2 Εργαλεία διαγραμμάτων που σχεδιάζεις τα πάντα

2 Εργαλεία διαγραμμάτων που σχεδιάζεις τα πάντα

Τα εργαλεία διαγραμμάτων έχουν αναπτυχθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια προς το καλύτερο. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που θα χρειαστεί να απεικονίσουμε με γραφικά διαγράμματα, είτε μικρά είτε μεγάλα και σύνθετα.

Βασικός σκοπός τους είναι να βοηθήσουμε την ομάδα μας ή το κοινό μας να καταλάβει. Τα ένα από δυο εργαλεία σχεδιασμού διαγραμμάτων που παρουσιάζουμε αφορά τον σχεδιασμό ενώ το άλλο
αφορά τον σχεδιασμό υποδομής AWS Cloud σε περίπτωση που θέλουμε να μεταφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο cloud.

Diagrams.net
Το πρώτο και πιο δυνατό εργαλείο που παρουσιάζουμε σήμερα, αφορά το diagrams.net που είναι το παλαιό και γνωστό draw.io. Με το συγκεκριμένο εργαλείο μπορούμε να σχεδιάσουμε μια πληθώρα σε ποικιλία διαγράμματα .

Μερικά από τα σημαντικά είναι Υποδομές δικτύου και υπολογιστών, Ηλεκτρονικά κυκλώματα, κατόψεις κτηρίων ή δωματίων και charts. Άλλα λιγότερο κύρια
που μπορούν να σχεδιαστούν με το diagrams.net είναι infographics, story maps, timelines ακόμα και διαγράμματα kanban boards.

2 Εργαλεία διαγραμμάτων που σχεδιάζεις τα πάντα

Ένα δυνατό σημείο του είναι ότι μπορούμε να πχ ηλεκτρονικά κυκλώματα μέσα από το site ή ακόμα και να το κάνουμε download. Σημειώστε ότι το σχέδιο μπορούμε να το αποθηκεύσουμε ανά πάσα στιγμή σε αρχεία τύπου XML (draw.io) ή png . Δηλαδή μετά την αποθήκευση μπορούμε να
χρησιμοποιήσουμε το αρχείο ως φωτογραφία.

cloudcraft.co

Αν ήρθε ο καιρός να μεταφέρετε την υπηρεσία σε cloud υποδομή όπως αυτή της AWS , τότε το cloudcraft είναι το πρώτο Pit stop που θα πρέπει να κάνετε.
Το cloudcraft μπορεί να απεικονίσει διαγράμματα της υποδομής με εξαιρετικό και απλό τρόπο . Απλά επιλέγετε τους servers ή τα services που θέλετε να κάνετε χρήση στο cloud της amazon και όπου πρέπει τα ενώνετε μεταξύ τους. Ταυτόχρονα η online εφαρμογή σας ενημερώνει και για το κόστος χρήσης που είναι πολύ σημαντικό.

2 Εργαλεία διαγραμμάτων που σχεδιάζεις τα πάντα

Φυσικά εκτός ότι τρέχει τοπικά στον browser , το cloudcraft έχει ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο. Παρέχεται δωρεάν.
Ένα ακόμα δυνατό σημείο του είναι ότι το διάγραμμα μπορείτε να το κάνετε εξαγωγή σε μορφή draw.io ώστε να είναι συμβατό και με το diagrams που παρουσιάσαμε πιο πάνω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *