Πως να μειώσετε το μέγεθος των αρχείων PDF στο κινητό σας

Πως να μειώσετε το μέγεθος των αρχείων PDF στο κινητό σας

Τα αρχεία PDF είναι ένας δημοφιλής τρόπος διαμοιρασμού αρχείων μεταξύ χρηστών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις είναι ο τύπος αρχείου που θα επιλέξει ο χρήστης μιας και υποστηρίζεται από τη συσκευή του.

Αυτό σημαίνει ότι όσο μικρότερα σε μέγεθος είναι τόσο πιο βολικά για κάθε χρήση γίνονται.

Εμείς με αυτό τον οδηγό θα σας δείξουμε μερικούς τρόπους χάρη στους οποίους μπορείτε να μειώσετε το μέγεθος των PDF αρχείων.

Ώστε να τα χρησιμοποιείτε άφοβα είτε πρόκειται για το ebook reader σας, είτε για το κινητό σας τηλέφωνο, είτε απλώς για την μεταφορά με ένα USB flash drive.

PrimoPDF

Το PrimoPDF είναι μια desktop εφαρμογή η οποία κατά την εγκατάσταση της τοποθετεί στο σύστημα σας και έναν εικονικό εκτυπωτή.

Χάρη σε αυτό τον εκτυπωτή σας δίνεται η δυνατότητα να μετατρέψετε αρχεία σε PDF ακόμα και πηγαίνοντας με drag-n-drop το αρχείο προς μετατροπή επάνω στον εικονικό εκτυπωτή.

Το πλέον όμως σημαντικό είναι να επιλέξετε στο πεδίο document quality όσο το δυνατόν χαμηλότερη – πχ το Screen quality – αφού με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε μικρότερο σε μέγεθος αρχείο.

Neevia’s PDFCompress

Το PDFCompress της Neevia είναι μια web εφαρμογή η οποία σας δίνει την δυνατότητα να συμπιέσετε αρχεία PDF μικρότερα των 5MB.

Έχετε αρκετές επιλογές για την συμπίεση των αρχείων με τέσσερα επίπεδα – low, medium, high και maximum.

Η μέγιστη συμπίεση μειώνει την ποιότητα περίπου στο 10% της αρχικής με τα αποτελέσματα όμως, όσον αφορά το μέγεθος του αρχείου, να μην είναι του ίδιου μεγέθους μιας και το συμπιεσμένο μικραίνει περίπου 15-20% από τις δοκιμές που πραγματοποιήσαμε.

Free PDF Compressor

Το Free PDF Compressor είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα με εξαιρετικά απλό περιβάλλον χρήστη.

Επιλέξτε το αρχείο PDF στο οποίο θέλετε να μειώσετε το τελικό μέγεθος του, διαλέξτε τον αλγόριθμο συμπίεσης και στη συνέχεια το επίπεδο συμπίεσης.

Τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά αφού καταφέραμε μείωση στο μέγεθος των αρχείων της δοκιμής από 8%-15%. Το εντυπωσιακό όμως είναι η ταχύτητα με την οποία γίνεται η μετατροπή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *