Έχουμε δει μεγάλα desktop replacement notebooks με ισχυρές κάρτες γραφικών και τετραπύρηνους επεξεργαστές. Έχουμε δει επίσης μικρά και εύκολα φορητά notebooks με λιγότερο ισχυρούς επεξεργαστές, ενσωματωμένες στο motherboard κάρτες γραφικών με υψηλή αυτονομία.

Η “παραμελημένη” κατηγορία των 15,4” notebook που μέχρι πριν από μερικούς μόλις μήνες κυριαρχούσε στην αγορά έχει να μας παρουσιάσει επίσης εξαιρετικές προτάσεις τόσο από πλευράς επιδόσεων όσο και χαρακτηριστικών.

Ένα notebook όπως το Sony VAIO VGN-NS21Z δεν μεταφέρεται τόσο εύκολα όσο τα μικρότερα 13,3” ή ένα netbook σίγουρα όμως είναι πιο εύκολο στη μεταφορά από ένα 17” ενώ μπορεί με μικρές παραχωρήσεις να αποτελέσει και ένα desktop replacement σύστημα. Είναι η χρυσή τομή μεταξύ φορητότητας και επιδόσεων τα 15,4”;

Οι εταιρείες φαίνεται ότι πιστεύουν πως ναι. Βέβαια στην αγορά μπορείτε να βρείτε φορητούς υπολογιστές σε διάφορες διαστάσεις 8,9”, 10,1”, 11,1”, 12”, 13,3” κ.α. Όλες οι εταιρείες όμως διαθέτουν ένα notebook στα 15,4”. Ας δούμε το συγκεκριμένο VAIO πιο αναλυτικά. Σχεδιαστικά το Sony VAIO VGN-NS21Z μας άρεσε.

Οι στρογγυλεμένες γωνίες του το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα notebooks της αγοράς. Έχουμε ήδη πει αρκετά για την 15,4” οθόνη του. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συμπληρώνουν ο Intel Core 2 Duo P8600 και τα 4GB μνήμης.

Η κάρτα γραφικών είναι η ATI HD3430 και ο σκληρός δίσκος έχει χωρητικότητα 320GΒ. To Sony VAIO VGN-NS21Z μπορεί να συνδεθεί σε ασύρματα δίκτυα 802.11n για μεγαλύτερες ταχύτητες ενώ υπάρχει ενσωματωμένο και Gigabit Ethernet αλλά και modem (αυτό το τελευταίο μάλλον θα το δούμε να καταργείται από τις κατασκευάστριες εταιρείες).

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών δεν παρατηρούμε κάποια έλλειψη και θα χαρακτηρίζαμε το Sony VAIO VGN-NS21Z μάλλον επαρκώς εξοπλισμένο για την κατηγορία του.

Δεν έχει κάποιο χαρακτηριστικό το οποίο θα το έκανε να ξεχωρίσει πάντως. Μας άρεσε ιδιαίτερα το συνοδευτικό λογισμικό με το οποίο εξοπλίζει η Sony το VAIO VGN-NS21Z.

Μία Απάντηση

  1. Όποιος ψάχνει για αγορά laptop αυτές τις μέρες τότε αυτό το λάπτοπ είναι ιδανικό. Το αγόρασε φίλος και του άρεσε πολύ. Αξίζει αγοράστε το ! Από εμενα το λιγότερο 5 αστέρια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *