7 τρόποι για να κάνετε το SmartPhone έξυπνο

7 τρόποι για να κάνετε το SmartPhone έξυπνο

Τα Smartphones γίνονται όλο και ποιο ισχυρά , το τελευταίο εξάμηνο για παράδειγμα είδαμε τηλέφωνα με κορυφαίους επεξεργαστές και να διαθέτουν μνήμη 4GB. Ακόμα, μπορούν να γράφουν Video σε HD , να διαθέτουν οθόνες AMOLED και να διατίθενται καθημερινά όλο και ποιο εύχρηστες εφαρμογές. Το ερώτημα είναι όμως ότι τα έξυπνα κινητά , γίνονται ποιο έξυπνα ;

7 τρόποι για να κάνετε το SmartPhone έξυπνο

Μην το πάρετε στραβά αλλά υπάρχουν ένα σορό παραδείγματα από τις εταιρίες σήμερα, που δείχνουν σημάδια βελτίωσης.

Όμως το θέμα είναι να δούμε εφαρμογές που πραγματικά να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν την ισχύ που προσφέρουν οι επεξεργαστές ενός smartphone. Δίαβάσε: πως θα συνδέσεις το tablet με την τηλεόραση

1. Μετρητής μπαταρίας που πραγματικά να ξέρει πότε το Smartphone θα κλείσει. Όλα τα έξυπνα κινητά μπορούν να εκτελέσουν πολλές διεργασίες ταυτόχρονα , και επίσης μπορούν να κάνουν ακόμα περισσότερους ελέγχους την ίδια στιγμή , οπότε δεν μας κάνει και ιδιαίτερη έκπληξη το ότι πολλές μπαταριές νεκρώνουν ποιο γρήγορα από την αναμενόμενη στιγμή.

Αρκετοί κατασκευαστές προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο και να σας ενημερώνουν μέσω κάποιον εφαρμογών , για παράδειγμα με μήνυμα ότι κόλλησε κάποια εφαρμογή, αλλά θα θέλαμε να βλέπαμε ένα καλύτερο ενημερωτικά σύστημα που θα ελέγχει την μπαταριά ποιο σχολαστικά.

Θα θέλαμε δηλαδή κάτι αντίστοιχο σαν το σύστημα της μπαταρίας που υπάρχει στους φορητούς υπολογιστές.

2. Smartphone με έξυπνο ξυπνητήρι βασισμένο στη φωνή . Όταν είστε έτοιμοι να πέσετε για ύπνο τότε το τελευταία που θέλετε να κάνετε είναι να μπείτε στο μενού του κινητού , να παίξετε με τις ρυθμίσεις και να ορίσετε το ξυπνητήρι σας για το επόμενο πρωί.

Δεν θα ήταν ιδανικά εάν απλά πατούσατε ένα κουμπί και λέγατε «ξύπνημα αύριο στις 7:00 πμ» ; και το κινητό να ρυθμιζόταν αυτόματα μόνο με την φωνή σας. Και ας το πάμε ένα βήμα ποιο μακριά.

Δηλαδή και να το προγραμματίζατε με την φωνή σας αλλά και στο ξυπνητήρι να έπαιζε την αγαπημένη σας μουσική η ακόμα να είχε φορτωμένα τα τελευταία νέα στην επιφάνεια εργασίας του .

Όλα αυτά μόνο με την χρήση της φωνή σας. Βέβαια το ακόμα καλύτερο θα ήταν όταν το πρωί το smartphone χτυπούσε για να ξυπνήσετε και εσείς να απαντούσατε «Άσε με .και χτυπά ξανά 5 λεπτά ποιο μετά»!.

3. Το αγαπημένο σας τραγούδι χωρίς να αγγίξτε την οθόνη του smartphone. Φανταστείτε ότι πάτε για τρέξιμο , φοράτε τα ακουστικά σας και δεν θα ήταν υπέροχα εάν το κινητό σας αυτόματα να γνώριζε την δραστηριότητα σας και να άρχιζε να έπαιζε την αγαπημένη σας μουσική .

Δεν θα ήταν ποιο έξυπνο εάν την ώρα που τρέχατε , απλά να λέγατε στο μικρόφωνο του κινητού σας τον φάκελο που θέλετε να ακούσετε και το κινητό απλά να εκτελεί την εντολή σας και όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί να σταματήσετε και χωρίς να χρειαστεί να αγγίξτε την οθόνη του.

4. Ποιο προσωπικά τα Stores για τις εφαρμογές των SmartPhones. Η Amazon το κάνει ήδη , γιατί δεν μπορεί να το κάνει η Apple , το Android και το Blackberry; Σήμερα όταν κάνετε μια επίσκεψη σε αυτά τα Eshops θα σας καλωσορίσουν ακριβώς με την ίδια οθόνη που καλωσορίζουν όλους τους επισκέπτες.

Δεν θα ήταν καλύτερα έναν η οθόνη καλωσορίσματος ήταν ποιο προσωπική και να εμφάνιζε για παράδειγμα , τα Downloads Που έχετε κάνει η ακόμα να εμφανίζει σχετικά προγράμματα με αυτά που έχετε ήδη κατεβάσει.

Προσωπικά θα προτιμούσα να βλέπω και ποια έχουν κατεβάσει και οι φίλοι μου (μέσω πχ Facebook) και έτσι το κάθε κατάστημα θα γινόταν ποιο προσωπικό και ποιο μοναδικό για κάθε χρήστη .

5. Αρχικές οθόνες στο smartphone Ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνω όταν δοκιμάζω κάποιο SmartPhone με Android είναι να σέρνω τις συντομεύσεις στην αρχική οθόνη για τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ ποιο συχνά.

Στο Apple iOs οι εφαρμογές εμφανίζονται αλφαβητικά οπότε είναι και εύκολο να τις οργανώσω ανά φακέλους . Θα ήθελα λοιπόν να υπήρχαν εφαρμογές που θα εναποθετόντουσαν αυτόματα μια συντόμευση τους στην αρχική οθόνη του κινητού μου και να μην χρειάζεται κάθε φορά να πηγαίνω βαθιά μέσα στο μενού και να τις τοποθετώ μόνος μου.

6. Ότι χάσατε χτες στην TV να μπορείτε να τα δείτε στο Smartphone σήμερα Δεν ξέρω εάν συμφωνείτε αλλά η τηλεόραση γίνετε ποιο χάλια μέρα με την ημέρα. Υπάρχουν όμως κάποιες εκπομπές η σειρές που δεν θέλετε να χάσετε με τίποτα. Για παράδειγμα.

Την προηγούμενη εβδομάδα δυο από τα ποιο αγαπημένα μου προγράμματα παίζανε την ίδια ώρα και έπρεπε να κάτσω να ρυθμίσω το DVR για να μην χάσω κάποια .Δεν θα ήταν καλύτερα εάν το smart Phone να μπορούσε αυτόματα να συντονιζόταν με το DVR μου;

Δηλαδή μέσω ασύρματου δικτύου και να μπορούσα να δω την αγαπημένη εκπομπή οποία ώρα ήθελα .

7. Σχεδιασμός των εφαρμογών ποιο έξυπνα. Από την στιγμή που οι ίντσες της οθόνης μεγάλωσαν τότε θα ήταν τέλειο να μπορούσαμε για παράδειγμα να ήμασταν σε μια εφαρμογή πχ Αγγελιών ενώ ταυτόχρονα στο ένα άκρο της οθόνης να είχαμε τα εισερχόμενα μας και στη άλλη να είχαμε το ημερολόγιο , για φανταστείτε το , μήπως έτσι θα γλιτώναμε το συνεχές Switching Ανάμεσα στις εφαρμογές; Αυτές είναι μερικές από τις ιδέες μου , πόσο «έξυπνα» θα θέλατε εσείς τα smartphones;

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *