Δοκιμή του Google Nexus One

Βαθμολογία :

Καλύτερο Smartphone 4.5/5
4.5/5

Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που ασχολείται με την τεχνολογία και να μην έχει ακούσει για το κινητό τηλέφωνο της Google, το Google Nexus One. Εμείς στο laptopblog.gr έχουμε ένα στα χέρια μας και θα σας το παρουσιάσουμε.

Αρχικά αυτό που θα σας εντυπωσιάσει είναι η εμφάνιση του καθώς και η μεγάλη AMOLED οθόνη αφής των 3,7”. Το Google Nexus One είναι σίγουρα το πιο ωραίο κινητό τηλέφωνο που έχει κατασκευάσει η HTC, με πολύ λεπτή εμφάνιση και ακριβά υλικά κατασκευής.

Η οθόνη του σίγουρα θα σας αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις τόσο με τα χρώματα της όσο και με την απόκριση της. Πάμε όμως να δούμε τα χαρακτηριστικά του Google Nexus One ξεχωριστά.


Το τηλέφωνο είναι κατασκευασμένο από δυο υλικά. Ένα μεταλλικό περίβλημα καλύπτει την μπροστινή και την πλαϊνή πλευρά του τηλεφώνου, ενώ η πίσω πλευρά είναι καλυμμένη κυρίως από πλαστικό.

Το μεταλλικό περίβλημα δίνει μια πολυτελή αίσθηση το τηλέφωνο. Το πάχος του τηλεφώνου δεν ξεπερνάει τα 11,5 mm ( διαστάσεις 119 x 59.8 x 11.5 mm) ενώ το βάρος του αγγίζει τα 130g.
Πριν περάσουμε στο εσωτερικό του κινητού αξίζει να αναφέρουμε ότι το Google Nexus One τρέχει Android 2.1. Όπως γράφουμε και παραπάνω, το Nexus One είναι κατασκευασμένο από την HTC, οπότε δεν θα μπορούσε να μην φοράει τον επεξεργαστή Snapdragon στο 1GHz.

Η RAM του κινητού ανέρχεται στα 512ΜΒ. Η εσωτερική μνήμη ROM είναι μόλις 512MB, ωστόσο μαζί με το κινητό έρχεται και μια κάρτα microSD 4GB. Όσον αφορά την οθόνη του Nexus One, έχουμε 3,7” AMOLED capacitive touchscreen με ανάλυση 800 x 480 pixels.

Η κάμερα των 5 Megapixels κάνει τραβάει ικανοποιητικές φωτογραφίες, ενώ μπορείτε να φωτογραφήσετε ακόμα και σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό χάρη στο LED flash που διαθέτει.

Η κάμερα του τηλεφώνου εκτός από πολύ καλές φωτογραφίες έχει τη δυνατότητα να τραβήξει και βίντεο με ανάλυση 720×480 στα 20fps. Το Nexus One διαθέτει δυο μικρόφωνα για μειώση θορύβου, κάτι που όντως γίνεται σε μεγάλο βαθμό.


Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα της συσκευής, εκεί πιστεύω ότι το Google Nexus One έχει τα πάντα. Wi-Fi, HSDPA, GPS, microUSB V2.0 καθώς και θύρα για ακουστικά 3,5mm θα σας βοηθήσουν τόσο να σερφάρετε στο διαδίκτυο και να συνδεθείτε με άλλες συσκευές, όσο και να οδηγήσετε στους δρόμους της πόλης χωρίς να χαθείτε και να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική.


Το τηλέφωνο είναι γρήγορο, θα έλεγα πολύ γρήγορο, ίσως το γρηγορότερο τηλέφωνο που έχουμε δουλέψει στο Laptopblog.gr. Τόσο η απόκριση της οθόνης, όσο και η πλοήγηση στα μενού γίνεται με μεγάλη ταχύτητα χάρη στον επεξεργαστή Snapdragon .

Ας περάσουμε όμως στην ταχύτητα σερφαρίσματος στο διαδίκτυο που σίγουρα απασχολεί πολλούς από εσάς. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν το Nexus One είναι πιο γρήγορο από το iPhone 3GS.

Ναι λοιπόν, το άνοιγμα των σελίδων γίνεται πολύ γρηγορότερα στο Google Nexus One, ενώ για να τρέξει βίντεο δεν χρειάζεται να ανοίξει κάποια επιπλέον εφαρμογή. Ακόμα ένα θετικό στοιχείο σε σχέση με το iPhone 3GS, είναι ότι μπορείτε να έχετε ανοιχτό τον browser καθώς και αρκετές άλλες εφαρμογές, πράγμα που ουσιαστικά δεν γίνεται στα μη σπασμένα iPhone.


Αν είστε από τους φανατικούς της μουσικής, δεν νομίζω ότι θα ενθουσιαστείτε από την απόδοση του εξωτερικού ηχείου του Nexus One, ωστόσο ο ήχος από τα ακουστικά είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *