πως να μικρύνω ένα αρχείο pdf

πως να μικρύνω ένα αρχείο pdf

Μια από τις βασικές ανάγκες των χρηστών όταν δουλεύουν με αρχεία PDF είναι η μείωση του μεγέθους τους για ευκολότερη και γρηγορότερη διαμοίραση ή αποθήκευση. Στο παρακάτω κείμενο θα εξηγήσουμε πώς να μικρύνεται το μέγεθος ενός αρχείου PDF και για πιο λόγο να το μικρύνετε.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλει κάποιος να μικρύνει ένα αρχείο PDF. Ορισμένοι από αυτούς είναι ή μείωση του μεγέθους του αρχείου. Ένα PDF αρχείο μπορεί να έχει μεγάλο μέγεθος, ειδικά εάν περιέχει πολλά γραφικά, εικόνες ή άλλα περίπλοκα στοιχεία. Μικραίνοντας το αρχείο, μπορεί να γίνει πιο εύκολο να το μοιραστείτε ή να το αποθηκεύσετε σε μια θέση με περιορισμένο χώρο αποθήκευσης. Αυτό θα βοηθήσει πολύ αν θέλετε να στείλετε
το αρχείο μέσω email.

Η βελτίωση της απόδοσης είναι ένας ακόμα λόγος για να μικρύνετε το αρχείο pdf. Μερικοί υπολογιστές μπορεί να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο άνοιγμα PDF αρχείων μεγάλου μεγέθους. Ειδικά οι σταθεροί ή φορητοί υπολογιστές που έχουν λιγότερη απο 8 GB μνήμη Ram. Μικραίνοντας το αρχείο, μπορεί να βελτιωθεί η απόδοση του υπολογιστή
και να γίνει πιο εύκολο να περιηγηθείτε στο αρχείο.

Η διατήρηση της ανάλυσης που σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να θέλετε να διατηρήσετε την ανάλυση του PDF αρχείου, αλλά να μειώσετε το μέγεθός του. Αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση ειδικών εργαλείων που μειώνουν το μέγεθος των pdf.

Μπορείτε να μειώσετε το μέγεθος ενός αρχείου PDF με τους εξής τρόπους:

Χρησιμοποιήστε μια online υπηρεσία συμπίεσης PDF όπως το Smallpdf ή το Adobe Acrobat online. Ανέβασε το αρχείο σου  στην ιστοσελίδα και περίμενε να ολοκληρωθεί η συμπίεση.
Ενα πρόγραμμα συμπίεσης PDF όπως το Adobe Acrobat ή το Nitro PDF μπορεί να βοηθήσει. Ανοίξτε το αρχείο σας στο πρόγραμμα και χρησιμοποιήστε την επιλογή συμπίεσης για να μειώσετε το μέγεθός του.
Αν μόνο το περιεχόμενο του PDF είναι σημαντικό για εσάς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα OCR (Optical Character Recognition) για να αναγνωρίσετε το κείμενο του PDF και να το αποθηκεύσετε σε ένα νέο αρχείο κειμένου. Αυτό το αρχείο κειμένου θα είναι πολύ μικρότερο από το αρχικό αρχείο PDF.

Η καλύτερη λύση για τη μείωση του μεγέθους του αρχείου PDF είναι να χρησιμοποιήσετε το Adobe Acrobat Pro. Το Acrobat Pro παρέχει μια σειρά από εργαλεία για τη μείωση του μεγέθους ενός PDF αρχείου, χωρίς να επηρεάζει την ποιότητα των εικόνων ή του κειμένου.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να μειώσετε το μέγεθος ενός αρχείου PDF χρησιμοποιώντας το Adobe Acrobat Pro:

1.Ανοίξτε το αρχείο PDF στο Adobe Acrobat Pro.
Πηγαίνετε στο μενού “File” και επιλέξτε “Save As Other” > “Reduced Size PDF”.
2. Επιλέξτε το επιθυμητό επίπεδο συμπίεσης (π.χ. “Small Size” ή “Smallest Size”), και κάντε κλικ στο κουμπί “OK”.
3. Αποθηκεύστε το νέο αρχείο PDF στον υπολογιστή σας.

Εάν δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε το “Reduced Size PDF” εργαλείο, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τα εξής βήματα για να μειώσετε το μέγεθος του αρχείου PDF:

1. Πηγαίνετε στο μενού “File” και επιλέξτε “Save As”.
2. Επιλέξτε τον τύπο αρχείου “Reduced Size PDF” από το μενού “Save as type”.
3. Κάντε κλικ στο κουμπί “Options” και επιλέξτε τις επιθυμητές επιλογές συμπίεσης και ανάλυσης.
4. Κάντε κλικ στο κουμπί “OK” και αποθηκεύστε το νέο αρχείο PDF στον υπολογιστή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *