Φτιάξε τα κολλημένα pixels ή καμμένα pixels στο κινητό και το Laptop

Φτιάξε τα κολλημένα pixels ή καμμένα pixels στο κινητό και το Laptop

Θα έχουν υπάρξει φορές που έχεις παρατηρήσει μαύρα στίγματα στην οθόνη σου ή χρωματιστές κουκκίδες. Άμα είσαι σίγουρος ότι αυτά δεν είναι σημάδια από μoλυβι, γρατσουνιές ή οτιδήποτε άλλο τότε αυτά είναι είτε καμμένα Pixels ή κολλημένα pixels.
Τα καμμένα και κολλημένα pixels εμφανίζονται στις οθόνες του κινητού τηλεφώνου ανεξάρτητα με το λειτουργικό σύστημα. Ένα κολλημένο η πολύχρωμο Pixel μπορεί να μας χαλάσει τη διάθεση ανεξάρτητα αν το κινητό τηλέφωνο είναι ένα android η iphone.

Τι ειναι το Pixel

Για να καταλάβουμε καλύτερα τι είναι το Pixel ας σχηματίσουμε την εικόνα ότι η οθόνη του κινητοί είναι ένα ψηφιδωτό. Αυτό το ψηφιδωτό δημιουργείται από εκατομμύρια μικρές ψηφίδες που ονομάζονται pixels.

Όσα περισσότερα pixels μπορεί να φιλοξενήσει μια οθόνη laptop ή κινητού τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάλυση της. Δηλαδή το άθροισμα των Pixels σε μια οθόνη μαρτυρά την ανάλυσή της. Για παράδειγμα μια οθόνη με ανάλυση 1024×768 διαθέτει 786.432 pixels.
Σημείωσε όμως το εξής, κάθε pixel περιέχει τουλάχιστον 3 sub pixels χρώματος μπλε, κόκκινο και πράσινο.

Τι είναι το καμμένο Pixel

Όπως γράψαμε παραπάνω ένα pixel διαθέτει τουλάχιστο άλλα 3 sub pixels με τα τρία βασικά χρώματα. Αν και τα τρία sub pixels είναι  σβηστά τότε βλέπουμε ένα μαύρο εικονοστοιχείο. Αν το pixel έχει κάποια απόχρωση τότε κάποιο από τα 3 sub pixel έχει βλάβη.
Το καμένο pixel μπορεί να είναι και αποτέλεσμα κολλημένου pixel που θα διαβάσεις για αυτά παρακάτω και έχεις μεγάλες πιθανότητες να το διορθώσεις εύκολα. Όμως αρκετές φόρες είναι θέμα βλάβης στο transistor της πύλης που τα οδηγεί οπότε η βλάβη αυτή δεν διορθώνεται και το κινητό μας ή το laptop θα χρειαστεί αλλαγή οθόνης.

Τι έιναι το κολλημένό pixel

Τα κολλημένα Pixel μπορεί να εμφανίζουν χρωματικές διαφορές. Δηλαδή σε ένα λευκό φόντο στην οθόνη του laptop ή του κινητού, θα παρατηρήσουμε μια η περισσότερες κουκκίδες διαφορετικού χρώματος. Δηλαδή μπορεί να δούμε μια μπλε κουκκίδα στην μέση της οθόνης και μια πράσινη κάτω δεξιά.
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ένα κολλημένο Pixel μπορέι να συμπεριφέρεται σαν καμένο και να έχει μαύρο χρώμα. Τέτοιες βλάβες στην οθόνη του κινητού και του laptop μπορούμε να τις διορθώσουμε εύκολα.

Πώς να διορθώσω το καμμένο ή το κολλημένο Pixel

Με ένα online πρόγραμμα που δεν χρειάζεται να το κατεβάσεις. Πιο συγκεκριμένα θα χρειαστείς το JScreenFix  το οποίο τρέχει απευθείας στον browser του κινητού σου η του laptop.  Η λειτουργία του είναι απλή και δεν χρειάζονται τεχνικές γνώσεις ή ρυθμίσεις.

Για να ξεκινήσεις με το JscreenFix πρώτα θα ανοίξεις τον Browser από την συσκευή που θέλεις να διορθώσεις το καμένο η το κολλημένο Pixel. Δηλαδή αν θέλεις να διορθώσεις καμμένα pixels στο κινητό τότε θα ανοίξεις το site από το κινητό σου τηλέφωνο είτε είναι android ή iphone.

Αν θέλεις να διορθώσεις καμμένα pixels στο laptop τότε θα ανοίξεις το JscreenFix απο έναν browser που έχεις στο laptop . Για παράδειγμα τον Chrome.

Μετά θα αναζητήσεις πλήκτρο “launch JScreenFix” και θα το πατήσεις. Μετά θα εμφανιστεί ένα παράθυρο. Τότε με το ποντίκι αν θέλεις να διορθώσεις το laptop ή το με το δάκτυλο, αν αφορά το Κινητό, θα σύρεις το παράθυρο στο σημείο με τα προβληματικά pixels.

Φτιάξε τα κολλημένα pixels ή καμμένα pixels στο κινητό και το Laptop

Όπως αναφέρει η εφαρμογή θα χρειαστεί να περιμένεις 10 λεπτά μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα με το κολλημένο Pixel. Συμβουλή, αν χρειαστεί να διορθώσεις pixel στο android κινητο ή το iphone τότε θα ρυθμίσεις το σβήσιμο της οθόνης να γίνεται μετά από 10 λεπτά. Ενώ συμβουλεύουμε  οι συσκευές να είναι καλά φορτισμένες.

Αυτό που καταφέρνει η εφαρμογή και το κάνει πολλά καλά είναι να βομβαρδίζει την καμμένη περιοχή με τα pixel εκατομμύρια φορές το λεπτό και με άπειρους χρωματικούς συνδυασμούς. Όπως ισχυρίζονται οι κατασκευαστές το πρόγραμμα έχει επιτυχία πάνω απο 70% σε κολλημένα Pixel των laptop και κινητών τηλεφώνων. Φυσικά η χρήση του είναι δωρεάν και δεν έχει περιορισμούς.

4 Απαντήσεις

  1. Εχω iphone 12 και μετα απο πεσιμο εχει κουκιδες στην ακρη. Το φτιαχνει το προγραμμα;

    1. Φαίνεται για σπάσιμο αυτό και σίγουρα δεν θα το φτιάξει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *