Το κορυφαίο Fitbit Flex 2 : Πλήρης Δοκιμή

Βαθμολογία :

Καλύτερο Fitness band 4.5/5
4.5/5

Έχετε ξεκινήσει τον αθλητισμό και θέλετε να ξέρετε ανά πάσα στιγμή τι θερμίδες έχετε κάψει, αλλά και να καταχωρείτε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες σε όποιον χώρο κι αν βρίσκεστε;

Θέλετε ακόμα να καταχωρείτε τις επιδόσεις σας στο γυμναστήριο ή την πρόοδό σας στο καθημερινό σας περπάτημα;

Μια καλή και αξιόπιστη λύση στην αγορά των wearables και των wrist bands είναι το Fitbit Flex 2, το οποίο έφτασε στα χέρια μας και είναι πραγματικά εκπληκτικό.

Fitbit Flex 2

Το Fitbit Flex 2 είναι το πρώτο αδιάβροχο activity tracker της εταιρείας, ενώ είναι από τα λίγα αδιάβροχα wearables.
Ναι, υπάρχουν στην αγορά διαφορα wearables και fitness trackers, τα οποία θεωρητικά είναι αδιάβροχα, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι ελάχιστα είναι κατάλληλα για κολύμβηση.

Fitbit Flex 2: Λογική τιμή

Με μια λογική τιμή γύρω στα 99 € είναι ένα fitness band το οποίο δεν θα σας κάνει να μετανιώσετε για την αγορά του. Λιτό στον σχεδιασμό του και εξίσου απλό στη χρήση του.

Το Fitbit Flex 2 απέχει πολύ από την εποχή που τα wearables δεν μετρούσαν σωστά τις δραστηριότητες σας ή δεν ήταν συμβατά με το λογισμικό των συσκευών όπως για παράδειγμα των κινητών τηλεφώνων.

Μετά από δοκιμή τεσσάρων εβδομάδων μπορούμε να πούμε ότι το Fitbit Flex 2 είναι το ιδανικό fitness band για οποιαδήποτε χρήση: γυμναστική, τρέξιμο, βάδισμα, ποδήλατο και κολύμπι.

Για πιο στατικές δραστηριότητες, όπως το πιλάτες και η γιόγκα, υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσει ο ίδιος ο χρήστης το είδος της άσκησης και τη διάρκειά της για να υπολογιστούν αυτόματα οι θερμίδες.

FITBIT FLEX 2: Εξαιρετική εμφάνιση

Το Fitbit Flex 2 είναι πραγματικά πολύ λεπτό, δεν μας ενοχλεί όταν το φοράμε και είναι μια πολύ διακριτική συσκευή. Το τοποθετούμε πολύ εύκολα στον καρπό και το κλείνουμε με το ειδικό, αλλά ασφαλές κλιπ που διαθέτει.

Το Fitbit Flex 2 είναι λεπτότερο από το προηγούμενο Fitbit Flex κατά 25% και αρκετά ελαφρύτερο. Αν και ίσως για κάποιους θα ήταν επιθυμητό χαρακτηριστικό, το Fitbit Flex 2 δεν διαθέτει οθόνη.

Η λεπτή του κατασκευή και η ύπαρξη αξεσουάρ όπως κλιπ ζώνης ή αλυσίδες λαιμού στα οποία μπορείτε να το περάσετε, το κάνουν σχεδόν αόρατο.

Η συνεχής χρήση του για πολλές μέρες δεν μείωσε τον αρχικό μας ενθουσιασμό. Μας άρεσε από την πρώτη στιγμή, ενώ μετά από μερικές μέρες σχεδόν είχαμε ξεχάσει ότι το φορούσαμε, καθώς το βάρος του είναι σχεδόν αμελητέο και το λουράκι δεν ενοχλεί τις κινήσεις του καρπού.

Φανταστείτε ότι είναι σαν να φοράτε ένα ελαφρύ κόσμημα στον καρπό σας. Μπορείτε να το φοράτε συνεχόμενα για πολλές ώρες, πρωί και βράδυ, αλλά και την ώρα που κοιμάστε.

Στα κλασικά fitness bands και άλλα wearables το ελαστικό λουράκι είναι μαλάκο. Αυτό είναι θετικό, αν και ανάλογα με τη χρήση μπορεί να σπάσει ή να χαλαρώσει.

Είναι ένας σημαντικός λόγος για να απορρίψει κανείς άλλα παρόμοια activity trackers, καθώς ο ιδρώτας, οι απότομες κινήσεις και η συνεχής χρήση μπορούν να οδηγήσουν υπερβολικά γρήγορα σε φθορά του πλαστικού ή και του ίδιου του tracker.
Στο πρώτο fitbit flex υπήρχε αυτό το πρόβλημα. Μετά από παράπονα αρκετών χρηστών, η εταιρεία δημιούργησε ένα πολύ ελαστικό αλλά ανθεκτικό λουράκι, το οποίο τοποθέτησε στο Fitbit Flex 2 με επιτυχία.

Το λάτρεψες; και εμείς! : Αγόρασέ το από τα MediaMarkt

Μετά από αρκετές δοκιμές, συμπεράναμε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να φύγει το Fitbit Flex 2 από το χέρι. Όσες φορές το χρησιμοποιήσαμε στο κολυμβητήριο και στο γυμναστίριο, το Fitbit Flex 2 παρέμενε σταθερά στον καρπό.

Εάν δεν θέλετε να αγοράσετε το Fitbit Flex 2, αν για παράδειγμα θέλετε να δοκιμάσετε μια οικονομική λύση πριν επενδύσετε σε ένα πιο ακριβό activity tracker, έχετε στη διάθεσή σας αρκετές επιλογές.

FITBIT FLEX 2: Πολύχρωμα λουράκια

Σίγουρα θα βρείτε πολλά αξιόλογα wearables, αλλά θα πρέπει να πούμε ότι το ανθεκτικό και αδιάβροχο FitBit Flex 2 δύσκολα συγκρίνεται με άλλα μοντέλα της αγοράς, τα οποία πιθανότατα θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε πολύ γρήγορα λόγω φθοράς.

Ένα άλλο σημαντικό ατού του συγκεκριμένου activity tracker είναι ότι διαθέτει πληθώρα αξεσσουάρ όπως χρωματιστά λουράκια σε πολλά χρώματα και σχέδια και μάλιστα σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές, ώστε να μην το βαρεθείτε ποτέ.

Στο Amazon βρήκαμε πακέτα με τρία λουράκια σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Τα βασικά χρώματα που μπορείτε να επιλέξετε κατά την αγορά του είναι μαύρο, φούξια, σκούρο μπλε και μοβ, Κάθε λουράκι είναι αποσπώμενο Η Fitbit διαθέτει ξεχωριστά πακέτα με 3 λουράκια.

Στο πρώτο υπάρχουν τα χρώματα: λαδί, γκρι και κίτρινο . To δεύτερο pack διαθέτει φούξια, κόκκινο και ροζ λουράκι.Αν θέλετε να αγοράσετε ξεχωριστά μονόχρωμα λουράκια, να ξέρετε ότι η τιμή τους δεν ξεπερνάει τα 10 €.

Το Fitbit Flex 2 διαθέτει ακόμα περισσότερες επιλογές σε χρώματα και στιλ. Διότι δεν διαθέτει μονο συλλογές με ελαστικά λουράκια, αλλά και ειδικά κοσμήματα (π.χ. υπάρχει συλλογή της Tory Burch) σε ασήμι ή χρυσό.

Αν ψάξετε θα βρείτε και από άλλους κατασκευαστές κοσμήματα, όπως αυτά εδώ, στην τιμή των 20€ περίπου.

Fitbit Flex 2: Απλές, ευκολες ενημερώσεις

Ας επιστρέψουμε στην παρουσίαση της συσκευής. Το Fitbit Flex 2 δείχνει εκ πρώτης όψεως πολύ απλό wearable ή activity tracker. Οι φωτεινές ενδείξεις των πέντε led της συσκευής σας δείχνουν διάφορα πράγματα, από το ποσοστό του ημερήσιου στόχου που έχετε καλύψει μέχρι τα μηνύματα και τις εισερχόμενες κλήσεις στο κινητό σας.

Μετά από λίγες μέρες χρήσης, θα καταλαβαίνετε αμέσως τι σημαίνουν οι φωτεινές ενδείξεις του FitBit σας.

Μέσω της εφαρμογής μπορείτε να δημιουργήσετε υπενθυμίσεις ανά ώρα. Το FitBit Flex 2 δονείται και αναβοσβήνει κάθε φορά που έρχεται ένα μήνυμα ή έχετε εισερχόμενη κλήση ή email στο κινητό σας.

Αυτή η επιλογή μας άρεσε και ήταν ιδανική για τις εισερχόμενες κλήσεις, καθώς ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ειδοποιείται όταν χτυπάει το τηλέφωνό του την ώρα της γυμναστικής, ακόμα και αν δεν το έχει κοντά του.

Αυτό γίνεται αν ενώσετε το Fitbit Flex 2 με το Android κινητό σας μέσω Bluetooth.

Μέχρι αυτή τη στιγμή τα φωτάκια led δεν μπορούν να ρυθμιστούν από τον χρήστη. Για παράδειγμα δεν μπορούμε να επιλέξουμε να ανάβει το κόκκινο led όταν λαμβάνουμε κλήση. Από προεπιλογή ανάβει το μπλε.

Από την άλλη πλευρά, για να μπορείτε να ξεχωρίζετε π.χ. τα εισερχόμενα μηνύματα από τις κλήσεις, το Flex 2 φροντίζει να χρησιμοποιεί κάθε φορά διαφορετικό μοτίβο.

5. FITBIT FLEX 2: Εύκολη εφαρμογή App

Γράψαμε νωρίτερα, ότι το Fitbit Flex 2 σας ενημερώνει μόνο μέσω των led και της δονήσης για τις εισερχόμενες κλήσεις. Μπορεί να μην διαθέτει οθόνη LCD, όμως μέσω της εφαρμογής πραγματοποιεί δεκάδες άλλες λειτουργίες.

Μια από αυτές είναι ο καθορισμός διαφόρων στόχων, π.χ. εκγύμνασης, βάρους, και άλλων. Μόλις φτάσετε στον στόχο σας, η συσκευή σας ενημερώνει. Χτυπώντας το λουράκι με τον δείκτη σας, αν έχετε βάλει ως στόχο να κάνετε καθημερινά 5000 βήματα, τότε για κάθε 1000 βήματα θα ανάβει και ενα από τα πέντε led.

Όταν φτάσετε στα 5000 βήματα θα ανάψουνε κατά τα πέντε φωτάκια ταυτόχρονα, ενώ παράλληλα το fitbit flex 2 θα αρχίσει να δονείται για να σας ειδοποιήσει ότι πετύχατε τον στόχο σας.

Στόχος της εταιρείας που το σχεδίασε ήταν η απλή λειτουργία του, αλλά με τη δυνατότητα να προσαρμόζεται πολύ εύκολα στις ανάγκες του χρήστη. Η ομάδα σχεδιασμού φρόντισε για την πολύ ευχάριστη εμπειρία αλληλεπίδρασης με τη συσκευή.

Ψάχνεις Fitness bands; Δες και αυτά στο eShop

Για παράδειγμα με ένα χτύπημα στην πάνω επιφάνεια του Fitbit Flex 2 ο χρήστης, μέσω των led, βλέπει τι ποσοστό του στόχου του έχει καλύψει. Ταυτόχρονα όμως λαμβάνει και άλλες ενημερώσεις χωρίς να χρειάζεται να κάνει κάτι, πχ ανάβει το κίτρινο λαμπάκι αν έχει μήνυμα στο κινητό.

FITBIT FLEX 2: Λεπτομέρεια στις μετρήσεις

Οι δυνατότητες του Fitbit flex 2 δεν σταματούν εδώ. Μπορεί να μετράει τα βήματα, τις θερμίδες που καταναλώνετε και τα λεπτά που πραγματοποιείτε έντονη άσκηση. Ένα ακόμα θετικό του Fitbit Flex 2 είναι ότι μπορεί να παίρνει μετρήσεις σχετικές με την ποιότητα του ύπνου σας, αρκεί να το φοράτε όσο κοιμάστε.

Η εφαρμογή δεν καταγράφει απλώς πόσες ώρες κοιμηθήκατε, αλλά και αν στριφογυρίζατε, αν περάσατε κάποια διαστήματα ξύπνιοι και άλλα στοιχεία. Έτσι έχετε μια συνολική εικόνα για την ποιότητα του ύπνου σας, πόσες ώρες κοιμάστε κατά μέσο όρο, πόσο βαθιά κλπ.

Το Fitbit Flex 2 είχε ειδικό σύστημα στο software και στο hardware και μπορεί με ακρίβεια να καταλάβει πότε έχουμε πέσει για ύπνο. Ξεκινά να καταγράφει από τη στιγμή που ξαπλώνουμε και συνεχίζει να παίρνει μετρήσεις μέχρι την ώρα που θα ξυπνήσουμε.

Όι ασκήσεις που κάνουμε όταν φοράμε το Fitbit Flex 2, μπορούν όλες να μετρηθούν. Η συσκευή τις αναγνωρίζει αυτόματα, όπως για παράδειγμα περπάτημα, τρέξιμο, βόλτα με το ποδήλατο, ελλειπτικό μηχάνημα, αεροβική άσκηση, όπως ζούμπα ή kick boxing.

Μπορεί ακόμα να πάρει μετρήσεις οταν παίζετε τένις, μπάσκετ ή ποδόσφαιρο.

Μερικές πολύ ιδιαίτερες ασκήσεις μπορείτε να τις ρυθμίσετε μέσω της εφαρμογής που διαθέτει έτσι ώστε να τις αναγνωρίζει πιο εύκολα. Το Fitbit Flex 2 το συνδέσαμε με Android κινητό και πιο συγκεκριμένα με το Samsung Α5 2016 και εντυπωσιαστήκαμε με την ακρίβεια των μετρήσεων, με μόνη εξαίρεση τις πιο στατικές μορφές γυμναστικής που απαιτούν ειδική καταχώριση από τον χρήστη.

Μπορείτε να συμβουλεύεστε την εφαρμογή για να βλέπετε πόσα βήματα έχετε κάνει, να θέτετε στόχους και να συγχρονίζετε το fitbit για να περνάει τα δεδομένα στην εφαρμογή (αυτό γίνεται και αυτόματα αν έχετε διαρκώς ενεργοποιημένο το bluetooth του κινητού ή του laptop σας ή χειροκίνητα όποτε ανοίξετε την εφαρμογή).

Χτυπώντας την μπροστινή όψη του Fitbit Flex 2, βλέπετε την πρόοδό σας. Να θυμάστε πως, ανεξάρτητα από τον στόχο που έχετε εισαγάγει στην εφαρμογή, καθένα από τα πέντε led αντιπροσωπεύει το 25 τοις 100 του στόχου. Αν στόχος σας είναι τα 10.000 βήματα θα δείτε τεσσερά λευκά φώτα να ανάβουν.

Αν έχετε φτάσει τα 7500 βήματα τότε θα ανάψουν τα τρία. Το Fitbit Flex 2 θα αρχίσει να αναβοσβήνει και να δονείτε μόλις πετύχετε τον στόχο (το Fitbit πανηγυρίζει για τη νίκη σας. Θα καταλάβετε τι εννοούμε όταν το φορέσετε).

Αν συνεχίσετε την προπόνηση και πέρα από τα όρια του στόχου σας, κάθε φορά που θα χτυπάτε το Fitbit με τον δείκτη, θα ανάβουν και τα πέντε led μαζί και η καταμέτρηση θα συνεχίζεται.

7. FITBIT FLEX 2: Αδιάβροχο fitness band

Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά αυτού του activity tracker είναι οι μετρήσεις του στην κολύμβηση. Eίναι εξαιρετικές και παρατηρήσαμε ότι μετά τα 50 m κολύμβησης οι μετρήσεις είναι ακόμα πιο ακριβείς.

Είτε κολυμπάτε στη θάλασσα είτε σε πισίνα, το FitBit δεν φθείρεται και οι μετρήσεις παραμένουν εξίσου αξιόπιστες. Οι μετρήσεις στην κολύμβηση και ο υπολογισμός των θερμίδων γίνονται αυτόματα, γιατί ο FitBit αναγνωρίζει αμέσως αυτού του είδους τη δραστηριότητα.
Επίσης μετρά πολλά διαφορετικά είδη κολύμβησης όπως το ελεύθερο, το ύπτιο και την πεταλούδα. Για όσους δεν είστε επαγγελματίες κολυμβητές, να ξέρετε ότι η συσκευή κάνει διάφορες απλές μετρήσεις όπως για παράδειγμα πόση ώρα ήσασταν στη θάλασσα ή στην πισίνα και υπολογίζει ανάλογα με τον ρυθμό σας τις θερμίδες που κάψατε.

Επίσης αυτό που παρατηρήσαμε και μας άρεσε πολύ είναι ότι το ελαστικό λουράκι δεν έπαθε καμία φθορά στο θαλασσινό νερό ούτε έγινε σκληρό και άκαμπτο όπως συμβαίνει με άλλα wearables.

Mετά από αρκετές μέρες το λουράκι διατήρησε την ελαστικότητά του και το κλιπ συνέχισε να κλείνει σταθερά. Αυτό σημαίνει ότι το λουράκι της συσκευής είναι πολύ καλής ποιότητας και θα κρατήσει αρκετούς μήνες μέχρι να χρειαστεί να το αλλάξετε.

8. FITBIT FLEX 2: Διασκεδαστική χρήση

Ένα άλλο διασκεδαστικό κομμάτι της χρήσης του FitBit Flex 2 είναι ότι μέσω της εφαρμογής μπορείτε να βλέπετε πόσα βήματα κάνουν όσοι φίλοι σας διαθέτουν ένα αντίστοιχο activity tracker.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Facebook ή τις επαφές του τηλεφώνου σας για να δείτε ποιοι φίλοι σας διαθέτουν τη συσκευή. Στο τέλος της εβδομάδας θα δείτε την τελική κατάταξη. Μέσω της άμιλλας, η συσκευή σας παροτρύνει να αυξήσετε τη σωματική σας δραστηριότητα.

Η εφαρμογή σάς προτείνε διάφορες δοκιμασίες στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε.Αν κερδίσετε τότε σας απονέμονται διαφορα ψηφιακά μετάλλια. Θα εγκαταστήσετε την εφαρμογή Fitbit στο κινητό σας τηλέφωνο ή στο tablet.

Είναι πολύ απλή στην χρήση της και αρκετά γρήγορη, ενώ δεν είναι απαραίτητο να έχετε κινητό τελευταίας τεχνολογίας για να λειτουργήσει. Μέσα από την εφαρμογή μπορείτε να ρυθμίσετε σχεδόν τα πάντα στο Fitbit Flex 2 ενώ η χρήση της είναι δωρεάν, εφόσον φυσικά έχετε προμηθευτεί κάποιο wearable της εταιρείας.

Από θέμα χρήσης και φόρτισης στο Fitbit Flex 2 δεν βρήκαμε αρνητικά σημεία. Σαν συσκευή αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις διότι με μια φόρτιση μπορείτε να περάστε πέντε μέρες (αρκεί να μην έχετε ενεργοποιημένη την αυτόματη ενημέρωση μέσω Bluetooth, η οποία τρώει πολλή μπαταρία).

Με καθημερινό περπάτημα γύρω στα 5000 βήματα και γυμναστήριο σχεδόν κάθε απόγευμα, η συσκευή χρειάστηκε φόρτιση μετά από πέντε μέρες. Η φόρτιση γίνεται απλά. Αφαιρείτε το fitbit από το λουράκι και το τοποθετείτε στον ειδικό φορτιστή.

Προσοχή, οι μεταλλικοί ακροδέκτες πρέπει να είναι από την ίδια πλευρά, διαφορετικά η συσκευή δεν φορτίζει.

Αν σας απασχολεί το βάρος σας, θα βρείτε στην αγορά συγκεκριμένες ζυγαριές που περνούν κατευθείαν στην εφαρμογή τα δεδομένα αμέσως μόλις ζυγίζεστε μέσω Bluetooth.

FITBIT FLEX 2: Αγοράστε το

Ένα από τα προβλήματα που εντοπίσαμε και ελπίζουμε να λυθεί με προσεχές update είναι ότι μερικές φορές η συσκευή δεν μηδενίζει τα βήματα τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα να δίνει λάθος ενδείξεις (μετράει αθροιστικά τα βήματα δύο ημερών).

Με ένα reset σύμφωνα με τις υποδείξεις του κατασκευαστή το πρόβλημα λύθηκε και το fitbit μηδένισε την καταμέτρηση βημάτων την επόμενη μέρα, αλλά οι λανθασμένες ενδείξεις παρέμειναν στο σύστημα, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να διαγραφούν.

Παρ’ όλα αυτά, η συσκευή είναι μια αξιόλογη επένδυση για όποιον θέλει να παρακολουθεί τη φυσική του δραστηριότητα και τις θερμίδες που καίει καθημερινά.

7 Απαντήσεις

    1. Όχι αλλα συνεργαζεται με το gps του κινητού.

  1. Το προηγούμενο fitbit είχε βγεί πολύ μάπα. Το λουράκι χάλαγε συνέχεια και το άλλαζα καθε 2 μήνες. Λένε οτι σε αυτό, το λουράκι ειναι πιο ανθεκτικό. Είναι αλήθεια;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *