Σάρωση εγγράφων OCR με το tablet και το κινητό

Σάρωση εγγράφων OCR με το tablet και το κινητό

Μια μέρα στο laptopblog.gr έπρεπε να σκανάρουμε μια σελίδα και το περιεχόμενο να το μετατρέψουμε αυτόματα σε ένα κείμενο του word, έτσι ώστε να τα επεξεργαστούμε.

Φυσικά θέλαμε να γίνει αυτόματα, γιατί είχαμε τα προγράμματα που μετατρέπουν σκαναρισμένα έγγραφα σε κείμενα του word ή PDF μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Τέτοια προγράμματα κυκλοφορούν αρκετά για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε εκδόσεις για Windows και IOS στους mac αντίστοιχα. Ονομάζονται OCR.

Ωστόσο, εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε διαθέσιμο μηχάνημα scanner, αλλά ούτε υπολογιστής και θέλαμε όλη την εργασία του σκαναρίσματος να την κάνουμε από ένα κινητό τηλέφωνο με λειτουργικό android.

Δοκιμάσαμε αρκετά προγράμματα με τα οποία μπορούμε να φωτογραφίσουμε το έγγραφο και να το μετατρέψουμε απευθείας σε κείμενο word ή σε PDF. Χωρίς να χρειαστεί να πληκτρολογήσουμε ούτε μία λέξη.

Σάρωση εγγράφων OCR με το tablet και το κινητό

Το GOOGLE PIXEL 6A 128GB 6GB DUAL SIM CHARCOAL είναι το κινητό που θα σε καλύψει σε όλους τους τομείς. Ειδικά αν κάνεις συνέχεια σάρωση εγγράφων με το κινητό. Είτε είσαι φοιτητής, επαγγελματίας ή απλός gamer.

Όμως τα περισσότερα από αυτά απέτυχαν, γιατί ήταν σχεδιασμένα για να μετατρέπουν κείμενα στην αγγλική γλώσσα. Ενώ κάποια από αυτά ζητούσαν πληρωμή στην έκδοση pro για να υποστηρίξουν την Ελληνική γλώσσα.

Όταν βρήκαμε δυο δωρεάν προγράμματα είδαμε ότι ήταν μέτρια, γιατί η μετατροπή των ελληνικών χαρακτήρων σε κείμενο ήταν αποτυχημένη και δεν μπορούσαν να μετατρέψουν ούτε το 70% από το κείμενο σωστά.

Μέσα σε ένα ολόκληρο απόγευμα δοκιμών καταλήξαμε στο Text Scanner που είναι μια εφαρμογή η οποία λειτουργεί στα tablet και στα κινητά με λειτουργικό Android.

Tο Text Scanner μπορείτε να το κατεβάσετε από το Playstore της google (από εδώ), η εγκατάσταση είναι πολύ εύκολη και γίνεται με ένα απλό κλικ.

Δηλαδή αρκεί να πατήσετε το πλήκτρο “εγκατάσταση” και εφαρμογή θα εγκατασταθεί αυτόματα στο Tablet PC ή στο smartphone κινητό.

Σάρωση εγγράφων OCR με το tablet και το κινητό

Η χρήση του Text Scanner image ocr είναι δωρεάν.
Πώς θα κάνετε σωστή μετατροπή του εγγράφου σε κείμενο word ή pdf. Τοποθετήστε το κείμενο που θέλετε να σκανάρετε πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια.

Το μυστικό είναι να υπάρχει καλός φωτισμός.

Για παράδειγμα τοποθετήστε το κείμενο πάνω σ’ ένα τραπέζι το οποίο είναι κοντά σε ένα παράθυρο. Σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσετε flash.

Εστιάστε με την κάμερα του κινητού και προσπαθήστε να βγάλετε όσο το δυνατόν πιο καθαρή φωτογραφία. Όταν θα πατήσετε το κουμπί της φωτογραφίας θα εμφανιστεί στην οθόνη το κείμενο.

Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να κάνετε είναι ένα κλικ με το δάχτυλό σας πάνω στην οθόνη και η εφαρμογή θα το μετατρέψει απευθείας σε κείμενο.

Αμέσως μετά, πατήστε στο μπλε εικονίδιο που θα βρείτε πάνω δεξιά και από εκεί μπορείτε είτε να το αποθηκεύσετε σε PDF είτε σε αρχείο text ή ακόμα και να το στείλετε απευθείας με e-mail.

Το Text scanner ocr μπορεί να μετατρέψει οποιοδήποτε έγγραφο που είναι γραμμένο στα ελληνικά απευθείας σε κείμενο word, έτσι ώστε να μπορείτε να το επεξεργαστείτε. Περιμένω τα σχόλια σας και τις προτάσεις σας και για άλλα προγράμματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *