Κερδίστε χώρο: Μεταφορά του Backup στο iPhone ή iPad

Κερδίστε χώρο: Μεταφορά του Backup στο iPhone ή iPad

Αρκετοί χρήστες έχουν παρατηρήσει ότι τα backup των iOS συσκευών τους – iPhone, iPad & iPod Touch – στον υπολογιστή τους καταλαμβάνουν αρκετό από τον πολύτιμο χώρο.

Είναι γεγονός πως τα backup που κρατά το iTunes δεσμεύουν χώρο στον σκληρό σας δίσκο, κάτι που ανάλογα με τα δεδομένα και τον αριθμό των backup μπορεί να σημαίνει υψηλό ποσοστό του αποθηκευτικού χώρου του δίσκου σας. Σε κάποιες περιπτώσεις έχει αναφερθεί ότι αυτό το ποσοστό έφτανε το 20% της συνολικής χωρητικότητας του σκληρού δίσκου.

Με τον οδηγό παρακάτω θα δείτε πως μπορείτε να μεταφέρετε τον φάκελο στον οποίο το iTunes αποθηκεύει τα backup σε περιβάλλον Windows 7 έτσι ώστε να ελευθερώσετε πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο από τον κύριο δίσκο σας.

Το iTunes σε περιβάλλον Windows 7 αποθηκεύει τα αρχεία backup στην παρακάτω διαδρομή:

C:\Users\username\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup

Όσο και αν ψάξετε στις ρυθμίσεις του iTunes δεν θα βρείτε επιλογή για να αλλάξετε αυτή την διαδρομή. Αφού λοιπόν το iTunes δεν μας δίνει τέτοια επιλογή αποφασίσαμε να αλλάξουμε τον τρόπο αναζήτησης λύσης.

Αποφασίσαμε λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε εργαλείο των Windows 7 το οποίο θα μας δώσει την δυνατότητα να… ξεγελάσουμε το iTunes. Πως; Χάρη στην εντολή mklink θα δημιουργήσουμε ένα συμβολικό δεσμό – symbolic link – ο οποίος θα οδηγεί σε κάποιο άλλο σκληρό δίσκο σε επιθυμητό από εμάς φάκελο.

Εμείς αποφασίσαμε να μεταφέρουμε τα backups στο drive D του συστήματος μας, στον φάκελο iTunes Backup.
Αρχικά θα μεταφέρουμε τα ήδη υπάρχοντα backup στην καινούργια τοποθεσία. Πηγαίνετε στον παρακάτω φάκελο:

C:\Users\username\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync

Παρατήρηση: Όπου username το όνομα χρήστη του λογαριασμού σας στα Windows 7
Βρείτε τον φάκελο Backup και κάντε δεξί κλικ επάνω του και Copy [Αντιγραφή]
Στην συνέχεια πηγαίνετε στον φάκελο που θέλετε να μεταφερθούν τα αρχεία – στην περίπτωση μας στο D:\iTunes Backup και κάντε δεξί κλικ και Paste [Επικόλληση]. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και η μεταφορά.

Ανοίξτε ένα παράθυρο command prompt [Σημαία των Windows και στο πεδίο αναζήτησης πληκτρολογείστε cmd και πατήστε enter] και γράψτε την παρακάτω εντολή για να δημιουργήσουμε το συμβολικό δεσμό:

mklink /J “C:\Users\username\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup” “D:\iTunes Backup\Backup
Παρατήρηση: Όπου username θα πρέπει να μπει το username σας και όπου D:\iTunes Backup\Backup ο φάκελος που μεταφέραμε προηγουμένως τα backup του iTunes.

Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και μπορείτε, εφόσον το drive D είναι συνδεδεμένο στο σύστημα σας να ανοίξετε το iTunes για να δοκιμάσετε ότι όλα λειτουργούν κανονικά.

Αφού διαπιστώσετε ότι όλα είναι ΟΚ, τότε μπορείτε τον φάκελο που αρχικά αποθηκεύονταν τα backup του iTunes να τον διαγράψετε από το σύστημα σας, κερδίζοντας έτσι τον χώρο που αυτός καταλάμβανε στον σκληρό δίσκο.

Μία Απάντηση

  1. Λειτουργεί και στο καινούργιο Ios 9 ; Δοκίμασα να το κάνω setup αλλά βγάζει ένα error και θέλει κωδικό χρήστη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *