Πως να καθαρίσω το tablet , τα 4 βασικά σημεία

Πως να καθαρίσω το tablet , τα 4 βασικά σημεία

Ξέρετε ότι αγγίζουμε το κινητό ή το tablet μας, περίπου 2500 φορές την ημέρα;

Είτε πρόκειται να το ξεκλειδώσουμε, είτε για να κάνουμε zoom in σε μια φωτογραφία, η επαφή με τη συσκευή είναι κάτι παραπάνω από τακτική.

Ειδικά την περίοδο του κορονοϊού, ο σωστός καθαρισμός του tablet είναι πιο αναγκαίος από ποτέ.

Πως να καθαρίσω το tablet

Εκτός από τα μικρόβια που μπορεί να υπάρχουν στην οθόνη του tablet μας, υπάρχουν και άλλα σημεία που πρέπει να προσέξουμε.  Οι σκόνες, για παράδειγμα, στα επιμέρους πλαστικά μέρη του tablet, στο ηχείο ή στη θύρα φόρτισης, μπορούν να κάνουν το tablet μας πιο αργό ή ακόμα χειρότερα να προκαλέσουν κάποια βλάβη .

Είναι σημαντικό λοιπόν να ξέρω πώς να καθαρίσω το tablet και ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσω διότι υπάρχει το ενδεχόμενο να καταστραφεί μια θύρα για παράδειγμα

Καθαρισμός οθόνης του tablet

Για τον καθαρισμό της οθόνης του tablet, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  1. Απενεργοποιήστε τη συσκευή  και βεβαιωθείτε ότι είναι αποσυνδεδεμένη από τον φορτιστή. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγετε ένα πιθανό βραχυκύκλωμα και μπορείτε να δείτε καλύτερα τις βρωμιές που βρίσκονται στην επιφάνεια που καθαρίζετε.
  2. Χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών χωρίς χνούδι (όπως το πανί για τα γυαλιά ηλίου σας), για να σκουπίσετε απαλά την οθόνη.
  3. Χρησιμοποιήστε υγρό που περιέχει 70% αιθανόλη ή ισοπροπυλική αλκοόλη. Ψεκάστε μια μικρή ποσότητα στο ειδικό πανί μικροϊνών για να καθαρίσετε την οθόνη του tablet, ενώ το κρατάτε από τις πλευρές του. Με απαλές κυκλικές κινήσεις, διώχνετε οποιαδήποτε βρωμιά υπάρχει στην οθόνη. Στη συνέχεια, σκουπίστε τυχόν υγρό από τις πλευρές και την πλάτη της συσκευής, ενώ προσέχετε να μην εισάγετε υγρό στις θύρες όπως τη θύρα φόρτισης ή την υποδοχή ακουστικών.

Πως να καθαρίσω το tablet , τα 4 βασικά σημεία

Είναι σημαντικό να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στον καθαρισμό της οθόνης, αφού είναι πολύ εύκολο να προκληθεί βλάβη, εάν χρησιμοποιηθούν «σκληρά» καθαριστικά όπως μπλε οινόπνευμα, βιτέξ κ.λπ. Χρησιμοποιείστε μόνο υλικά που προορίζονται για καθαρισμό οθονών.

Καθαρισμός στα πλαστικά μέρη του tablet

Αφού έχετε αφαιρέσει την θήκη που ενδεχομένως έχετε, μπορείτε να καθαρίσετε τα πλαστικά μέρη του tablet με ένα καθαρό μαλακό πανί. Με αυτό τον τρόπο θα αφαιρέσετε τυχόν βρωμιές και «μουτζούρες» από τα πλαστικά.

Επίσης, μεγάλο μέρος των μικροβίων θα φύγει από την επιφάνεια ενώ οι μικροΐνες του πανιού παγιδεύουν και αφαιρούν την βρωμιά και το λίπος που αφήνουν τα χέρια. Στη συνέχεια μπορείτε με ένα ελαφρύ αντισηπτικό, να περάσετε όλη την επιφάνεια του tablet, αποφεύγοντας ωστόσο τις διάφορες θύρες (φόρτισης, ακουστικών κ.λπ.).

Αφήστε το tablet να στεγνώσει για τουλάχιστον 5 λεπτά και στη συνέχεια, αφού στεγνώσει πλήρως, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Καθαρισμός στο ηχείο του tablet

Με την πάροδο του χρόνου, τα ηχεία του tablet συλλέγουν σκόνη και χνούδια και κάθε είδους βρωμιά που δεν βλέπετε. Εάν το ηχείο μείνει ακάθαρτο για καιρό, τότε δεν θα ακούγεται ο ήχος του tablet ή θα ακούγεται παραμορφωμένος.

Για να καθαρίσετε το ηχείο του tablet, μπορείτε να τρίψτε μια μπατονέτα για τον καθαρισμό των αυτιών, στο εξωτερικό μέρος των ηχείων. Μετακινήστε την απαλά, σε κυκλικές κινήσεις, πάνω από τις οπές των ηχείων ενώ ασκείτε λίγη πίεση.

Συνεχίστε αυτήν τη διαδικασία έως ότου φύγει όλη η βρωμιά. Εάν οι οπές των ηχείων είναι αρκετά μεγάλες, πιέστε την μπατονέτα ελαφρώς μέσα στις οπές. Αλλά μην πιέζετε πολύ σκληρά – αρκεί το βαμβάκι στην άκρη να εισέλθει στην υποδοχή.

Μόλις έρθει μέσα, τρίψτε την μπατονέτα αριστερά και δεξιά, ενώ ασκείτε λίγη πίεση. Είναι σημαντικό να αλλάξετε μπατονέτα όταν δείτε ότι το βαμβάκι έχει λερωθεί αρκετά.

Εξάλλου, τα ηχεία που έχουν μικρές οπές, μπορείτε να τα καθαρίσετε χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα. (1)Μια απλή μαλακή οδοντόβουρτσα, αρκεί για να καθαρίσει τα χνούδια και τις βρωμιές, από τις οπές των ηχείων. ή (2)Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσετε μια μεσαίας σκληρότητας.

Οι μαλακές οδοντόβουρτσες δεν είναι αρκετά καλές για να αφαιρέσετε τη βρωμιά, ενώ οι σκληρές είναι πολύ μεγάλες για να φτάσουν μέχρι μέσα στις μικρές οπές των ηχείων.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση σκληρών ή και μεταλλικών αντικειμένων όπως οδοντογλυφίδες και καρφίτσες.

Τα άκαμπτα αυτά υλικά, μπορεί να προκαλέσουν φθορά στα πλαστικά της συσκευής σας ή, ακόμα χειρότερα, ζημιά στο σύστημα των ηχείων.

Καθαρισμός στη θύρα φόρτισης του tablet

Εκτός από την οδοντόβουρτσα, που αναφέραμε παραπάνω, ένας τρόπος για να καθαρίσετε την θύρα φόρτισης τους tablet, είναι ο πεπιεσμένος αέρας.

Μπορείτε να προμηθευτείτε ένα τέτοιο δοχείο από το διαδίκτυο ή από ένα κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών.

Απλώς στρέψτε το ακροφύσιο στη θύρα φόρτισης και πατήστε ώστε να απελευθερωθεί ο αέρας. Αυτό θα πρέπει να είναι αρκετό ώστε η σκόνη να απομακρυνθεί.

Είναι σημαντικό επίσης να μην φυσάτε ποτέ τη θύρα με το στόμα σας. Σε αντίθεση με τον πεπιεσμένο αέρα, η αναπνοή σας περιέχει υδρατμούς που θα μπορούσαν να καταστρέψουν τα ευαίσθητα ηλεκτρονικά μέσα στο τηλέφωνό σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *