Πρόβλημα φόρτισης με SAMSUNG GALAXY TAB E

2.06K ΕμφανίσειςΠροβλήματα με Tablet
0
0 Σχόλια

Καλησπέρα.

Έχω ένα πρόβλημα με το tablet samsung galaxy TAB E. Με ορισμένους φορτιστές δεν φορτίζει. Ας τα πάρω όμως από την αρχή.

Είχε χαλάσει ο φορτιστής και πήγα λοιπόν σε μια γνωστή αλυσίδα ηλεκτρονικών μαζί με το tablet και ζήτησα έναν νέο φορτιστή. Αυτοί μου έδωσαν έναν ο οποίος ήταν διαφορετικής μάρκας από το tablet. Παραξενεύτηκα και γι’ αυτό μόλις γύρισα στο σπίτι τσέκαρα τα χαρακτηριστικά του νέου φορτιστή με αυτά του αρχικού και ήταν ίδια εκτός από ένα σημείο που αναφέρω στην παρένθεση(ΑΡΧΙΚΟΣ ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ: input= 100-240V 50-60Hz 0.35A output= 5.0V  2A, ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟΣ ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ: input= 100-240V 50-60Hz 0.5A output= 5V  2A).

Επίσης ξέχασα να επισημάνω πως με τον φορτιστή που αγόρασα δεν πήρα και το καλώδιο φόρτισης αφού μπορούσα να χρησιμοποιήσω το δικό του. Όταν βάζω το tablet να φορτίσει με αυτόν τον φορτιστή είναι σίγουρο πως δεν θα φορτίσει ποτέ και μόλις τον συνδέω στην πρίζα κάνει ένα πολύ χαμηλό ‘σφύριγμα’.

Τις πρώτες μέρες φόρτιζε άλλα αρκετά αργά πλέον όμως δεν φορτίζει καθόλου οπότε έχω ξεκινήσει να χρησιμοποιώ τους απλούς φορτιστές που υπάρχουν μαζί με τα samsung κινητά. Συγκεκριμένα έχουμε 3 και θα γράψω τα χαρακτηριστικά τους μιας και πιστεύω πως είναι κάλο να τα γνωρίζετε.

Φορτιστής Α: input= 100-240V 50-60Hz 0.15Α  output= 5.0V  1A (το tablet φορτίζει με αυτόν)

Φορτιστής Β: input= 100-240V 50-60Hz 0.15Α  output= 5.0V  1A (το tablet  φορτίζει με αυτόν)

Φορτιστής Γ: input= 100-240V 50-60Hz 0.15Α  output= 5.0V  1A (το tablet ΔΕΝ φορτίζει με αυτόν)

Και οι 3 παραπάνω φορτιστές φορτίζουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ τις συσκευές τους.

Όταν απενεργοποιώ το tablet και τον συνδέω στον φορτιστή Γ μου βγαίνει ένδειξη πως δεν φορτίζει σωστά. Το ίδιο γίνεται και όταν συνδέω το tablet με τον φορτιστή που αγόρασα. Πριν από λίγο καιρό επειδή δεν έβρισκα τον δικό μου φορτιστή χρησιμοποίησα τον αγορασμένο φορτιστή μάταια όμως μιας και ήταν για παραπάνω από μια ώρα στην πρίζα και δεν είχε φορτίσει καθόλου ενώ δεν το χρησιμοποιούσα.

Άρα έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως δεν φταίει η μπαταριά του tablet καθώς ούτε και η θύρα φόρτισης αφού με τους φορτιστές Α και Β φορτίζει κανονικά.

Μήπως έχει σημασία πως είναι διαφορετικά τα Ampere (input) στον αρχικό και στον αγορασμένο φορτιστή?

Εμφάνιση ερώτησης
Pin It