρω στις δύο μέρες χρησιμοποιώντας αρκετές εφαρμογές καθημερινά. Αν το χρησιμοποιείτε ως τηλέφωνο και η χρήση των εφαρμογών είναι μικρή, τότε η αυτονομία του είναι διπλάσια.

Το Samsung Galaxy S8 φέρνει και καινούρια χαρακτηριστικά στο γραφικό περιβάλλον. Έχουν γίνει πάρα πολλές αλλαγές στα εικονίδια και στις γραμματοσειρές και τα προσεγμένα γραφικά συμβάλλουν στην ανάγνωση κειμένων ή σελίδων.

Tα σύμβολα του κινητού που οδηγούν στις άλλες λειτουργίες είναι καλοσχεδιασμένα και δεν μπερδεύουν το χρήστη.

Σε γενικές γραμμές η Samsung δεν έκανε πολλές αλλαγές σε σχέση με την μπαταρία, αλλά με τον καλό σχεδιασμό του Samsung Galaxy S8 αύξησε την αυτονομία.

Το νέο chipset έχει βελτιωθεί και προσφέρει 10% περισσότερη ισχύ και 21% καλύτερη διαχείριση εφαρμογών.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μεγαλύτερη αυτονομία. θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος ότι η μπαταρία των 3000 mA είναι μικρή αλλά μετά από τις αλλαγές που έκανε η Samsung φαίνεται να είναι ιδανική.

Επίσης το Galaxy S8 διαθέτει επιλογή fast charge έτσι ώστε η φόρτιση της μπαταρίας να γίνεται αρκετά γρήγορα. Σε δοκιμές που έγιναν το Samsung Galaxy S8 φόρτισε στο 30% μέσα σε 15 λεπτά.

Τέλος το κινητό διαθέτει επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 835 για την αμερικανική αγορά, ενώ για τον υπόλοιπο κόσμο διαθέτει τον επεξεργαστή Exynos 8895.

Η Samsung, με το Galaxy S8 και το Galaxy S8 plus, έριξε όλο το βάρος στα δυνατά χαρακτηριστικά και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι συσκευές να δείχνουν πολυτελείς.

Στην μπαταρία έγινε νέος σχεδιασμός και πολλές δοκιμές για να αποφύγει η Samsung τα προβλήματα που προέκυψαν στο S7, τα οποία την ανάγκασαν να το αποσύρει από την αγορά.

 

Επιπλέον πληροφορίες

Device type

Smartphone

Brand

SAMSUNG

Ram memory

4 GB

4 κριτικές για Samsung Galaxy S8

 1. Κωστας

  ….μπουμμμμμ και αυτο. Το θέμα ειναι να διορθώσουν την μπαταρία.

 2. mikeS

  Δεν βλέπω κατι καινούργιο.

 3. funkysotiria

  Περιμένω πώς και πώς για να το αγοράσω. Ειναι καταπληκτικό κινητο

 4. manoswer

  Πότε ερχεται στην Ελλάδα, ξέρει κανείς; Το κόστος;

Προσθήκη μίας αξιολόγησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *