Αγορά laptop και tablet με την Ψηφιακή μέριμνα, πλήρης οδηγός

Αγορά laptop και tablet με την Ψηφιακή μέριμνα, πλήρης οδηγός

Λόγο της κατάστασης με τον COVID-19 ή κυβέρνηση με την ψηφιακή μέριμνα μοιράζει κουπόνια voucher των 200 ευρώ. Ο κάθε ένας μαθητής θα πρέπει να έχει στην κατοχή του, και συγκεκριμένα η οικογένεια στην οποία ανήκει, ένα laptop, desktop ή tablet ώστε να μπορεί να παρακολουθεί άνετα τα μαθήματα του. Για αυτό το λόγο και για να βοηθήσουμε περισσότερο στο laptopblog έχει φτιαχτεί ο οδηγός αυτός με όλες τις νέες πληροφορίες για το πρόγραμμα.

Για να αποκτήσει ο κάθε μαθητής ή , ουσιαστικά με έκπτωσή 200 ευρώ θα πρέπει πρώτα να υλοποιηθούν μερικά βήματα για την απόκτηση του κουπονιού. Επίσης δεν δικαιούται ο καθένας αυτό το voucher αλλά, μέχρι στιγμής , ισχύουν συγκεκριμένα οικογενειακά κριτήρια.

Επίσης σε αυτό το σημείο τονίζουμε ότι δεν μπορούμε να αγοράσουμε όλες τις συσκευές και τον εξοπλισμό μας με το voucher. Παρά μόνο συγκεκριμένες συσκευές από συγκεκριμένες κατηγορίες και καταστήματα.

Ψηφιακή μέριμνα, πλήρης οδηγός

Σε αυτό το άρθρο θα βρεις αναλυτικά ποιες συσκευές μπορείς να αγοράσεις ενώ κάναμε μια μικρή ερεύνα αγοράς ώστε να επιλέξεις το καλύτερο laptop ή το καλύτερο tablet με την χρήση του voucher των 200 ευρώ.

Ψηφιακή μέριμνα, πλήρης οδηγός

Ψηφιακή μέριμνα, πως θα μάθω αν δικαιούμαι το κουπόνι voucher των 200 ευρώ

Καταρχάς, δεν δικαιούνται όλοι το voucher των 200 ευρώ,. Δικαιούχοι είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ. Αν ισχύει αυτό το πρώτο κριτήριο, τότε για κάθε παιδί από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα και θα προμηθευτεί πρώτα το κουπόνι και μετά θα επακολουθήσει η αγορά του laptop ή του tablet.

Αρχικά για να μάθεις αν το παιδί σου δικαιούται το voucher θα πρέπει πρώτα επισκεφτείς το digital-access.gov.gr .

Έχε υπόψιν σου ότι χρειάζονται 3 βήματα για την απόκτηση της συσκευής. Πρώτα υποβάλουμε την αίτηση, μετά παραλαμβάνουμε το voucher και τέλος προβαίνουμε στην αγορά του εξοπλισμού.

Ψηφιακή μέριμνα, πως θα πάρω το κουπόνι των 200 ευρώ

Όπως γράψαμε και νωρίτερα , το πρώτο βήμα για την απόκτηση του voucher είναι να επισκεφτείς το digital-access.gov.gr και να κάνεις κλικ (Εικ. 1) στο κουμπί “Είσοδος στην εφαρμογή για δικαιούχους“. Ενώ στην επόμενη σελίδα, θα κάνεις υποχρεωτικά είσοδο με τα στοιχεία του Taxisnet.

ψηφιακή μέριμνα οδηγός βήμα βήμα
(Εικ. 1) Μετά την είσοδο στην σελίδα θα πρέπει να αναζητηθεί το κουμπί ¨Είσοδος για δικαιούχους"

Παραπάνω πράγματα δεν θα χρειαστούν, παρά μόνο να έχεις δίπλα σου τον αριθμό ΑΜΚΑ και απαραίτητα θα πρέπει να δηλώσεις τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Αυτό είναι απαραίτητο διότι τον αριθμό από το κουπόνι voucher θα το παραλάβεις με μήνυμα SMS.

Αυτά είναι τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσεις :

  1. Κάνε είσοδο στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς που έχεις στο Taxisnet και ολοκλήρωσε την καταχώρηση των στοιχείων δηλώνοντας επιπλέον το προσωπικό σας ΑΜΚΑ.
  2. Δήλωσε τον αριθμό του προσωπικού κινητού τηλεφώνου ώστε να λάβεις έγκαιρη και εμπιστευτική πληροφορία από το Πρόγραμμα μέσω SMS.
  3. Συμπλήρωσε βασικές πληροφορίες για την υπόλοιπη οικογένεια, εφόσον σας ζητηθούν.
  4. Σημείωσε για πόσα/ποια από τα εξαρτώμενα τέκνα σας δικαιούνται το voucher και συμπλήρωσε τα αναλυτικά στοιχεία φοίτησής τους.
  5. Επιβέβαιώσε τον αριθμό του προσωπικού κινητού τηλεφώνου με κωδικό μίας χρήσης.
  6. Αμέσως μετά θα δεις το αποτέλεσμα της αίτησής και τον αριθμό των επιταγών , κουπονιών voucher που δικαιούσθε. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπου η ηλεκτρονική διασταύρωση δεν είναι εφικτή και θα απαιτηθεί έλεγχος δικαιολογητικών, θα ενημερωθείτε μέσω SMS για την ολοκλήρωση της διαδικασίας
  7. Είσαι σχεδόν έτοιμος, προχώρα στην έκδοση της επιταγής voucher και χρησιμοποιήσε τις για αγορά επιλέξιμου εξοπλισμού σε κάποιον από τους εγκεκριμένους προμηθευτές του Προγράμματος.

Δες λοιπόν παρακάτω ποιες συσκευές μπορείς να αγοράσεις και τα συγκεκριμένα καταστήματα που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα. Επίσης ρίξε και μια ματιά στον οδηγό με τα καλύτερα laptop και tablet που μπορείς να αγοράσεις με το κουπόνι.

Ψηφιακή μέριμνα, ποια laptop μπορώ να αγοράσω

Μπορείς να αγοράσεις μόνο laptops που έχουν την ένδειξη “ψηφιακή μέριμνα” και μόνο από συγκεκριμένa καταστήματα. Εμείς ξεχωρίσαμε για τις super τιμές τους τα που διαθέτουν σε καλές τιμές θα τα βρεις εδώ. Επίσης ρίξε και μια ματιά και στα.

Επίσης ξεχωρισμαμε τα laptops που είναι διαθέσιμα μονο για αγορα μεσω των voucher :

Κωτσόβολος : Laptops

Public: Laptops

Ψηφιακή μέριμνα, ποια tablet μπορώ να αγοράσω

Αντίστοιχα για τα tablets δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση. Δεν μπορείς να αγοράσεις όποιο Tablet θέλεις από όπου θέλεις. Υπάρχουν συγκεκριμένα καταστήματα που έχουν διαθέσιμα συγκεκριμένα tablets για αγορά μέσω του κουπονιού της ψηφιακής μέριμνας.

Αντίστοιχα τα tablets που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα της ψηφιακής μέριμνάς θα τα βρεις στην παρακάτω λίστα :

Public : Tablets

E-shop : Tablets

Ψηφιακή μέριμνα, ποιον εξοπλισμό δικαιούμαι να αγοράσω

Έχε υπόψιν σου ότι δεν μπορείς να αγοράσεις οτιδήποτε από οποιοδήποτε κατάστημα. Οι προμηθευτείς και τα καταστήματα είναι συγκεκριμένα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Για παράδειγμά δεν μπορείς να αγοράσεις κινητό τηλέφωνο smartphone.

Όμως μπορείς να αγοράσεις Tablet που διαθέτει 3G, 4G και 5G. Οι συσκευές είναι συγκεκριμένες, δηλαδή, laptops, tablets μερικά desktop pc και ότι αφορά τα περιφερειακά τους. Αν για παράδειγμα αγοράσεις ένα laptop και θέλεις να πάρεις μαζί και ένα χειριστήριο για παιχνίδια, το χειριστήριο δεν μπορεί να μπει στο voucher κουπόνι . Αν όμως αγοράσεις ένα desktop pc στο κουπόνι μπορεί να προστεθεί η οθόνη του και το πληκτρολόγιο. 1. Κατηγορία: φορητές ταμπλέτες (tablets)
2. Κατηγορία: φορητοί υπολογιστές
Υποκατηγορία 2.1: notebooks,
Υποκατηγορία 2.2: chromebooks,
Υποκατηγορία 2.3: 2 in 1 (notebooks/tablets)
3. Κατηγορία: σταθεροί υπολογιστές (desktops, all-in-one)

Υπό προϋποθέσεις επιδοτούνται:

4. Κατηγορία: Περιφερειακά Σταθερών Υπολογιστών (περιφερειακά της κατηγορίας 3)
Υποκατηγορία 4.1: οθόνη υπολογιστή,
Υποκατηγορία 4.2: ποντίκι,
Υποκατηγορία 4.3: κάμερα για υπολογιστή,
Υποκατηγορία 4.4: ακουστικά για υπολογιστή (headset),
Υποκατηγορία 4.5: Ηχεία για υπολογιστή,
Υποκατηγορία 4.6: Πληκτρολόγιο για υπολογιστή

Η κατηγορία εξοπλισμού 4, δηλαδή των desktop pc, μπορεί να συνδυαστεί μόνο ως πρόσθετος εξοπλισμός της κατηγορίας 3.

Ψηφιακή μέριμνα, ποια είναι τα καλύτερα laptops

Για την δική σου ευκολία έχουμε να προτείνουμε μερικά Laptops που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα και έχουν πάρει καλά και θετικά σχόλια στα rewiews. Ωστόσο να έχεις υπόψιν σου, αν είναι εφικτό, να επιλέξεις laptop με τουλάχιστον 8GB Ram,ώστε η χρήση του λειτουργικού και οι εργασίες να εκτελούνται πιο άνετα.

Εδώ είναι η λίστα μας ( Τελευταίο update 15/10/2023):

HP 14s-fq0003nv στον Κωτσόβολο με μέτριο επεξεργαστή AMD 3020e. Διαθέτει 4 GB Ram για να μπορεί να εκτελεί τις άκρος απαραίτητες εργασίες. Ο δίσκος είναι 128 GB eMMC και το μέγεθός του θεωρείται πολύ βασικό. ωστόσο διαθέτει κάρτα γραφικών AMD Radeon Graphics με Full HD. Η τιμή του είναι στα 340 ευρώ και θα αφαιρεθούν τα 200 ευρώ κατά την αγορά του.

Laptop Lenovo IdeaPad 3 στα public με μεγάλη οθόνη 15.6″ και αξιοπρεπέστατο επεξεργαστή AMD Athlon Silver-3050U. Διαθέτει ακόμα 4GB μνήμη Ram και έρχεται με 256GB SSD σκληρό δίσκο στα 408 ευρώ τελική τιμή, χωρίς την έκπτωση του voucher.

Laptop Dell Inspiron 3505 στα Public με οθόνη 15.6″ και πολύ καλό επεξεργαστή AMD Ryzen 5 – 3500U. Έρχεται με αρκετή μνήμη στα 8GB ram, ενώ ο δίσκος του είναι 256GB SSD και η κάρτα γραφικών είναι η Radeon Vega 8 Graphics. Η βασική τιμή του είναι 638 Ευρώ ενώ και εδώ θα αφαιρεθούν 200 ευρώ βάση του προγράμματος.

HP 15-DB1039NV στον Κωτσόβολο έρχεται με AMD Ryzen™ 3 3200U επεξεργαστή. Η μνήμη ram είναι στα 8 GB και διαθέτει 2 δίσκους. Έναν στο 1 TB HDD και έναν δεύτερο στα 128 GB SSD. Η κάρτα γραφικών είναι η AMD Radeon Vega 3 – 2F2U7EA και η τιμή του κυμαίνεται γύρω στα 540 ευρώ.

APPLE MacBook Air 13 στον Κωτσόβολο με M1 επεξεργαστή, κατασκευασμένο από την ίδια την Apple. Η βασική μνήμη ram είναι στα 8 GB η οποία είναι υπέρ αρκετή για σχολική χρήση και προγραμματισμό. Και ο δίσκος του είναι 256 GB (on board). Μαζί με 2 έτη εγγύηση η τιμή του είναι 1170 ευρώ, χωρίς την έκπτωση του voucher.

Ψηφιακή μέριμνα, ποια είναι τα καλύτερα tablets

LENOVO Tab M10 Tablet στον Κωτσόβολο έρχεται με μεγάλη οθόνη 10.1 inch και HD Quad Core επεξεργαστή. Διαθέτει 32GB αποθηκευτικό χώρο και φυσικά έχει WiFi. Η τελική τιμή είναι στα 179 ευρώ, χωρίς την έκπτωση του voucher.

Huawei MatePad T10s στα Public η οθόνη του είναι στις 10.1″ ίντσες. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι στα 32 GB. Που φυσικά είναι αναβαθμίσιμος. Όπως δηλαδή και στα περισσότερα Android tablets και διαθέτει WiFi. Η τελική τιμή δίχως την χρήση του voucher είναι στα 188 ευρώ.

LENOVO Yoga Tab Smart S στον Κωτσόβολο ένα από τα καλύτερα tablets της αγοράς με οθόνη 10 inch και μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στα 64GB. Η τελική τιμή είναι στα 358 ευρώ, ενώ φυσικά με την χρήση του voucher θα το αγοράσετε 200 ευρώ φθηνότερα.

APPLE iPad 8th gen στον Κωτσόβολο το συγκεκριμένο tablet δεν χρειάζεται συστάσεις, πλαισιώνεται από 32 GB μνήμη. Ενώ διαθέτει ότι χρειάζεται για να είναι αξιόπιστο. Έρχεται με 2 έτη εγγύηση και η τελική τιμή είναι στα 419 εύρω, δίχως την χρήση του voucher.

Επίλογος και μερικά tips

Η εγγραφή στο πρόγραμμα της ψηφιακής μέριμνας για την απόκτηση του voucher των 200 ευρώ είναι σχετικά εύκολη διαδικασία. Αρκεί βέβαια να τηρούνται οι προϋποθέσεις. Επίσης ο χρόνος εγγύησης των συσκευών δεν αλλοιώνεται. Δηλαδή ο χρόνος εγγύησης παραμείνει ο ίδιος , ένα η δυο χρόνια και ανάλογα τον κατασκευαστή.

Αλλά σημεία που πρέπει να επισημανθούν είναι κατά την εγράφη σας στο πρόγραμμα θα πρέπει να εισάγετε σωστά το νούμερο του κινητού τηλέφωνου , ώστε να λάβετε τον κωδικό της επιταγής voucher μέσω SMS φυσικά.

Όπως επίσης όλη η διαδικασία θα υλοποιηθεί σε 2 φάσεις και ισχύει μέχρι την Παρασκευή 30 Ιουλίου του 2021. Αυτό το άρθρο θα γίνεται συχνά update σε όλη την διάρκεια τους προγράμματος για τυχόν αλλαγές η εξελίξεις. Οπότε αν σε ενδιαφέρει καλό θα ήταν να το κάνεις bookmark.

7 Απαντήσεις

  1. Θα πρέπει να γνωρίζω τους κωδικούς του Taxis και να τους ζητήσω από τον λογιστή μου;

    1. Ναι φίλε, εγώ απο τον λογιστή τους ζήτησα.

    2. Μηχάλη, εγω έβαλα τον λογιστή και έκανε όλη την διαδικάσια και ξεμπερδεψα εύκολα.

  2. Θέλω να μου γράψετε ποιο λαπτοπ να αγοράσω και να έχει μνήμη για παιχνίδια

  3. Αν έχω 2 παιδία και αποκτήσω 2 voucher, στην περίπτωση που το ένα παιδί έχει καλό laptop ή tablet. Μπορω να προσθέσω τα 2 voucher για την αγορά ενος laptop ?
    Ευχαριστώ.

    1. Ωραία ερώτηση, θα το ερευνήσουμε και θα το σημειώσουμε στον παραπάνω οδηγό.

  4. Ποιο laptop είναι ιδανικό για παιχνίδια αλλα και για το σχολείο; Υπάρχει κάποιο με λίγα χρήματα ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *