Πως θα καθαρίσεις το Laptop σου

Κακά τα ψέματα, όλοι οι υπολογιστές χρειάζονται καθάρισμα. Τα Laptops όμως χρειάζονται περισσότερη φροντίδα και ιδιαίτερη προσοχή στο καθάρισμά τους, ακόμα και στο laptopblog.

Αυτό γιατί το μεταφέρουμε από μέρος σε μέρος ενώ αρκετές ώρες της ημέρας το laptop βρίσκεται εκτός σπιτιού η ακόμα, είναι εκτεθειμένο σε εξωτερικούς χώρους.

Ας δούμε λοιπόν πώς θα καθαρίσουμε το laptop μας εύκολα και γρήγορα αλλά με σωστό τρόπο χωρίς όμως να δημιουργήσουμε κάποιο πρόβλημα στην λειτουργία του. Πριν ξεκινήσουμε το καθάρισμα θα πρέπει να διαθέτουμε τα παρακάτω υλικά :

– Ένα κομμάτι καθαρό ύφασμα.
– Υγρό καθαρισμού οθόνης όπως αυτό.
– Μπουκάλι πεπιεσμένου αέρα, δειτε εδώ.
– Οινόπνευμα.

Ξεκινώντας θα πρέπει να αφαιρέσουμε την τροφοδοσία από το laptop και σε όποιο μοντέλο είναι εφικτό θα πρέπει να αφαιρέσουμε και την μπαταρία.

Αυτό γιατί αν στάξει κάποιο από τα υγρά καθαρισμού λόγο αγωγιμότητας ενδεχομένως να προκαλέσει βραχύ κύκλωμα στο laptop με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δηλαδή πιθανή καταστροφή στα ηλεκτρονικά του μέρη όπως την μητρική πλακέτα. Φυσικά σε αυτήν την περίπτωση καμιά εγγύηση δεν πρόκειται να σας καλύψει.

(Εικ.1) Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή κατά την αφαίρεση της μπαταριάς, χρησιμοποιήστε τα πλαστικά κλιπς που υπάρχουν γύρω της.

Αφού λοιπόν έχουμε αφαιρέσει την μπαταρία και την τροφοδοσία του laptop τότε κλείνουμε το πάνω μέρος του laptop, δηλαδή το καπάκι της οθόνης.

Αφού βρέξουμε το υφασμάτινο πανί με το ειδικό υγρό καθαρισμού αρχίζουμε σιγά σιγά να το καθαρίζουμε . Προσοχή, σε καμιά περίπτωση μην ρίξεις απ ευθείας τα υγρά καθαρισμού στο laptop.

Καθαρίζουμε το πάνω και το κάτω μέρος με προσοχή. Για τους λεκέδες που δεν αφαιρούνται θα χρησιμοποιήσουμε οινόπνευμα.

Υπάρχει το ενδεχόμενο σε κάποια πλαστικά μέρη του laptop το οινόπνευμα να αφήσει κάποιο μόνιμο θάμπωμα, για να το αποφύγουμε αυτό θα κάνουμε το εξής. ρίξτε λίγο οινόπνευμα σε μια γωνία στο πανί και δοκίμασε σε ένα μικρό κάτω μέρος του laptop na το τρίψεις για μερικά δευτερόλεπτα.

Αν όταν στεγνώσει δε παρατηρήσεις κάποια αλλοίωση ή θάμπωμα τότε δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην χρήση του για τα υπόλοιπα πλαστικά μέρη.

Ένα αρκετά καλό σπρέι καθαρισμού, με αέρα είναι το Gembird που θα το βρείτε εδώ και περιέχει ποσότητα για αρκετό καθάρισμα.

Αρκετά laptop έχουν οπές η σχισμές , σε αυτό το σημείο του laptop θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το σπρέι το πεπιεσμένου αέρα.

Πλησιάστε την πλαστική άκρη του σπρέι κόντα στις σχισμές και την τοποθετήσετε μέσα σε αυτές και ρίξτε αέρα για όχι πάνω από ένα η δυο δευτερόλεπτα.

Καλό θα ήταν το καθάρισμα του laptop με τον αέρα να τον κάνετε καλύτερα σε ένα μπαλκόνι και όχι σε εσωτερικό χώρο γιατί θα υπάρξει αρκετή σκόνη.

(Εικ.2) Σε αυτές τις οπές ρίχνουμε αέρα με το σπρέι να πλησιαζει σε αυτές και όχι για πάνω από ένα η δυο δευτερολεπτα.

Για δυνατούς λεκέδες στα πλαστικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το οινόπνευμα όπως έγραψα παραπάνω , αν δεν έχετε τότε θα σας δώσω μια συμβουλή.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε λάδια μαγειρέματος. Σε μια γωνία υφάσματος ρίξτε ελάχιστη ποσότητα λάδι. Πολύ μικρή ποσότητα, ίσως πέντε με έξι σταγόνες να είναι αρκετές . Τρίψτε αμέσως με αυτό τον λεκέ. Θα δείτε ότι θα εξαφανιστεί εντελώς.

Πως θα καθαρίσετε την οθόνη του laptop, αυτό είναι το πιο εύκολο κομμάτι αρκεί όμως να γίνει με τον σωστό τρόπο. Το μυστικό εδώ είναι να χρησιμοποιήσετε ένα νέο κομμάτι ύφασμα. Μην χρησιμοποιήσετε το ίδιο ύφασμα που καθάρισες το υπόλοιπο laptop.

Αυτό γιατί υπάρχει η περίπτωση να έχει μαζέψει μικρούς κόκκους από βρώμια ο οποίοι θα έχουν κολλήσει στο ύφασμα, οπότε αν δοκιμάσουμε να καθαρίσουμε με αυτό την οθόνη τότε …ουπς… θα εμφανιστεί μια ωραία ενοχλητική γρατσουνιά.

οπότε λοιπόν για να καθαρίσουμε την οθόνη του laptop θα χρησιμοποιήσουμε ένα καθαρό κομμάτι ύφασμα και θα το εμποτίσουμε με το ειδικό καθαριστικό για οθόνες. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καθαριστικό τζαμιών και σε κάθε περίπτωση να ρίχνετε το υγρό πάνω στο ύφασμα και όχι απ ευθείας στην οθόνη του laptop.

6 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Βαθμολόγησε
  1. Γεια σας, τι ύφασμα χρειάζεται;

    • Οποιοδήποτε βαμβακερό, όλα τα άλλα (συνθετικά) μπορεί να δημιουργήσουν γραμμές στο τζάμι της οθόνης.

  2. Εγω το καθαριζω μονο με αζαξ

    • Και εγώ, οθόνες, τηλεοράσεις, μέχρι και σταθερό υπολογιστή και ξεσκόνισμα με άζαξ γιατί στεγνώνει χωρίς υπολείματα!

  3. Στο Laptop μου έπεσε νερο, υπάρχει περίπτωση να το σώσω;

  4. Καταρχάς τουλάχιστον 12 ώρες ή καλύτερα 24 βυθισμένο μέσα σε ρύζι και εάν δεν ανάβει σε ηλεκτρονικό γιατί θα έχει καεί κάποιο τσιπ λόγω βραχυκυκλώματος λόγω του υγρού (μπορεί να είναι πορτοκαλάδα)

Άσε ένα σχόλιο

Laptopblog
Logo
Register New Account
Η εγγραφή είναι δωρεάν!
Reset Password
Compare items
  • Total (0)
Σύγκρινε
0
Shopping cart