Το Sony VAIO NW11 δεν μοιάζει με τα υπόλοιπα Sony VAIO laptops που έχουμε δει και θα το καταλάβετε και εσείς από την πρώτη φορά που θα το δείτε από κοντά. Δεν είναι μόνο το ιδιαίτερο υλικό που έχει επιλεχθεί για το εξωτερικό του ούτε η 15,5” οθόνη του.

Είναι όλα τα χαρακτηριστικά του που το κάνουν να διαφέρει από τα υπόλοιπα Sony VAIO και τα οποία θα δούμε παρακάτω και στο laptopblog.gr έχετε την ευκαιρία να τα δείτε πρώτοι.
Θυμάστε μία περίοδο που όλοι οι κατασκευαστές notebook είχαν πέσει στην παγίδα (μόδα) του piano black για το σασί των notebook;

Κάποιοι από αυτούς προνοούσαν μάλιστα και έβαζαν στη συσκευασία και ένα πανάκι για να μπορεί ο χρήστης να καθαρίζει το laptop από τις δακτυλιές που έμεναν στην επιφάνειά του. Φαίνεται ότι αυτή η εποχή (ευτυχώς) έχει πλέον περάσει. Το σασί του Sony VAIO NW είναι κατασκευασμένο από καλής ποιότητας (λογικό για Sony) πλαστικό το οποίο έχει ιδιαίτερη υφή.

Δεύτερο χαρακτηριστικό που κάνει το Sony VAIO NW11 να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα VAIO είναι το πλήκτρο άμεσης πρόσβασης στο Web. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα δεύτερο λειτουργικό σύστημα (Splashtop, βασισμένο σε Linux) το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα άμεσης εκκίνησης (λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα στο μοντέλο που έχουμε μπροστά μας) και πρόσβασης στο Internet (ασύρματο ή ενσύρματο).

Τρίτο χαρακτηριστικό που συναντούμε επίσης για πρώτη φορά σε ένα Sony VAIO laptop είναι το πλήκτρο απενεργοποίησης της οθόνης. Προφανώς δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε τη λειτουργία καθώς το μόνο που κάνει είναι να… απενεργοποιεί την οθόνη του notebook.

Αυτό σας βοηθάει να εξοικονομήσετε σημαντικό ποσοστό της ενέργειας της μπαταρίας και να αυξήσετε την αυτονομία του notebook όταν για παράδειγμα το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να ακούτε μουσική από το laptop όπως σημειώνει και η Sony στο δελτίο τύπου.

[review]
Επιστρέφοντας στο σχεδιασμό του Sony VAIO NW11 θα πρέπει να σημειώσουμε και το γεγονός ότι το πληκτρολόγιο αλλά και το touchpad βρίσκονται λίγο χαμηλότερα από το επίπεδο των χεριών σας όταν πληκτρολογείτε.

Αυτό φέρνει τα χέρια σας σε καλύτερη και πιο ξεκούραστη θέση ενώ μειώνει σημαντικά και τις από λάθος μετακινήσεις του κέρσορα καθώς τα χέρια σας δύσκολα θα ακουμπήσουν το touchpad αν δεν το θέλετε.

Για το πληκτρολόγιο θα πρέπει να αναφέρουμε την άριστη αίσθηση που αφήνουν τα πλήκτρα. Σε αυτό το σημείο προτείνουμε να δείτε και τις άλλες δοκιμές λάπτοπ που έχουμε κάνει.

Όσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά το Sony VAIO NW11 εξοπλίζεται με έναν Intel Core 2 Duo Τ6400 με συχνότητα λειτουργίας στα 2GHz, 4GB μνήμης, κάρτα γραφικών ATI Mobility Radeon HD 4570, και σκληρό δίσκο χωρητικότητας 400GB.

Ενδιαφέρον για την κατηγορία της τιμής του έχει και το γεγονός ότι η Sony επέλεξε να εξοπλίσει το Sony VAIO NW11 με Blu-ray Drive που θα σας επιτρέψει να απολαύσετε στην 15,5” πολύ καλή οθόνη του, τις αγαπημένες σας ταινίες.

Από πλευράς συνδεσιμότητας επίσης δεν έχουμε να “γκρινιάξουμε” με κάτι. Πέρα από τρεις θύρες USB, τη mini Firewire, την έξοδο για ηχεία και μικρόφωνο έχουμε και θύρα εξόδου D-Sub για σύνδεση με οθόνη αλλά HDMI για σύνδεση με τηλεόραση.

Υπάρχει βέβαια και η στάνταρτ web κάμερα στο πάνω μέρος της οθόνης. Οι επιδόσεις του τώρα χωρίς να βάζουν φωτιά στα benchmarks θα σας αφήσουν ικανοποιημένους. Το Windows Vista rating φτάνει στο 4,9 και το Cinebench έδωσε 3.842 CB-CPU για τον επεξεργαστή και 3413 CB-GFX για τη κάρτα γραφικών. Η αυτονομία του ξεπέρασε τις τρεις ώρες που επίσης είναι κάτι εξαιρετικά θετικό.

2 Απαντήσεις

  1. Καμία σχέση με τα γνωστά vaio. Απο τότε που η sony πούλησε το Brand, τα laptops δεν είναι καλά.

  2. Όποιος ψάχνει για αγορά laptop αυτές τις μέρες τότε αυτό το λάπτοπ είναι ιδανικό. Το αγόρασε φίλος και του άρεσε πολύ. Αξίζει αγοράστε το ! Από εμενα το λιγότερο 5 αστέρια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *