Αξιόπιστα Laptops τι πρέπει να προσέξετε

Αξιόπιστα Laptops τι πρέπει να προσέξετε

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μπορούμε να ελέγξουμε αν ένα laptop είναι αξιόπιστο ή όχι κατά την αγορά.

Αν θέλουμε να αγοράσουμε αξιόπιστα Laptops, θα πρέπει να δούμε πρώτα αν απαρτίζεται από αξιόπιστα υλικά, αυτά τα υλικά είναι για παράδειγμα ο σκληρός δίσκος ή μνήμη RAM ίσως η καλής ποιότητας οθόνη ή ακόμα και τα πλαστικά,ενώ θα ερευνήσουμε για να πάρουμε πληροφορίες για την αυτονομία της συσκευής μας.

Αξιόπιστα laptops

Ή ποιότητα της οθόνης είναι αυτό που θα μας απασχολήσει περισσότερο, συνήθως δεν υπάρχει κάποιος κανόνας για να επιλέξουμε την καλύτερη σε ποιότητα οθόνη. Ίσως όμως στην τιμή του φορητού, που είναι υποψήφιο για αγορά, να περιλαμβάνεται μια καλή οθόνη αν βέβαια αυτή η τιμή είναι μια μέση τιμή.

Το πιο συνηθισμένο είναι ότι όσο πιο χαμηλή είναι η τιμή τόσο χαμηλότερης ποιότητας είναι τα υλικά κατασκευής ενός λάπτοπ.
Στην προκειμένη περίπτωση συμβουλεύουμε να δείτε πρώτα το λάπτοπ να λειτουργεί και να ελέγξετε γενικά την οθόνη του, αν σας βολεύει, εάν απεικονίζει καλύτερα τα γραφικά,από κάποιο άλλο laptop που υπάρχει γύρω και σε γενικές γραμμές καντέ έλεγχο και τείνετε προς την οθόνη που πραγματικά ταιριάζει για τις ανάγκες σας.


Επίσης δώστε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντίθεσή του μαύρου με το λευκό, δοκιμάστε για παράδειγμα να ελαττώσετε και να αυξήσετε την φωτεινότητα της οθόνης, πιέζοντας τα αντίστοιχα πλήκτρα στο πληκτρολόγιο του λάπτοπ, επιλέγοντας τη φωτεινότητα η οποία σας ικανοποιεί.

Αυτό βέβαια δεν είναι ένα στοιχείο ότι το λάπτοπ είναι αξιόπιστο αλλά αν κάνετε αυτό το πείραμα σε δυο τρια laptop πότε θα διαπιστώσετε ότι αντιθέσεις είναι διαφορετικές σε κάθε συσκευή. Σε πιο ακριβά αξιόπιστα Laptops αυτή η διαφορά κάνει μεγάλη εντύπωση.

Το δεύτερο πιο σημαντικό υλικό που θα περιλαμβάνει νέος φορητός υπολογιστής, είναι ένας σκληρός δίσκος SSD και οχι σκληρός δίσκος sata. Aποφύγετε αυτούς τους δίσκους, αυτοί οι δίσκοι όπως έχουμε γράψει σε παλαιότερο άρθρο αποτελούνται από μηχανικό μοτέρ, μαγνητικές κεφαλές και μαγνητικές επιφάνειες που περιστρέφονται πολλές φορές το λεπτό.

Eκτός του ότι καταναλώνει πολύ ενέργεια, από την μπαταρία του φορητού, αφετέρου μπορεί να καταστραφούν και να χάσετε τα δεδομένα σας. 

Aντίθετα οι σκληροί δίσκοι SSD δεν έχουν μηχανικά μέρη και αποτελούνται μόνο από ηλεκτρονικά υλικά, τα συγκεκριμένα υλικά έχουν πολλά χρόνια ζωής ενώ δεν είναι τόσο ευαίσθητα σε χτυπήματα ή μικρά ατυχήματα που μπορεί να συμβούν με τον φορητό υπολογιστή.

Αν διαλέξετε ένα laptop με σκληρό δίσκο SSD αμέσως έχετε επιλέξει ένα πιο αξιόπιστο λάπτοπ. Φυσικά σ’ αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι ακόμα και αυτοί σκληροί δίσκοι έχουν διαφορές μεταξύ τους.


Υπάρχουν σκληροί δίσκοι SSD οι οποίοι είναι αρκετά γρηγόροι και άλλοι πιο αργοί, για να διαπιστώσετε αν το λάπτοπ που θέλετε να αγοράσετε έχει σκληρό δίσκο τέτοιας τεχνολογίας τότε θα επισκεφτείτε τη σελίδα της εταιρείας και θα επιλέξετε το συγκεκριμένο μοντέλο. Μέσα στα χαρακτηριστικά θα αναγράφεται η ταχύτητα του σκληρού δίσκου.

Οπότε επισκεφτείτε ένα κατάστημα για να διαλέξετε Laptop θα διαπιστώσετε ότι έχει κατασκευαστεί με διαφορετικά υλικά. θα βρείτε λάπτοπ με αλουμίνιο, αλουμινένιο κέλυφος, πλαστικό ή ακόμα θα βρείτε laptops με γυάλινες επιφάνειες.

Σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές, αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι η καλή ποιότητα των πλαστικών που συνήθως όταν αγγίζουμε ένα laptop καταλαβαίνουμε αμέσως την ποιότητα του.


Αν θέλετε να διαλέξτε ένα αξιόπιστο λάπτοπ για αγορά, αποφύγετε laptop τα οποία εκτός της χαμηλής τιμής έχουν χαμηλής ποιότητας πλαστικά. Αυτά είναι πολύ εύκολο να τα εντοπίσετε μέ ένα απλό τρόπο, συνήθως το φινίρισμα των επιφανειών δεν είναι ομοιογενές στα φτηνά laptop και τα πλαστικά είναι χαμηλής ποιότητας.

Διότι χρησιμοποιούνται κατά κόρον ανακυκλωμένα πλαστικά για να μπορούν οι ίδιες οι εταιρίες να χαμηλώνουν τα κόστη παραγωγής. Εδώ θα θέλαμε να τονίσουμε ότι εάν το εξωτερικό περίβλημα ενός λάπτοπ είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο τότε θα υπάρχει καλύτερη απαγωγή της θερμότητας και γενικά υπάρχει καλύτερη κυκλοφορία ενώ αυτό δίνει αρκετούς πόντους στην αξιοπιστία ενός λάπτοπ σε μακροχρόνια χρήση.

Ένα ακόμα στοιχείο που χαρακτηρίζει τα αξιόπιστα Laptops είναι η εγγύηση του. Προτιμήστε να αγοράστε laptop τα οποία έχουν αρκετά χρόνια εγγύησης και αποφύγετε αυτά που έχουν συνήθως ένα χρόνο.

Επίσης διαβάστε πολύ προσεκτικά το, τι καλύπτει η εγγύηση σε ένα laptop ενώ θα προτείναμε ακόμη να κάνετε κι επέκταση της εγγύησης.


Τα χρήματα της επέκτασης είναι είναι ελάχιστα σε σχέση με την τιμή αλλά σίγουρα μπορεί να προσθέσουμε δυο, τρια ή και παραπάνω χρόνια στην εγγύηση. Αν υπολογίσουμε σε βάθος χρόνου θα δούμε ότι είμαστε κερδισμένοι με την επέκταση που είχαμε κάνει από την πρώτη κιόλας επισκευή.

Αν ψάξετε στο internet θα βρείτε αρκετές πηγές από τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε για κάποια μοντέλα λάπτοπ. Μπορείτε να διαβάσετε ξένα και ελληνικα forum, δοκιμές, παρουσιάσεις για το λάπτοπ που ενδιαφέρεστε να αγοράσετε.

Διαβάστε πολύ προσεκτικά αυτές τις πληροφορίες ενώ συστήνουμε να τις διαβάσετε σε διαφορετικές πηγές. Επίσης δώστε βάση και σε σχολία που έχουν κάνει χρήστες του συγκεκριμένου laptop.
Σίγουρα θα υπάρχουν αρνητικά σχόλια αλλά δώστε μεγάλη προσοχή στην χρήση που κάνουν – μην ξεχνάμε ότι στο ίντερνετ είναι πολύ εύκολο να παραπονεθούμε για μια αγορά ενώ είναι δύσκολο να βρούμε θετικά σχόλια για μία συσκευή, ειδικά αν αυτή είναι ένα laptop ή ένα έξυπνο κινητό ή ένα ταμπλετ.

Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξετε έτσι ώστε να επιλέξετε ένα αξιόπιστο λάπτοπ, στην ελληνική αγορά θα βρείτε αρκετά μοντέλα τα οποία έχουν αποδειχτεί ως αξιόπιστα Laptops από πολλούς χρήστες κι αν τα συνοδεύσετε μαζί με την επέκταση της εγγύησης τότε δεν υπάρχει κάτι που πρέπει να ανησυχήσετε κατα την λειτουργία του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *