HP Laptops ανάκληση σε 100.000 μπαταρίες

HP Laptops ανάκληση σε 100.000 μπαταρίες

Μετά το τεράστιο θέμα που έχει προκληθεί με την Samsung και τις μπαταρίες στο γνωστό και πλην ακριβό κινητό, ήρθε η σειρά της HP να προβεί σε ανάκληση της μπαταρίας σχεδόν σε όλα τα HP laptops τα οποία πουλήθηκαν από τον Μάρτιο του 2013 μέχρι τον Οκτώβριο του 2016.

Γενικά τα μοντέλα laptop που εμπλέκονται στην ανάκληση είναι οι HP, Compaq, Compaq Presario, ProBook, Envy και τα Pavilion. Σημειώστε ότι η ανάκληση αφορα και τις μπαταρίες που έχουν πουληθεί ξεχωριστά.

Δηλαδή αφορά και τις μπαταρίες που αγοράσαμε για να αντικαταστήσουμε την παλαιά. Οι προβληματικές μπαταρίες είναι οι μαύρες σε χρώμα και έχουν barcode που ξεκινά με τους εξής κωδικούς: 6BZLU, 6CGFK, 6CGFQ, 6CZMB, 6DEMA, 6DEMH, 6DGAL, 6EBVA.

HP Laptops ανάκληση σε 100.000 μπαταρίες
Μπαταρία από HP laptop που χρήζει αντικατάσταση, παρατηρείστε το barcode στην αριστερή μεριά που ξεκινά με τον κωδικό 6DGAL.

Μέχρι στιγμής η ανάκληση αφορά μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες στον Καναδά και το Μεξικό ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που η HP έχει δεχτεί και άλλες αναφορές για υπερθέρμανση από άλλες χώρες της ευρώπης.

Συνήθως αυτές οι αναφορές αναφέρουν ότι ξαφνικά η μπαταρία αρχίζει να υπερθερμαίνεται, άσχετα αν το laptop είναι σε λειτουργία και αρχίζει να λιώνει το πλαστικό μέρος .

Είμαστε σε αναμονή για να μάθουμε αν το πρόβλημα αφορά τα hp laptops που έχουν πουληθεί στην Ευρώπη και στην χώρα μας.

Μετά από όλα αυτά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε κινητά , tablet και laptops δημιουργείται εύλογα το ερώτημα για για το πόσο ασφαλείς είναι οι μπαταρίες λιθίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *