Δοκιμή του Samsung Galaxy Tab

Βαθμολογία :

Καλύτερο Tablet 4.5/5
4.5/5

Από την παρουσίαση του iPad, μόλις τον περασμένο Ιανουάριο και την κυκλοφορία του 3 μήνες μετά, τον Απρίλιο που μας πέρασε η αγορά των tablets έχει πάρει φωτιά.

Η Samsung όπως και στην αγορά των smartphones, έτσι και στην αγορά των tablets φαίνεται πως έχει πάρει πολύ σοβαρά τον ρόλο της, αφού το Samsung Galaxy Tab είναι σίγουρα το tablet που όλοι θυμούνται μαζί με το iPad.

Αυτό μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αφού όπως όλα δείχνουν, από τα νούμερα των πωλήσεων, μέχρι την απόδοση της συσκευής, αλλά και την υποστήριξη από τον κατασκευαστή, το Samsung Galaxy Tab είναι ίσως η μοναδική συσκευή που στην παρούσα φάση θα μπορούσε να κονταροχτυπηθεί με το iPad.

Η μεγάλη διαφορά του Samsung Galaxy Tab από το iPad – πέραν του λειτουργικού συστήματος για το οποίο θα μιλήσουμε αργότερα – είναι πως η οθόνη του έχει διαγώνιο 7 ίντσες.

Αυτό από μόνο του μεταφράζεται μεν σε μικρότερη επιφάνεια εργασίας, από την άλλη κάνει περισσότερο φορητή την συσκευή.

Η οθόνη του μας άφησε παραπάνω από ικανοποιημένους. Είναι ιδιαίτερα φωτεινή, ενώ τα χρώματα είναι ζωντανά και φυσικά.

Στην καρδιά του θα βρείτε τον επεξεργαστή Cortex A8 ο οποίος είναι χρονισμένος στο 1GHz, κάτι που θα αντιληφθείτε ίσως και στην πρώτη επαφή μαζί του. Το Galaxy Tab λειτουργεί απροβλημάτιστα, χωρίς να διακρίνει κανείς κολλήματα ή σπασίματα στην κίνηση των μενού της συσκευής και όλα γίνονται ιδιαίτερα φυσικά.

Αυτό το χαρακτηριστικό από μόνο του είναι ικανό να σας κάνει να το επιλέξετε, αφού αν δουλέψετε λίγη ώρα μαζί του θα διαπιστώσετε ότι είναι μια απολαυστική εμπειρία.
Το λειτουργικό σύστημα με το οποίο είναι εφοδιασμένο το Samsung Galaxy Tab είναι το Android 2.2 [Froyo], η τελευταία έκδοση του Android μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην παρούσα φάση δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξει αναβάθμιση της συσκευής στο Android 2.3, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Samsung θα το τολμήσει, με στόχο βέβαια να κρατήσει το καλό της όνομα για την υποστήριξη που προσφέρει στα προϊόντα της.

Το Froyo δεν έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τα tablets αλλά τα smartphones, το Galaxy Tab όμως δείχνει να δένει περίφημα με το λειτουργικό.

Χάρη στο Froyo, αλλά και τις δυνατότητες 3G που διαθέτει στάνταρ το Galaxy Tab, έχετε την δυνατότητα να το μετατρέψετε σε Wi-Fi hotspot για άλλες συσκευές σας, μοιράζοντας έτσι την διαθέσιμη 3G internet σύνδεση σας.

Όσον αφορά εκείνους που το σκέπτονται μιας και το iOS διαθέτει χιλιάδες εφαρμογές, τότε θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι το Android market διαθέτει αυτή τη στιγμή περισσότερες από 100.000 εφαρμογές.

Επιπλέον το Samsung Galaxy Tab διαθέτει Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, οπότε όπου βρείτε διαθέσιμο ασύρματο δίκτυο μπορείτε απλά να συνδεθείτε.

Η κατασκευή του είναι αρκετά συμπαγής, μας φάνηκε λίγο πιο χοντρό από ένα iPad, αλλά λόγο της μικρότερης οθόνης καταφέραμε να το λειτουργήσουμε ακόμα και με το ένα μας χέρι.

Μια παρατήρηση μας έχει να κάνει με τον ευαίσθητο θα λέγαμε αισθητήρα περιστροφής της οθόνης.

Μπορεί τελικά να μην μας ενόχλησε, αλλά είδαμε να ενεργοποιεί την περιστροφή της οθόνης μάλλον εύκολα. Το user interface με το οποίο έχει “ντύσει” η Samsung το Android 2.2, μας άρεσε και επειδή μπήκαμε στον πειρασμό να το απενεργοποιήσουμε, επιστρέψαμε πάραυτα σε αυτό αφού έιναι ιδιαίτερα εύχρηστο. Η μπαταρία του είναι από τα στοιχεία τα οποία δεν μας προβλημάτισαν.

Κάποιοι θα αναφέρουν ότι δεν έχει την αυτονομία του iPad. So what! Λέμε εμείς. Αν κρατάει ολόκληρη την ημέρα γιατί να αγχωθούμε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *